עזרה בבקשה

Benkok

New member
עזרה בבקשה ../images/Emo53.gif

שלום, שמי בן ואני גר בבנגקוק. יש לי בעיה שאולי אתם תוכלו לפתור. (היות ובנושאי חשמל אני בור לחלוטין) אני גר בבניין דירות שלכל הבניין יש חשבון אחד מחברת חשמל,ואנחנו משלמים ישירות לבניין על פי מונה שיש לכל דירה. לפי חשבונות החשמל שאני מקבל מהבניין עולה שצריכת החשמל שלי היא בסביבות ה1700-2000 קילוואט לחודש. זה ממש לא נראה לי הגיוני (דירה של 150 מ"ר, לפחות מזגן אחד דלוק 12 שעות ביממה) בדקתי את המונה, ואף אחד לא מחובר אלי (הורדתי את הפקק והמונה הפסיק להסתובב) דיברתי עם ההנהלה של הבניין אבל הם אומרים שזה מה יש, והם הולכים לפי המונה. איך אני יכול לבדוק מה קורה שם? צריכה כזאת של חשמל היא לא הגיונית (בכל הדירות הקודמות שלי הייתי צורך מקסימום 1000 קילוואט לחודש) אשמח לקבל עיצות, או אולי הסבר כלשהו (בבקשה תדברו בשפה פשוטה...) תודה מראש, בן

לארי

New member
בדיקה אפשרית ../images/Emo26.gif

בן שלום, ראשית, אני מציע לך לנתק (לכבות) את כל מכשירי החשמל הגדולים (מזגן, מקרר וכו,), ולראות האם עדין המונה ממשיך להסתובב. יכול להיות שיש תנור , הסקה, חימום או משהו חשמלי אחר שפועל ברקע וממשיך לסובב את המונה (אל תכבה את המפסק הראשי אלא נתק מכשירי חשמל). במקביל, אם עדיין הבעיה לא נפתרה אתה יכול לפנות לחברת החשמל המקומית בבקשה לקריאת מונה ובדיקת תקינות מונה. אתה גם יכול לדרוש חשבונות קודמים ולהשוות את סבירות צריכת החשמל. אני מניח שיש גוף ממשלתי שמפקח על חברת החשמל המקומית, בדיוק כמו שיש בארץ את הרשות לחשמל, ושם יכולים לאלץ את חברת החשמל לבדוק מונה וטלטפל מקצועית בבעייתך.
לארי

shaiby

New member
איזה יופי שאני יכול לעזור לך בחזרה

לפי הנתונים שרשמת - צריכת החשמל נראית סבירה לדירה בגודל כזה. אם נניח שההספק החשמלי של המזגן הוא 2 KW (שזו בערך הצריכה של מזגן 2.5 "כוחות סוס", למרות שלא מודדים בכוחות סוס, אלא ב- BTU , אבל זה רק בשביל לתת מושג לגבי גודל המזגן), אז החישוב המתמטי נותן : 2KWH * 12 HOUR * 30 DAYS = 720 KWH . אם המזגן צורך 3 KW ולא 2KW , שזו לא הנחה מופרכת לדירה של 150 מ"ר, אזי : 3KWH * 12 HOUR * 30 DAYS = 1080 KWH . וזו הצריכה של המזגן הזה בלבד ואתה אומר שיש לך כמה מזגנים בדירה. ע"מ למצוא את "זללני החשמל" שלך אתה יכול "לספור סיבובים" במונה (על המונה מצויין כמה סיבובים מהווים "קילוואט שעה" אחד), ולראות מהי צריכת החשמל האופיינית שלך, כשהבית "פועל כרגיל" (מזגנים, מקרר, תאורה ...) על בסיס הנתון שתקבל תוכל לבצע את המכפלות כמו שביצעתי בדוגמא למעלה, ולראות האם המספרים "עושים הגיון". כמובן שתמיד קיימת האופצייה שהמונה החשמלי המותקן בדירתך מזייף, כלומר עושה יותר סיבובים ממה שצריכ עבור צריכת חשמל נתונה - אבל יהיה לך קשה מאוד להוכיח את זה..... בהצלחה. שי.

ronibenyosef

New member
צריכת החשמל

אנני יודע את התנהלות חברת החשמל בבנקוק,אבל במידה ועדיין הינך מניח שהצריכה מופרזת,ניתן לחבר מונה חשמל בטור למונה הקיים אזי ניתן לקבל תמונה ברורה על מצבך. אנני יודע את מחיר החשמל בבנקוק אבל מחשבון החשמל שקיבלתי לפני שעה בישראל אני מחויב ב1910 קוטש והמחיר 960.45 ש"ח, אצלי אין אף מזגן שעובד. יש לי שני מונים דיגטליים מחוברים בטור למונה חברת החשמל ואין אצלי זיוף.

ronibenyosef

New member
מונים דיגטליים

בביתי מותקנים מונים דיגטליים בטור למונה חברת החשמל.כי למרות היותי קבלן חשמל שנים רבות, לא הבנתי למה יש בביתי צריכת חשמל כול כך גבוהה, לאחר בדיקות שלא נימצא אף שכן מחובר אלי, הגעתי למסקנה שאולי מונה החשמל של חברת החשמל מזייף לרעתי. לצערי הניסוי והבדיקה הראו שאין כך ,מונה חברת החשמל , מראה את התוצאה בדיוק נימרץ כמו המונה הדיגטלי. כך שאנני יכול להתלונן,ועלי לחפש את הצריכה במקום אחר בין בני הבית.

למעלה