idanbismut
New member
עזרה בבקשה ../images/Emo53.gif
שלום, אני זקוק לעזרה בנושא תכנות PHP. אי מתמחה בעיקר ב- ASP. אולם לפני מספר חודשים התחלתי ללמוד תכנות PHP בכוחות עצמי, והצלחתי ליצור מספר עמודי קוד בהצלחה. השאלה שלי היא השאלה הבאה: כעת אני מעוניין ליצור מנוע חיפוש מסויים, ברמה מתקדמת, שכדי שאוכל לבצע אותו, אני רוצה לעשות שאילתה מתוצאה של שאילתה קודמת. ב- ASP יכלתי לציין במשפט ה- QUERY / שאילתה: SELECT FROM [name of query] ולא רק SELECT FROM [name of table] השאלה שלי האם זה ניתן לביצוע גם פה ? כלומר האם המשפט הבא יהיה תקין:
שלום, אני זקוק לעזרה בנושא תכנות PHP. אי מתמחה בעיקר ב- ASP. אולם לפני מספר חודשים התחלתי ללמוד תכנות PHP בכוחות עצמי, והצלחתי ליצור מספר עמודי קוד בהצלחה. השאלה שלי היא השאלה הבאה: כעת אני מעוניין ליצור מנוע חיפוש מסויים, ברמה מתקדמת, שכדי שאוכל לבצע אותו, אני רוצה לעשות שאילתה מתוצאה של שאילתה קודמת. ב- ASP יכלתי לציין במשפט ה- QUERY / שאילתה: SELECT FROM [name of query] ולא רק SELECT FROM [name of table] השאלה שלי האם זה ניתן לביצוע גם פה ? כלומר האם המשפט הבא יהיה תקין:
<?php $my_query = mysql_query("SELECT my_col1 FROM my_tbl") or die ("Invalid query"); $result = mysql_query("SELECT my_col2 FROM $my_query WHERE bla bla") or die ("Invalid query"); ?>
כלומר, שאלתי היא האם ואיך אני מבצע שאילתה לשאילתה דרך קוד - הרעיון שאני רוצה הוא לבצע מנוע חיפוש עבור מחרוזת מסויימת, אבל לאחר מכן לבצע סינון ע"פי אות: A,B,C, כלומר אני צריך שאילתה ראשונית לחיפוש הכללי, ועוד שאילתה לגבי התחלת אות %$letter. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. בתודה מראש, עידן ביסמוט