עזרה בבקשה!!!

8MiMi8

New member
עזרה בבקשה!!! ../images/Emo5.gif

ממש במקרה ראיתי שיש פורום בשם תכנון קריירה ואני מאד מאד מקווה שאתם תוכלו לעזור לי . אני מאד מעוניינת ללמוד יחב"ל בשילוב תקשורת באוניברסיטה העברית. השאלה שלי היא מה קורה אחרי סיום תואר ראשון ?? כלומר , היכן ניתן למצוא ולחפש עבודה בתחום זה??? מה תחום זה מקנה לי, איזה כלים?? ובכלל, האם כדאי היום לאור מצב השוק ללמוד את הנושא הזה או שמה אין מה לעשות איתו. הפחד הכי גדול שלי הוא להיוותר בסופו של דבר עם תואר אך ללא עבודה. אני מאד מקווה שאתם תוכלו לעזור לי לגבש החלטה . תודה רבה לכל עונה!!!!

יחב"ל ותקשורת

יחסים בינלאומיים אינם מקצוע (PROFESSION), אלא לימוד של תופעות פוליטיות בינלאומיות ומשמש כהשכלת רקע למילוי תפקידים שונים. רוב בוגרי החוג משתלבים בתפקידי אירגון וניהול כלליים במשק הציבורי ובסקטור הפרטי. חלק מבוגרי החוג נקלט בעבודה במשרד החוץ, בזרועות הביטחון והמודיעין, באמצעי התקשורת, במחלקות לקשרי חוץ של חברות פרטיות, מפלגות וגופים אחרים. מיעוטם נקלט במוסדות להשכלה גבוהה ובמוסדות למחקר העוסקים בחקר יחסים בין מדינות. לאור זאת השילוב עם תקשורת יכול לכוון אותך לחזק כוון תעסוקה אפשרי. אם זאת יש לציין שבעלי תארים כללים בתחומי רוח וחברה מתקשים יותר מבעלי מקצוע ספציפי ומבוקש במציאת עבודה.

8MiMi8

New member
בהמשך לדברים אלו

יש לי עוד שאלה... האם אתם יכולים להמליץ על איזה כיוון כדאי לי ללכת ?? כלומר, מהו המקצוע הכי כדאי לשלב אותו עם יחב"ל?? תודה מראש על התשובה!

המלצות

זה לא יהיה רציני להמליץ לך על מסלול מבלי להכיר אותך כלל. תלוי מאד בתחומי עיניין שלך ובכוון תעסוקתי שבו את מעוניינת. שילובים מקובלים אפשריים הם למשל: כמו שאמרת תקשורת אבל גם הסטוריה, הסטוריה של המזרח התיכון, לימודי האיסלם, מדעי המדינה ועד משפטים ועוד. שוב חשוב לחשוב מה מעניין ומה היה עוזר לך בתחום הספציפי בו את רוצה/חושבת לעסוק. בהצלחה.

8MiMi8

New member
עוד שאלה...

יש לי שאלה בנוגע לתשובה שניתנה לי .. כתבתם : "שוב חשוב לחשוב מה מעניין ומה היה עוזר לך בתחום הספציפי בו את רוצה/חושבת לעסוק." אם ככה.. איזה תחומי עבודה קיימים לאחר לימוד יחב"ל??? זאת אומרת, אם לדוגמא אני אלמד יחב"ל + הסטוריה של המזרח התיכון - באיזה תחום אוכל לעבוד?? וכדומה. באיזה תחום היום נדרשים אנשים שלמדו יחב"ל??? שוב פעם תודה רבה על התחייסותכם, זה עוזר לי המון לגבש החלטה!!!

חידודים

כל התשובה הראשונה עסקה באיכן עובדים בוגרי החוג:חלק מבוגרי החוג נקלט בעבודה במשרד החוץ, בזרועות הביטחון והמודיעין, באמצעי התקשורת, במחלקות לקשרי חוץ של חברות פרטיות, מפלגות וגופים אחרים. מיעוטם נקלט במוסדות להשכלה גבוהה ובמוסדות למחקר העוסקים בחקר יחסים בין מדינות. לאור זאת השילוב עם תקשורת יכול לכוון אותך לחזק כוון תעסוקה אפשרי. בוגרי יחב"ל והיסטוריה של המזח התיכון יוכל למשל להקלט במשרד החוץ או במכוני מחקר אם ימשיכו לתארים גבוהים לעומת בוגרי יחב"ל ותקשורת שיוכלו לעבוד יותר בקלות בעתונות או בוגרי יחב"ל ולימודי האיסלם שיעבדו בזרועות הביטחון. עם זאת שוב לא מדובר בלימודים המכשירים לעסוק בעבודה ספציפית ומוגדרת ולכן התשובה יכולה להשמע מעורפלת משהו.

8MiMi8

New member
אם אני אלמד ...

תקשורת ויחב"ל , האם בכל זאת אוכל להשתלב במשרד החוץ. כי זה הדבר שהכי מעניין אותי מבחינת תעסוקה. או שמה במשרד החוץ מעדיפים להעסיק אנשים שלמדו יחב"ל+ היסטוריה?? מה באמת כדאי ללמוד אם רוצים להשתלב בסופו של דבר במשרד החוץ?? שוב פעם תודה על התגובה!!

משרד החוץ

תנאי הקבלה לקורס צוערים במשרד החוץ הם: א. השכלה אקדמית מלאה, לפחות תואר ראשון. ב. התמצאות בבעיות מדיניות ובנושאים כלליים כגון: כלכלה ומשק הארץ, יהדות, מזרח תיכון, היסטוריה, גאוגרפיה, חברה ומדינה, משפט בינלאומי, תרבות ואמנות, מינהל, מיחשוב, כושר ניתוח, כושר לניהול מו"מ, ניהול צוות ופרוייקטים, כושר הסברה והבעה בכתב ובעל-פה בעברית ובאנגלית. עדיפות תינתן ליודעי שפות נדרשות נוספות. ג. תהליך המיון אותו ידרשו המועמדים לעבור (בחינות בכתב, מרכזי הערכה, ועדת בוחנים) ייערך על ידי נציבות שירות המדינה (הודעות על מועדי הבחינות ישלחו בנפרד). ד. עמידה בבדיקות התאמה ובדיקות רפואיות ובטחוניות . ה. אזרחות ישראלית. על מנת לאתר עובדים/ות העונים על דרישות אלו, מקיים משרד החוץ תהליך מיון בשיתוף עם נציבות שירות המדינה. בתום התהליך, הנמשך כשנה והמורכב ממספר שלבים, יוזמנו לקורס רק מועמדים שיימצאו מתאימים ויעמדו בהצלחה בכל שלבי המיון. כפי שאתה מבין התואר לא ממש משנה.

8MiMi8

New member
../images/Emo24.gif תודה רבה!!! ../images/Emo51.gif

שלום , המון תודה שעניתם לי שוב ושוב על עוד ועוד שאלות ... זה עזר לי המון!!! כל הכבוד על עבודתכם!!!

למעלה