עזרה בבקשה..

nighti

New member
עזרה בבקשה.. ../images/Emo4.gif

שלום לכולם! אני מאוד מתלבטת בין לימודי ייעוץ חינוכי ולחינוך מיוחד... אני לא הצלחתי להבין מה ההבדל המהותי ביניהם אז בבקשה אם מישהו יוכל להבהיר לי את זה... מה ההבדל גם ברמה ההכשרה המעשית שעושים במהלך הלימודים... תודה מראש!

ErrEzS

New member
ההבדלים יותר גדולים מהדברים הדומים

ייעוץ חינוכי זה להתעסק בצד הרגשי וכמו שנאמר בתואר לייעץ. ממה שאני יודע התפקיד בתוך הבית ספר הוא לעבוד לצד המנהל ולהיות אחראי על הילדים בעלי הבעיות בבית הספר. חינוך מיוחד זה קודם כל להיות מחנך, ללמד. כשמללמדים אותך איך ללמד ולחנך את האוכלוסיות המיוחדות. ביעוץ חינוכי אין הכשרה מעשית בתואר הראשון בחינוך מיוחד יש הכשרה רחבה יחסית. אם את רוצה תשלחי לי מסר בפרטי ואני אסדר לך מספר טלפון של מישהי שלומדת יעוץ חינוכי

yonyony

New member
ההבדל הוא

שלום, כסטודנטית בבית ברל אני יכולה לומר לך שההבדל המהותי הוא שייעוץ חינוכי הוא לתואר שני וחלינוך מיוחד זה לתואר ראשון. בחינוך המיוחד יש לך גם אפשרות לבחור בין מורות לגננות ולבחור התמחויות שונות. אני יכולה להמליץ לך על חינוך מיוחד ולאחר מכן להמשיך לתואר שני. בנוסף אני יודעת שבמסלול לחינוך מיוחד יש הרבה התמחויות שונות שניתן לעשות במסגרת הלימודים, כמו לקויי שמיעה, נכויות התפתחותית וכו'. ושם את גם עושה את העבודה המעשית בהתאם להתמחות שלך. על המסלול לייעוץ חינוכי אני לא יכולה לפרט בגלל שלא למדתי בו. אני אישית מעדיפה חינוך מיוחד, בגלל החיבור שנוצר עם הילדים במהלך השיעורים וכל ילד מיוחד בדרכו, וזה מה שדחף אותי לתחום. אם את רוצה, את יכולה לקבוע פגישת ייעוץ במכללה ולברר לגבי כל דקויות ותנאי הקבלה. בהצלחה.

nighti

New member
תודה על התגובות.. עוד שאלה..

אפשר ללמוד חינוך מיוחד לתואר ראשון ואח"כ להמשיך ייעוץ חינוכי לתואר שני? אין עדיפות לאלו שלמדו ייעוץ חינוכי לתואר ראשון?

מיטלוש8

New member
זה אפשרי

מבחינת עדיפות אני לא יודעת, אבל בכל מקרה הדרישות מבחינת הציונים (של תואר ראשון) הן גבוהות על מנת להתקבל לתואר שני בייעוץ.

lironi14

New member
תבדקי בידיעון

מה תנאי הקבלה לייעוץ חינוכי ואז תדעי! כדאי לך לבדוק את המסלול של החינוך המיוחד בלוינסקי,זה אחלה מסלול ואחלה אנשים.

yonyony

New member
תשובה לשאלתך

היי, לפי מה שידוע לי אין עדיפות לבעלי תואר ראשון בייעוץ חינוכי, העיקר שיש לך תעודת הוראה ושלוש שנות ניסיון בתחום החינוך. זה מה שאני יודעת על המסלול שיש בבית ברל, אני לא יודעת על מקומות אחרים. אם את רוצה לעשות שם תואר ראשון בחינוך מיוחד אז כדאי לך לעשות את שני התארים בבית ברל, ותכווני לך את המסלול כמו שאת רוצה.

למעלה