נהייתי סלבריטי...
פלאשים: מחוץ לחנויות אותם אתה בטח מכיר , ממליץ לך לבקר אצל זננדבג רפי,חפש את הטלפון שלו בדפי זהב. הוא מייבא את הפלאשים של באוונס. אני משתמש באספיריט 500(מקביל בgn ל82) והוא מצוין ואמין.מחירו בערך 2600-3000 ש"ח לפני מע"מ ולפני תוספות אלמנטריות כמו רפלקטור לדוגמה. יש לו גם סדרה בשם מרקורי שמיוצרת עבורו היכן שהוא ומתחרה ביצור המקומי (המצוין) של וילנסקי. אצל וילנסקי חבר שלי קנה 2 סטים מושלמים של פלאש 400וואט+רפלקטור+מטריה+מארז נישא לכל הנ"ל ב5200+מע"מ. את הפלאשים שלך (אם הם ישנים מספיק) קח לוילנסקי לכיול טמפרטורה,דבר מומלץ 1 לשנה שנתיים. חצובות לנ"ל-כמה שיותר גבוהות כדי להמנע כמה שיותר מפלאשים לתוך העדשה. בטיחות חובה לאבטח את החצובות.משקולת למטה טובה,קשירה מסיבית לכל מה שאפשר,עדיפה. כבר ראיתי פלאש מפספס במילימטרים ראש של איזה ילד. סלייבים: כמעט לכל הפלאשים ישנם סלייבים מובנים שלשימוש בארועים הם די קאקאמיקות. מומלצים הסלייבים של ווין,תמצא ביוגנד ואצל וילנסקי בסביבות 500-600+מע"מ. יש לי סלייבים כאלו,אין שום בעיה,כל הבזקה-פלאש. המגרעת של אלו,כל זב חוטם עם דיגיטלית מצויה ירצה לצלם את הדודה מנשקת את הכלה(3 פעמים עם לשון...)זמן הטעינה של פלאשים אלו הוא בערך שניה עד שניה וחצי(בפריקה מלאה),כך שמדי פעם יהיו לך תמונות ללא הבזקה משלימה, אני חי עם זה יופי. סלייב רדיו,כמשמעו-יחידת משדר מחוברת ליציאת סינק במצלמה,יחידת מקלט על כניסת הסינק בפלאש,רק כשאתה תבזיק הפלאשים יבזיקו. ישנם כמה דגמים אצל ה2 שציינתי,אצל 1 מהם יש מוצר די פשוט שטוב ל30 מטר לפי היצרן,די בזול,אבל לא נראה לי משהו רציני. הטובים עולים בסביבות ה1000 שקל לסט (משדר מקלט). כמו כן,היום עם הפלאשים החדשים שמשוויצים בפרה פלאש שהם יודעים לעשות,אין מה לצלם ללא סלייב רדיו,אחרת , כל פרה פלאש מבזיק את הפלאש לא בסנכרון. (בדוק עם ה550 ומצלמות תומכות בE-TTL,ובדוק גם עם הF100 + SB80,כמו גם עם אחותה החורגת D-100,וכמו גם עם ה10D) בהצלחה.