עזרה, בבקשה! (ארוך)

shrekit

New member
עזרה, בבקשה! (ארוך)

שלום לכולם דבר ראשון - חדשה כאן, (בכלל לא ידעתי שקיים כזה פורום) יש לי שתי כלבות משלי. אחת בת 11, מעורבת טנה ויפה. השניה בערך בת שש, אסופית מהרחוב (אצלי כבר יותר משלוש שנים) ועם פגיעות פיסיות ונפשיות שלא עברו לדעתי עד היום... בכל אופן - יש לי בעיה רצינית במהלך השנה האחרונה הכלבה הצעירה, האסופית, נוהגת להשתין הרבה בבית. (וזו התנהגות חדשה אצלה), לפני כמה חודשים אבחן אצלה הוטרינר דלקת חריפה בדרכי השתן. לאחר טיפול אנטיביוטי הדלת עברה, אבל לא ההתנהגות... התייעצתי עם הוטרינר. הוא אומר שבמהלך תקופת הדלקת הכלבה התרגלה כנראה לעשות בבית בלי שכעסתי עליה... והמליץ לסגור אותה תקופה מסוימת בחדר קטן בלילות ובזמן שאין איש בבית. ואכן - כל עוד היא סגורה, היא לא עושה בבית. אבל - נראה לי נורא בשבילה להיות סגורה ככה כל היום, ומצד שני - לאחר חודש כזה נתתי לה להסתובב חופשי בדירה בזמן שאין איש בבית - והיא שוב עשתה! אני חייבת גם לציין שזו כלבה שממש קשה להרים עליה את הקול - היא פצועה עד היום, היא מפגינה פחד נוראי כשצועקים (למרות שמעולם לא הרמתי עליה יד, יש לה כנראה זכרונות קשים מבעלים קודמים). ניסיתי גם להשתמש בתרסיס שנקרא go away, ונראה היה כמה ימים שהוא עוזר, ואח"כ היא שבה לעשות בבית? מה אני עושה? לא רוצה לסגור אותה שעות על גבי שעות בחדר קטן... אם רק אפשר להמנע מכך! אני חייבת עצות או המלצה על אילוף מתאים באיזור חיפה תודה מראש שרקית

be_roo

New member
הסגירה היא לתקופה מוגבלת

לא לכל החיים. זו השיטה הטובה ביותר לאילוף לצרכים, הבעיה שהיא מיושמת בדר"כ על גורים, ועל כלב מבוגר זה יכול להיות מסובך יותר. אבל הסגירה אינה מספיקה. יש לטייל איתה לעיתים תכופות, ולקחת איתך "צ'ופרים" שניתן לתת לה כפרס בכל פעם שהיא עושה צרכים למטה. בתקווה שבסופו של דבר היא תבין שעל צרכים למטה היא מקבלת חיזוק, ועל צרכים בבית לא.

shrekit

New member
אבל את כל זה אני כבר מנסה!

אני משבחת אותה כשהיא עושה בחוץ! ומאפשרת לה גישה כמעט חופשית לגינה + טיול בחוץ בסוף היום. כמה זמן אמורה להמשך הסגירה? אני ניסיתי חודש, קיויתי שזה מספיק? ובנוסף - האם למישהו תרסיס go away עזר? או תרסיס אחר?

lilithmm

New member
חסר לך סבלנות יקירתי

זה יכול לקחת זמן... כפי שאמרו לך כאן, אל תוותרי לה. תמשיכי עם הטיפול ואני מקווה שיהיה בסדר.

be_roo

New member
אם כך, יתכן ומדובר בבעיית התנהגות

עמוקה יותר, ובמקרה זה אין מנוס מלפנות לבעל מקצוע שיאבחן את הבעיה וימצא דרך להתמודד.

shrekit

New member
ויש למישהו אולי המלצות על בעל מקצוע

כזה באזור חיפה?

xurix

New member
צריך לזכור

שאין דמוקרטיה בעולם הכלבים ולא כדאי לצאת בהסכם ג'נטלמני עם הכלב שלך, בטבע האדם היה קושר כלבים למזחלות זמן ארוך כי הוא המנהיג. לכן, את חייבת לדבוק בהוראת הווטרינר ולעשות מה שהוא אמר לך. תוכלי להשאיר את שני הכלבים באותו חדר וככה הכלבה לא תרגיש בודדה, וכל פעם שתעשה בחוץ "תסבירי" לה למה היא הכלבה הכי טובה ומוצלחת בעולם, תוכלי לתת גם גמולים חיוביים כמו חטיף...

xurix

New member
וגם

תוכלי לעשות את כל הדברים הללו ועדיין לדבר ברוגע.

למעלה