עזרה בבקשהההה

niznaz333

New member
עזרה בבקשהההה

אני לא יודעת מה לעשות :( בטוח אתן תוכלו לעזור לי .. אני צריכה לתפור מכנס ויש לי בעיה בהכנת הגזרה, אני מוסיפה לכם סקיצה שתבינו על מה אני מדברת. קצת מתחת לקו המפשעה/קו עומק הישיבה אני רוצה לעשות תפרים נפגשים שיצרו קצת נפח ומקו הברך עד המכפלת המכנס יהיה די צמוד(סקיני). בשביל התפרים האלו אני צריכה לעשות בגזרת היסוד של המכנסיים הרחבה,(כל מתפר כזה יוצא 4ס"מ בגלל הקיפול) השאלה היא מאיפה אני עושה את ההרחבה?? כי אני לא רוצה שזה יהיה מתחילת המכנס. אני מוסיפה תמונה של נסיון לתפרים שדיברתי עליהם..אם יש לכן הצעה איך לעשות את זה יותר טוב אני אשמח! כי התפר הזה מנפח גם למעלה וגם למטה ואני רוצה שהוא ינפח רק לכיוון הברך. תודה, ניצן.

לא ברור לי לגמרי למה את מתכוונת

אבל אני מבינה שאת רוצ השהמכנסים יתרחבו מגובה מסויים. לא חשוב כרגע מהוא אותו גובה. ואת רוצה שזה יקרה בעזרת קפלים נפגשים (את זה הבנתי מההודעה השניה שלך) עומדות לפניך שתי אפשרויות: 1. ליצר קפלים נפגשים, כפי שהראית בדוגמא, אבל מקו המותן ועד המקום שאת רוצה שהם יפתחו, עליו לסגור אותם, ולסיים את התפירה שלהם בגובה שאת רוצה שהמכנסים יתרחבות. 2. אופציה שניה היא לחתוך את הנייר של הגיזרה בקו ההרחבה, וליצר שם כפלים נפגשים ולחבר בתפירה. מצד שני אם את רוצה הרחבת המכנסים ללא כפל נפגש, אלא במעין משולשים כפי שציירת בציור הראשון, הרי שבקו ההרחבה, עליך לחתוך את הגזרה בקו מזוגזג, ובחלק התחתון ליצר הרחבות על ידי פתיחות בשלב הנייר, ואז להעביר את זה לבד. כשתתפרי, בגלל שהחלק התחתון גדול מהעליון תווצר הרחבה, ובגלל שקו החיבור לא ישתנה באורכו לא תהיה בעיה לתפור אותם זה לזה, לבד מהעובדה שיש שם הרבה מאוד פינות ואם את לא מיומנת בתפירת פינות זה עשוי להראות 'פרטץ'. מקוה שעזרתי לך בהצלחה

niznaz333

New member
לא ממש הבנתי..

על האפשרות הראשונה חשבתי אבל אני לא ממש רוצה שיהיו תפרים מקו המותן עד קו ההרחבה. האפשרות השניה והשלישית מחייבות שיהיו שני חלקים נפרדים,החלק העליון והחלק התחתון ואז יהיו חיבור בניהם? שזה יראה כמו שורט שחיברו לו מכנס ארוך... או שלא הבנתי אותך נכון...?! באפשרות האחרונה שכתבת מה זאת אומרת לקו מזוגזג?פשוט גזירה חופשית של משולשים גדולים?.. ובין המשולשים יוצרים את ההרחבה??? לא הבנתי איך יווצרו בסופו של דבר התיפורים המשולשים כמו שציירתי בסקיצה? תודה על ההתייחסות והעזרה..

תעשי את הפתיחות רק מגובה הברך

את צריכה לחתוך את הגזרה בגובה הברך, לעשות את הפתיחות ואז לחבר אותה על נייר חדש.

niznaz333

New member
אני מוסיפה

ציור קטן של הגזרת בסיס בקדמי, אולי תוכלו לצייר עליו למה אתן מתכוונות וכך אבין יותר למה כוונתכן... תודה רבה :)

את לומדת בויצו חייפה?

אני מקווה שבעקבות ההנהלה החדשה בשנה הבאה ירביצו בכם תורה ושאלה כזו תהיה אלמנטרית

niznaz333

New member
אני רק

בשנה א' ... :( ובמקום לחכות למחר לשאול את המורה שלנו חשבתי שאני יכולה להעזר בכל הידע שלכן וכבר להגיש מחר.אבל פעם הבאה אני אחשוב פעמיים אם לשאול פה עם הגישה הזאת..

חלילה

התכוונתי לטוב הרי עניתי לך בעצמי באריכות.... אני באמת חושבת שזה לא הוגן כלפי תלמידים של מכללות, שמשלמים שכר לימוד שהם לא זוכים להשכלה ברמה גבוהה מספיק אני לטובתך

niznaz333

New member
הבנתי אותך...

יש לנו כל כך הרבה מסביב שלפעמים לדברים הכי חשובים אין מספיק זמן וחבל.. אפשר לשאול איפה את למדת??

הגישה

? אסור לי לבקר את ההנהלה? אני עבדתי עם אנשים שסיימו את בית הספר עם ההנהלה הישנה, והידע שלהם בגיזרה היה כל כך עלוב, שממש כאב לי הלב. ואני חושבת שתלמידים לא אשמים בכך שבית הספר לא מעניק להם השכלה, ושזה לא הוגן לגבות שכר לימוד עבור אין לימוד. אני בעד ידע, ובעד הקניית ידע, ושמירה על רמת דרישות שמקדמת תלמידים ולא שמוכרת להם אשליה של ידע.

הנה השרטוט של עם קווי החיתוך

סינתי את המקום שעד אליו את צריכה לסגור את המתפרים. תגידי, אין לכם מורות טכניות שמה?

lirola

New member
לדעתי

את צריכה לעשות פתיחות לקפל נפגש כבר מהמותן (או שתעשי חגורה כמו בתמונה שאצרף) , אבל כדי שלא תהיה לך התרחבות מהמותן אלא רק מאיפה שסימנת בציור מה שתצטרכי לעשות זה לתפור את הקפל הנפגש מבפנים המכנס עד הנקודה שממנה והלאה הוא יפתח ואז צריך לעגן אותו למכנס בtopstitching-תפר עליון (אם יש לך בגד עם קפלים תסתכלי ותראי שיש תפר שמקבע אותו שלא יזוז בקצה שלו, זה מונע פרימה של הקפל). מצרפת קישור לתמונה של מכנס דומה אך שם יש קפל רודף ולא קפל נפגש, ושם כדי שהפתיחה של הקפלים תתחיל בירכיים ולא במותניים עשו שתי חגורות למכנס -מכנס מדליק דווקא. מצטערת אם אני מתערבת בעניין שאינו שלי, אבל קפל נפגש במקום שסימנת יהיה מאוד משמין כך שחשוב שהבחורה הלובשת תהיה רזה. קישור

niznaz333

New member
הכוונה ב..

מבפנים המכנס זה כמו תפירה של מתפרים??? זה ילבש על דוגמנית דקיקה אז אני מקווה שזה לא ישמין! אני אנסה גם קפלים רודפים כמו שהראית בתמונה.

lirola

New member
קפל נפגש

קודם כל קישור להוראות ובתמונה שצירפתי , איפה שיש סימון אדום , הבד צריך להיצמד לשוליים שממולו (גם צבועים באדום) ולהיתפר מאחורה לפני הכל עד איפה שאת רוצה שהקפל ייפתח, נגיד 20 סמ מהמותן. אחרי זה עושים חיזוק, ומגהצים את הקפל כפי שעושים בקפל נפגש. מה שתראי בקישור ששלחתי לך תקף רק אם הקפל הנפגש מתחיל כבר בקו התפירה. ולכן מה שאני מציעה, קודם לתפור איפה שסימנתי באדום, ורק לאחר מכן לשטח את הקפל הנפגש ולעשות תפר במותן.

niznaz333

New member
הבנתי!

תודה רבה רבה רבה לכולכן על העזרה וההסברים :) יש לנו מורות מעולות אני פשוט חרוצה הפעם ואני מגישה את זה יותר מוקדם ככה שבחופש לא היה לי עם מי להתייעץ ולשאול...

למעלה