עזרה בבעיות שינה

ronencoh

New member
עזרה בבעיות שינה

היי בעקבות פרידה שעברתי לפני כשנה אני סובל מבעיות שינה. לפעמים זה מתבטא בהתעוררות מוקדמת, בקושי להירדם... יש שבועות שבהם הבעיה יותר חמורה ויש שפחות. אך לא חזרתי לאותו מצב שהייתי בו לפני כשנה. כמובן בתקופות שאני יותר לחוץ אז הבעיה מחמירה. את אותו מקרה שהיה הטריגר לבעיות השינה כבר שכחתי. אני מודע לזה שאני בחור קצת רגיש וטרוד בדברים שמציקים לי אבל אני מרגיש שאני חייב לפתור את הבעיה הזו של הפרעות השינה לכשלעצמה משום שזה לא משאיר אותי עם הרבה אנרגיות במשך היום. כשהלכתי לרופא המשפחה הוא הציע שאני אקח כדור ואבן למשך כחודש בתקווה שזה אולי יסדיר לי מחדש את מנגנון השינה. אך אני די חושש מזה כי אני יודע שואבן עלול לגרום להתמכרות. אני מניח שיש פה עוד אנשים שסבלו מהבעיה הזו והייתי שמח אם תשתפו אותי בפתרונות שלכם (תרופות,כדורים טבעיים, תרופות הומופטיות ......) תודה מראש

גרא.

New member
מומלץ ביותר להבדק במעבדת שינה

עלמנת לקבוע את הסבות לקשיי השינה שלך.רק לאחר מכן,יוכל הרופא להמליץ לך על טיפול מתאים.

Yuli Gama

New member
אני לא מבינה בזה הרבה אבל..

חלב חם? (לא לצחוק עלי. בבקשה!) זה גם מרגיע וגם מרדים. במיוחד עם תוסיף כפית דבש בפנים. נ.ב סתם מתוך סקרנות כמה אתה מגדיר שינה מספיקה?

אם מותר רק עוד מילה אחת

לגבי חלב - זה לא מצחיק זה נכון, ישנם אנשים שזה יכול מאוד לעזור להם, הסיבה - החלב מכיל מלטונין, שהוא בעצם סוג של הורמון בעל השפעה מרגיעה באופן טבעי, והשפעתו מרגיעה לאנשים שחסרים אותו.כמו כן ישנם כדורי "מלטונין" בבתי טבע - בארה"ב השימוש בכדורי מלטונין נפוץ מאוד, אבל בסופו של דבר עדיף לקבל אותו ממקורות טבעיים בלבד, כמו חלב למשל. כמו כן ישנם כדורים טבעיים לגמרי בבית הטבע שאינם מזיקים בכלל וללא תופעות לואי אבל השפעתם עדינה מאוד, ולא תמיד מורגשת או יעילה במיוחד. דוגמאות: "ביודרים" "קלמנרבין" הם מבוססים בד"כ על צמחים כגון פסיפלורה וויטמין B, וככל הידוע כיום, אין כל חשש לקחת כדורים כאלו. בברכה, טלי דוגמאות

טיפים שלמדתי מנסיון

תרופות וכדורי שינה קונבנצינליים לא כל כך מומלץ - אך ורק לפרק זמן קצר, וזאת משום שאכן הם גורמים להתמכרות וגם בהמשך פוגמים באיכות השינה. ליום או יומיים אפשר, אך רצוי להיזהר משימוש ממושך. גישה התנהגותית שיכולה לעזור - 1. לא לישון בשעות היום, ואם נחים בצהריים לא אחרי שעה שלוש בצהריים. 2. לא לאכול ארוחה כבדה המכילה הרבה חלבונים ו/או סוכרים לפני השינה. 3. לעסוק בפעילות גופנית הליכה/שחיה וע"י כך ליצור "עייפות בריאה". 4. שמיעת מוסיקה מרגיעה לפני השינה. 5. אם אתה מתעורר בלילה, לא להמשיך לשכב במיטה אלא להיפך - לקום, ורצוי מאוד - לקרוא ספר. 6. חשוב לברר אם הסיבה היא נפשית (לעתים דכאון) או גם פיזיולוגית. - בהצלחה - טלי.

הפרח הירוק../images/Emo140.gif

התרשמתי....

yifat182

New member
גם לי

אתה עוד לא מכיר אותי, זאת פעם ראשונה שאני פה... אבל לא כדי לך לדעתי לקחת את הכדור... למרות שהרופא אמר לך כי תמיד תהיה סיבה לכך שיהיו קשיי שינה אבל אי אפשר ליחיות עליהם וגם בגלל שהיא ממכרת... לדעתי כדי לך פשוט לנסות להיתמודד עם זה בלי תרופות מסממות, וליכתוב פה את כל מה שאתה חושב... בהצלחה

Sivan182

New member
פרטים עלי...

היי, קוראים לי סיוון ואני בת 16 בעוד 3 ימים... אני גרה באיזור המרכז ועברתי הרבה מאוד בחיים אבל אני לא יכולה לפרט... בקיצור הסיבה שניכנסתי לכאן זה בגלל שאני מפחדת, וזאת הזדמנות ליראות עד כמה אתם תומכים פה... חברה שלי אמרה לי שהיא כימעט בטוחה שיש לו כוונות רעות לגבי וכל מה שהוא רוצה זה לישכב איתי ואני לא יודעת מה לעשות... כי אני אפילו לא יודעת עם זה נכון... אבל הוא נורא נחמד אלי... ומנסה לעזור לי בהכל... ואני לא רוצה להיפרד ממנו... אני לא יודעת מה לעשות!

שלום סיוון

לעצם בעייתך אין לי תשובה כי בדבר שאני לא מבין אני לא נוקט עמדה... אבל אני כן יכול לעזור לך לא ללכת לאבוד כאן: ראשית , תציגי את הבעיה שלך כיישות נפרדת ולא כחלק מהנושא שעלה כאן וזאת על ידי "הוספת הודעה" שמופיעה בסרגל הכלים למעלה מצד ימין. ובהצלחה... אם אחשוב שאוכל לעזור עוד,תראי תגובה ממני בפורום עצמו

shiraa

New member
לסיוון

בן כמה הוא? כמה זמן אתם יוצאים ביחד? האם הורייך יודעים על הקשר שלך איתו? האם הוא נכנס אליכם הביתה? חסרה לי הרבה אינפורמציה בסיפור שלך. על כל פנים היי זהירה ושמרי על עצמך. היי מספיק נחושה לומר לא כשאינך בטוחה וכמובן אם אינך רוצה.

shiraa

New member
לרונן

אני באופן אישי נגד כדורים. מנסיוני (לאוו בבעיות שינה דווקא), מדיטציה מאוד עוזרת לאיזון והרגעה נפשית. כדאי לך לברר באיזור מגוריך על קבוצות של יוגה ומדיטציה. השיטות האלו מביאות אותך למודעות עצמית, יכולת מצוינת להתחבר לעצמך ולהביא את עצמך לרגיעה ושקט נפשי. זה חשוב מאוד ולאוו דוקא בבעיות שינה. בהצלחה

למעלה