עזרה בבלידינג

zivseemann

New member
עזרה בבלידינג

יש לי אוויד גוסי 3 (OEM) לאחרונה התחושה בהם ירדה ואני ניסיתי להחזירה ע"י פמפום הידית כאשר הגלגל בחוץ - שלא עבד. כאשר הפכתי את האופניים גיליתי שהאחורי לא עוצר - מה שגורם לי לחשוב שיש בועת אוויר. אני רוצה לעשות בלידינג, איך עושים זאת ואיזה ציוד נדרש לעניין? ואיזה שמן הכי טוב להכניס פנימה?

tomer001

New member
לא ממליץ לך לעשוץ משהו בבלמים מבלי לדעת...

אני קודם כל חושב שתלך לחנות אופניים לאבחן את הבעיה. יש כיוונים שניתן לבצע לפני בלידינג (גם ניקוז אוויר ללא מלוי שמן חדש יכולה להיות אופציה). אחרי שיגידו לך שצריך ניקוז אוויר ומילוי שמן חדש (בלידינג) אז יהיה אולי ניתן להסביר (אבל גם לא מומלץ לעשות לבד אם אין ידע מקדים), בהצלחה.

zivseemann

New member
אני רוצה ללמוד איך כדי לעשות בעצמי

אני מעדיף לנסות ולטעות בדרך מאשר ללכת ישר לחנות - מקסימום אני אלך לחנות אחרי שלא הצלחתי. כמות השמן במערכת שלי היינו מזערי (אין תחושה בידיות גם אחרי שפימפמתי אותם כאשר הגלגל בחוץ) לכן על פניו לא נראה שיש דרך אחרת מלהוסיף שמן (ובאותה הזדמנות להחליף את השמן לשמן יותר טוב)

nintense

New member
אתה צריך לרכוש קיט בליד של אויד...

הקיט מגיע עם הסבר מפורט על תהליך הבליד.

etal2

New member
קצת יקר

טיפול באוויד דורש ערכת בלידינג מקורית של היצרן, הערכה עלתה משהו בין 200-300 שקל פעם אחרונה שבדקתי (די מזמן) מה שאישית הוריד אותי מהרעיון. אם אתה בכל זאת הולך על זה אז נוזל הבלמים הכי טוב זה DOT5.1

yoram518

New member
לדעתי לפי התופעות חסר נוזל הידראולי לא בעיית

לדעתי לפי התופעות חסר נוזל הידראולי, לא בעיית אויר. תוסיף נוזל ותנסה לפמפם מספר פעמים, בנוסף בדוק את מצב הרפידות שילוב של רפידות שחוקות וחוסר בנוזל נותן תופעות כאלו. שים כרטיס ביקור בין הרפידות לדיסק ובדוק אם התופעה נאלמת/ משתפרת. בהצלחה

tomer001

New member
ממש לא נכון....

מה שאתה מציע זה להוסיף נוזל בלמים ולפמפמם.... מי מבטיח שבפעולה הזו אתה לא מכניס עוד אוויר למערכת וגורם להחמרת המצב
אם פותחים את המערכת, לפי דעתי, עושים עבודה רצינית ומקצועית ולא מחרטטים
מוסיפים נוזל חדש ומנקזים אוויר מפתחי הניקוז, במיוחד לא במערכת הבלימה. בנוגע למצב הרפידות, הבחור כתב שגם כאשר האופניים הפוכים, כלומר ללא התנגדות כלל, לא בנסיעה, הגלגל לא עוצר, אז אין קשר למצב הרפידות.

avikawa

New member
מציע לך לקנות הערכה או ללכת למכנופן

לי יש המון ניסיון טכני (בעיקר אופנועים) אבל שניסיתי לתחזק מערכת בלמים ללא הכלים המיוחדים גיליתי שזה בילתי אפשרי לך לחנות - העלות ממש זולה וזה אחד המרכיבים הקריטיים היותר

bikingstudent

New member
כמו שכבר אמרו..+דגש

אמרת ש"ניסית להחזיר תחושה לידית ע"י פימפוס הידית כשהגלגל בחוץ" זאת טעות ואל תעשה זאת שוב ברגע שהוצאת את הרוטור מהקליפר אין מה שיחזיק את הפיסטונים במקומם ושמן יכול לצאת בשימנו והייז אפשר לטפל בתנאים ביתיים אבל לאביד דרושה ערכה מיוחדת כל מה שקשור למעצורים הוא עניין בטיחותי שיכול אף להגיע לרמה של חיים ומוות זה לא המקום לניסוי וטעיה

הנה סרטון הדגמה לברקסים של AVID

המדגים כיצד לבצע BLEEDING למעו ההגינות איני מכיר את הדיסק -ברק של AVID ואם צריך ערכה מיוחדת עדיף כבר לגשת לחנות ותלמד כיצד מבצעים בפעם הראשונה לי יש XT וה BLEEDING שם התברר כפשוט ביותר, כמו כן אין שום צורך בכלים מיוחדים... עכשיו התחושה בידיות נהדרת... http://www.mountainzone.com/videos/playvideo.asp?vid=25334

למעלה