עזרה בבית

yonitbrk

New member
עזרה בבית

כפי שסיפרתי לא פעם יש לי תאומים אשר שניהם בספקטרום ה-PDD ועוד בן גדול הגדול מהם בשנתיים והוא היפר אקטיבי ADHD והיום במסגרת החינוך וההפנמה של הכלל שכולם עוזרים בבית שלחתי את עומר (אחד התאומים - אספרגר) עם הגדול - רז - לסופר השכונתי כדי שיעזור לו לעשות קניות (לחמניות ושוקו) . עומר אוהב מאוד ללכת לסופר ופשוט להסתובב בין המדפים אך היום הבטיח לי שלא יתרחק מרז ושיעזור לו לסחוב את הדברים הביתה . בינתיים אחרי אין ספור טלפונים של אמא אני אוהב את זה,והאם לקנות את ההוא,למרות שנתתי רשימה מדוייקת של הדברים אותם אני רוצה שיקנו ,עכשיו יש ויכוח בין הילדים על זה שעומר לא מוכן לעזור לרז לסחוב את השקיות הביתה . תבינו מדובר בשוקו ,שתי לחמניות וגבינת קוטג'. מקווה שיהיה בסדר פשוט אין לי ברירה ובחופש הזה הם עברו סידרת חינוך בנושא עזרה בבית אם זה בלסדר את הדברים שלהם למקום ואם זה בקניות בסופר או שטיפת כלים (כמובן הפלסטיק שלהם - רז ) או ניקוי אבק (שוב רז) וזריקת הזבל (עומר ורז). אין לי ברירה אין לי כוח לגדל פרזיטים בבית ויש דברים אותם גם הם יכולים לעשות. גם את טל - PDD לשמו אני מחנכת להוריד את הצלחת שלו מהשולחן,עצמאות בהתלבשות,סידור דברים למקום (שזה המאבק הכי קשה כרגע). אבל גם לו אין הרבה ברירות. בקיצור עוד סיבות למאבקים אבל ישנם דברים בהם אני לא מוכנה להתפשר. אני בת 40 ולא רוצה להתמוטט בגלל דברים כאלו . בעלי משתדל לעזור כמה שיותר אבל כמפרנס יחיד הוא מגיע בערב הרוס מעייפות . גם בקניות לסוף שבוע התחלנו לשתף אותם על ידי יציאה עם בעלי לירקן וכו' וסחיבת השקיות (כמובן הקלות שביניהם ) או בחירת ירקות והכנסתם לשקיות. זהו. נקווה שיגדלו מהר ונעבור גם את השלב הזה. עוד הרבה לפנינו ומה שמעודד זה שהחופש מתקצר והולך נטו 9 ימים נשארו לנו להעביר. אז שבוע טוב לכולכם ובהצלחה בכל המאבקים הקלים או הקשים .

דליה.ד

New member
קצת עזרה

אצלי בבית עם 5 ילדים אני גם נעזרת בהם והם מסייעים בהכנת ארוחות, פינוי וחיסול ארוחות, שטיפץ רצפות וסידור החדרים. אני מאמינה שטוב לילדים להרגיש שותפים באחריות לבית. אם תכיני טבלה של רישום מי עושה מה ומתי זה יעזור להם במעקב וגם פרס קטנטן בסיום כל שבוע לילד שסייע הכי הרבה יעודד את המוטיבציה.

למעלה