עזרה בבית...

• פותח הנושא glkf
  • פורסם בתאריך

glkf

New member
עזרה בבית...

אנחנו נשואים כמעט כשנתיים, ויש לנו בן נפלא בן חצי שנה. הסתדרנו נפלא עד להולדת הילד. אולם הבעיות התחילו לצוץ... בעלי פשוט עצלן. לא ממש מוכן לעזור בבית, לא עם הילד... לגבי הבית כבר לא ממש אכפת לי. מה שמפריע לי זו העזרה עם הילד. הילד מקסים, חייכן, אינטיליגנט, אבל בעלי מתנהג כאילו הילד לא שייך לו. הוא לא מוכן לקלח אותו- כי כואב לו הגב. בקושי מדבר עימו- כי הוא לא מבין (אני צריכה כל הזמן להזכיר לו שזה לא מנזר השתקנים...). לא משחק עימו- כי הוא משאיר את גו'ב הפיתוח לאישתו... הקיצר- הבנתם את העניין. יש לנו המון ויכוחים בנושא. אנחנו רבים המון מאז הלידה. בעלי בד"כ בחור חם, מלטף ואוהב. אך עם הילד- מספיק לו לעשות לו "מוצי לה קוצי לה" מרחוק, ואין לו את התשוקה להחזיק אותו וללטף אותו. אין לי מושג למה. הוא אמר לי לפני כחודש שהוא מרגיש מוזנח. אבל אני מנסה להקדיש גם לו. נשבעת! אבל אני מאבדת את כל החשק כשאני צריכה כל הזמן לבקש עזרה. למה זה לא בא ממנו??? אני לא מוכנה לוותר. זה לא רק הילד שלי, ולכן כל פעם אני מבקשת וכל פעם הוא מתחמק. אז הוא מסכים להעסיק אותה כשאני מבשלת, אבל הוא רק מחזיק אותו, לא נותן לו שום דבר מעבר. מה לעשות? אני ממש חוששת שנמשיך לריב ואז... חשבתי ללכת לטיפול זוגי, מגשר, מכיוון שהוא בטוח שהוא עוזר המון. נראה לי שאנו לא רואים את הדברים עיין בעיין. גם ההליכה לטיפול תראה שאנו לא מסוגלים לדבר ולהגיע להסכמות. איך עלי לתקוף את הבעייה? מה את מציעה? אני עדיין בחופשה, ואולי זה ישתנה כשאחזור לעבוד. אבל אם לא??? (הוא לא היה רגיל לעזור בבית הוריו). אני גם לא מוכנה להרגיש פראיירית (למרות שזה הילד שלי).

nutmeg

New member
אולי

לפני שהולכים לייעוץ ולפני הכל קצת לפתח שיחה על נקודת המבט של ילד שגדל עם כזה אבא? איזה מושג על אבהו הוא יקבל על העולם? אילו מסרים על אהבה הוא יקבל ממנו ומסרים על דחייה? ואולי אביו של בעלך היה אותו הדבר ולבעלך אין מושג מה עושים? זה לא עניין של הסכמה אלא רצון להגיע להישגים הוריים עם הילד.

גרא.

New member
glkf,תקופת ההריון, עשויה להיות

תקופה אינטימית ורומנטית מאד לבני הזוג.כשהגבר נודע לו על אבהותו המתקרבת מגלות מרבית הנשים, כי הוא המקור העיקרי לתמיכה הרגשית בהן בעת ההריון. ומכאן גם חשיבות ההשתתפות של האב, הן בתרגילי ההכנה ללידה, והן בתהליך הלידה עצמו. לעיתים, עלול גם להתערער האיזון במערכת היחסים במהלך ההריון מאחר והגבר נשאר ללא שינוי, אבל האשה עשוייה להרגיש שהיא זקוקה להרבה יותר עזרה, עצבנות, נטייה לבכי ויותר פגיעה.אחרי הלידה, בעת חופשת הלידה הבעל ממשיך לעבוד כמיקודם ( אם כי היום התקבל חוק המאפשר חופשת לידה גם לגברים..)האם הצעירה מוצאת עצמה לבד בבית, מרגישה תלוייה עם המון אחריות לתינוק. שעה שבעלה מוצא מפלט, תרתי משמע בעולם החיצוני.פתאום נעשית מאד תלוייה בו, כפי שאת מתארת,כשבעלך כמעט ולא משתתף איתך בטיפול בילדכם. מסתבר שגברים, בהכללה לא גורפת,מתחילים להרגיש את משמעותה של האבהות כשהתינוק מגיע לגיל חצי שנה+.כאלה שגילו נכונות לעזור במהלך ההריון, חוזרים לאחר הלידה להשקפות הסטראוטיפיות הישנות בקשר לאימהות, בכדי להשקיט הפנימית שלהם שאינם מתאימים לטיפול בילד.אבות רבים עושים פחותעבודות בית אחרי לידת התינוק, כיוון שהם מניחים שאם האם נמצאת בלאו הכי בבית כל היום, יש לה מספיק זמן כדי לנקות ולבשל.כך גם האם המיניקה,לומדת די מהר שהיא חייבת לקום בלילה להניק את הילד..וגם לאחר מכן אחרי שנגמל, כדי להחליף לו חיתול, או לתת לו לאכול, או סתם להרגיע אותו.אבות רבים לא רוצים להחזיק את התינוק, בתירוץ שהם יכולים להפיל אותו. אבל אם אינה יכולה להביע פחד כזה, שכן תחשב לחסרת כישורי אימהות.בהרבה מקרים, בדיוק כפי שאת מתארת,אבות נוטים להרגיש עצמם מוזנחים רגשית..יתכן גם שמקנא בתשומת הלב שהפעוט מקבל, להרגשתו, על חשבונו.. יש אמהות שלא שמות לב, אבל לעיתים עוצמת אהבתן הגלוייה, והמופגנת כחפי התינוק, רבה הרבה יותר מזו המשודרת כלפי הבעל.אם תהיה לכם מספיק יכולת להשלים עם העובדה, שמערכת היחסים שלכם, צריכה להמתין זמן מה, עד שתהיה לכם יכולת להתפנות שוב זה לזו, כפי שהיה לפני שהמשפחה גדלה.אם תדעו לפתוח צוהרים קטנים של זוגיות, כדי לחזק את מערכת היחסים שלכם במשפחה המורחבת שיצרתם. אם תמצאו זמן איכות להיות האחד עם השנייה,לצאת מהבית, לדברים שתמיד אהבתם, בלא התינוק שישאר עם סבתא/סבא,או ביביסיטר,יש סיכוי רב לשינוי המצב והאווירה המתוחה בבית שאת מתארת.המילים אחרות, בעוד שאת כאם הסתגלת יחסית לנוכחותו של תינוקכם בבית..בעלך כהרבה גברים אחרים, זקוק כנראה ליותר זמן עלמנת להפנים ולהטמיע את תפקיד האבהות הזר לו.אין טעם לריב, או ללחוץ עליו.למרות שאת מאד מתוסכלת..הוא זקוק כנראה לעוד זמן. ואם הוא אכן בחור חם ומלטף את הכל, פרט לילד, הוא גם את זה יעשה במוקדם או במאוחר..היי מעט יותר סבלנית וסובלנית...השינוי יגיע.

glkf

New member
המון תודה

תודה על התשובה המפורטת. נקווה שיעבור מהר...

למעלה