עזרה בביה"ס

עזרה בביה"ס

בשנה הקודמת אחד התאומים שלי קיבל מורה סייעת (מתי"א). אינני יודעת מה הם כישוריה של מורה ז, אך הרבה היא לא הועילה. הילד שנא את היציאות לשיעורים שלה, הילדים בכיתה תמיד לועגים למי שמוציאים אותו מהכיתה הרגילה (גם כך קשה להסתדר מבחינה חברתית) וכמו כן הוא הפסיד את החומר השוטף שהכיתה למדה. הוא היה הכיתה ג´ ובאמצע השנה היא ביקשה לקנות לו חוברות לכיתה ד´. (זה שהוא לקוי לא אומר שהוא סתום). השנה קיבלתי מכתב שביה"ס שוב נותן לי את שיעורי "מתי"א" אלו וגם לתאום השני (גם הוא אובחן כלקוי). סירבתי בכל תוקף ומאחר ומדובר באותה מורה ובאותה מסגרת של יציאה מהשיעורים הרגילים אינני רואה בכך תועלת. מה אתם חושבים?

זהבה נ

New member
דווקא אני חושבת אחרת ממך../images/Emo63.gif

זה שילדייך זקוקים לתיגבור בשעות של הוראה מתקנת והם יכולים לקבל זאת בבית הספר, זה מתנה. אני קראתי/הבנתי מה היו הקשיים של הבן בשנה שעברה, אבל זה גם לא ישתנה אם לא תבקשי בבית הספר שישנו זאת, לא לקבל מתנה עבור בית הספר זה ממש כך, הם רצו לתת לילדייך מתנה ואת לא הסכמת. חשוב שתזמני פגישה בבית הספר ותשוחחי עם מנהל/ת בית הספר על כל מה שעברתם בשנה שעברה, ותנסו ביחד ליצור מציאות יותר טובה השנה עבור הילדים. לא הזכרת מה את תתני בבית לבנים עזרה, יש להם לקויי למידה והם זקוקים לעזרה ממוקדת על פי מה שהבנתי, ויכול להיות שגם לשיעורים הפרטיים שאת תממני אז לא יתחשק להם ללכת אליהם כי זה מעמת ומחייב אותם להתמודד מול הקושי הכי גדול שלהם שזה לקות הלמידה. ממש לא אל תחשבי על כך אפילו ילדייך כלל אינם "ס...." הם ילדים כמוני שיש להם לקויי למידה וזה ממש לא דבר שאי אפשר להתמודד איתו, אם הם יקבלו אסטרטגיות ודרכים לעקוף את הקשיים הם יכולים להשיג השגים מאוד גבוהים ואל תזלזלי בהם כלל. אם קשה להם לקבל עזרה כמו שהזכרת אולי יש צורך לתת להם תיגבור רגשי כל שהוא?. מאוד חשוב שהם יקבלו את הסיוע המתאים להם, ועןד יותר חשוב לדעת מהו. בהצלחה לכם ושנה טובה,

למעלה