עזרה בבחירת תיק

Romai

New member
עזרה בבחירת תיק

היי, אני חדש כאן בפורום ורציתי לשאול שאלה, מישהו מכיר/ניסה פעם את התיק The North Face MG 45? באתר של למטייל רשום שזהו תיק לטיפוס אלפיני, אבל אני מעוניין בו דווקא לטרקים של כמה ימים, ואני לא יודע אם הוא מתאים לי... הוא מאוד נח לי והכל, אז לפני שאני קונה, רציתי לשאול אולי מישהוא מכיר...

tltali

New member
תלוי בטרק

45 ליטר זה לא הרבה - במיוחד אם אתה צריך לסחוב שק"ש בגדים (פליס תופס חצי תיק) ואוכל (אוכל + גזייה + סירי קמפינג וכו') זה מאוד תלוי לאן אתה יוצא בטרק. נפאל - יש "מסעדות" לכל אורך המסלול בשמורת האנפורנה לדוגמא, אז לא צריך סירים גזייה ואוכל רציני כי אתה יכול לקנות ארוחות חמות. לעומת זאת בטרקים בניו זילנד אתה חייב לסחוב אוכל ואת כל הציוד (כולל אוהל לפעמים) לכל טרק. אני השתמשתי בתיק 65 ל' של macpac לנשים - אבל לא נראה לי שאפשר לקנות אותו בארץ. ממטיילים אחרים שמעתי שגם התיקים של north face טובים. בכל מקרה - חשוב שיהיה לך נוח איתו - זה עושה את כל ההבדל.

MrLoverman

New member
תרמיל

שלום ! מנסיוני אני יכול לומר שבמידה ואתה לא הולך להרביץ טרקים של מטפסי הרים מספיק תיק קטן של 30 ליטר מה שנקרא תיק יום, רק שיספיק לתחתונים מגבת ושאר דברים שצריך לטרק של 3-4 ימים, חבל על הכסף אלה מהמטייל וכל השאר סתם מבלבלים את המח בכל מקרה אתה יכול לקנות שם הכל, אבל הכל יאללה ביי וטיול נעים

sela v

New member
ממש לא../images/Emo70.gif

איך אתה אומר לבן אדם, שהם מבלבלים את המח? שאלת אותו מה הוא מתכוון לעשות? אם באמת מתכוונים לעשות רק טרקים קצרים, ולא סוחבים אוהל, אוכל ושק"ש באמת מתאים תיק לא גדול, אבל אם רוצים לעשות טיול אחר אז נתקעים. ומה אם הוא יסע למשל לאוגנדה? אתה חושב שאפשר למצא שם ציוד מקצועי? לכן הכל תלוי, וצריך לברר מה רוצים, לעלות את השאלות המתאימות ואז להחליט. אמנם מטרת אנשי חנויות הציוד הם למכור ציוד, וצריך לקחת לפעמים אותם בע"מ.

Romai

New member
הכוונה שלי היתה

לטרקים של כמה ימים שצריך לקחת שק"ש אוהל ואוכל, אבל אני מתכנן לטייל עם חבר ואנחנו נתחלק בהכל כך שאני בעצם לא סוחב את הכל... אגב, תיקים ובכלל ציוד של North Face זולים יותר בארה"ב ?

philip1

New member
חדש פה אבל מעוניין לתרום גם:

שים לב שבחירת תיק היא אישית מאוד: - כל אחד הולך עם הכמות של הציוד שלו! - לכל אחד יש את החברה שהוא אוהב יותר! ולכן לא תמיד המלצה על תיק מסויים מאוד היא נכונה. - בכל מיקרה אליך לרשום מה אתה מתכוון להכניס לתיק במהלך הטיול (ישנם תיקים מיתפרקים שהם גם ליום וגם לטרקים - אבל לא הכי מומלץ לדעתי) - עיצה שלי - לא תמיד מה שהכי יקר או נישמע הכי טוב הוא מה שמתאים לך- אני הולך כבר חמש שנים עם טופ קמפ אאוט- תיק שיעורר גיחוך אצל הכבדים - אבל הוא משרת אותי נאמנה (ומקסימום אם קורה משהו כל תיק הלא יכול להיקרע באותה מידה, וכל תיק גם תתפור בחזרה באותה צורה[ כי אין חנות שירות באמצע שום מקום שם בדרום אמריקה!]) בכל מיקרה אני חושב שכדי גם להשאיל כל מיני תיקים מכל מיני חברה שכבר מטיילים ולהרגיש אותם בשביל להבין את ההבדל- תיק לא חייב להיות הוצעה ענקית (בסביבות ה500 שקל לתיק ממוצע אם אני זוכר נכון) אבל מה שכן הוא ישרת אותך שנים רבות ואם תבחר תיק שלא מתאים אתה תקלל את הבחירה הזו כל יום הליכה איתו. - אל תישכח שלא תמיד מה ששונה הוא המ"ע גב למרות שאני לא אעיז להוריד מערכה אבל ישנם עוד אלמנטים כגון נגישות, איכות תפירה ועבודה על התיק. וכן מיבנה שיתאים לך עד הפרטים הקטנים אפילו (כמו המיבנה של הכיסים לבקבוקי מים או הסיגנון של הכיפה שלו וכמובן החלוקה שלו וכן הלאה) -עיצה קטנה- ציפור קטנה לחשה לי ש low פושטים רגל או בדרך אז אם אתם מעוניינים הם מבצעים מכירות חיסול של התיקים בכל מיני מקומות בארץ, אני לא זוכר איך קוראים לו אבל אנסה להיזכר יש לינק איפושהו על מכירות חיסול. בכל מיקרה שישיה בהצלחה והכי חשוב זה לבדוק את התיק קודם בארץ ולהתאים אותו לגב לפני שאתה יוצא איתו לחו"ל. פיליפ

gabylevy2003

New member
500 שקל??? די משונה...

אני בודק כבר כמה זמן והמחירים היותר זולים הם יותר מ700 (כ-60L) אז איפה ה catch? ראה דוגמא לינק מצורף, בעצם שמה יש אולי משהו יותר זול מ-700 אבל זה בטח לא הממוצע. בכל מקרה, הואיל נא לשתף אותנו אם ידוע לך על דיל כל כך טוב...

sela v

New member
החנות שהוא התכוון

זה בעצם יבואן Lowe לארץ, שנקרה לפידות. הם שלחו לי לא מזמן אי מייל שיש להם כמה מכירות. תסתכלו באתר שלהם את מי שזה מעניין.

gabylevy2003

New member
אז כנראה אני מפספס משהו...

יש שם בקטגוריה תרמילים->נפח 50 עד 70 ליטר רק תרמיל אחד (Travel Trekker II 60) במחיר מעל 1200 ש"ח אחרי הנחה. (פשוט כבר ביקרתי באתר הזה לפני כמה זמן אז יצא לי לראות את זה...) אולי אני מפספס לינק או שהאתר לא מעודכן וצריך לבדוק לחנות?

sela v

New member
אני לא מכיר את כל מה שיש להם באתר

אני דיברתי על מבצעי חיסול, אבל זה לא היה באתר, והם מכרו את זה במחסנים של היבואן. כנראה שזה נגמר. תנסה להתקשר אליהם, ותשאל אילו עוד דברים הם יכולים להציע, כלומר אילו עוד תרמילים.

gabylevy2003

New member
אז זה 750 במבצע

דיברתי איתם, יש להם רק את הדגם שכתבתי קודם לכן. אני כנראה אלך ביום שישי לגשש נראה אם זה מתאים לי... אבל זה בכל זאת לא 500!!! תמשיכו לנסות...

למעלה