עזרה בבחירת שם

דילוש

New member
עזרה בבחירת שם

בתאריך 09.02.09 יום שני נולד לנו בננו השלישי. ברית מילה עדיין לא ערכנו ואנו מתלבטים בין מספר שמות. השם המועדף: נועם או נעם ושמות נוספים הם: לירון, רום, שקד,דור ואלמוג. שמי: קרן (נולדתי קרן ושם שני:פנינה , אך מחקתי את השם השני מתעודת הזהות כשהייתי בת 18) שם בעלי: אילן שם המשפחה: זוליכה יש לנו בבית שני בנים נוספים: אראל והדר. אשמח לכל עזרה. תודה קרן זוליכה.

לקרן פנינה

אם אתם לא רוצים עוד ילד רגיש כל כך כמו הדר, אז כדאי לכם לשכח מיד את השם דור. שאר השמות, יפים כשלעצמם, אינם המיטב שאתם יכולים להציג. ההבדלים ביניהם אינם גדולים. ודאי תתאכזבו מאד לשמע ש"מוחקים לכם" שמות כל כך מהר, אבל זה בדיוק מה שעשית קרן פננה. (נכון, לא טעיתי, כך כותבים שם זה "פנִנה"). חוץ מזה אשלח לך מסר פרטי

דילוש

New member
שפרה תודה

עדיין לא קיבלתי ממך מסר. ושוב תודה קרן פננה

השם המעדף

חלילה לא "נועם". השם הנכון הוא "נֹעַם". מלה זו מופיעה בתנ"ך בדיוק 7 פעמים, וכמובן אף לא פעם אחת עם האות ו'. כתיבת השם עם האות ו', יוצרת אדם מבֻגָּר, עם חֹסֶר גמישות. פעמים זה העדר גמישות מחשבתית, ופעמים אפילו פגיעה בתנועתיות (באזור הרגלים). מתי כך ומתי כך? - זה תלוי בשם אביו של "נעם".

IBP1

New member
תסלח לי כבוד הרב ......

מני הני מילי .... מנין הסקת זאת שהאות ו' בשם "נועם " פוגם ברגליים....? שכן אצלי בעבודה יש שניים עם השם נועם ואיש מהם לא סובל מהרגליים . אגב הדוגמן נועם טור , חותם את שמו עם ו' והוא האחרון לא ניכר עליו כסובל מהרגליים.

קשה לי לסלוח...

כשאין מבינים את הנאמר וסתם תוקפים. כאשר האטימולוגיה קובעת "פגיעה ברגלים", אין זה מבטא כי אתה שובר רגל מחר בבקר. זה מבטא פגיעה ב"תנועתיות". זה אכן יכול להתבטא ברגלים, אבל גם במהלך המחשבה. הענין הוא שזה עלול להתבטא אחרי שנים לא מעטות, ובהרבה מקרים - בילדים, כלומר בדור הבא. כאן זה מעט מורכב, ונדרשות אותיות נוספות. אותיות אלו מופיעות (בשגיאות) בכתובה של ההורים. "כתובה = כתוב בה", לדברי הגאון מוילנא. אז אולי במקום להזדרז עם נימה של לעג, אפשר לבקש פשוט הבהרה. כי יש לנו הבהרות. סדורות, מאורגנות, ומוכחות ומעוגנות ב- 50 שנות מחקר של הרב כץ.

גל סופר

New member
והיכן ניתן לראות באופן מסודר הוכחות אלו?

אני אשמח לשמוע הבהרות.

IBP1

New member
לכבוד הרב יש לי שאלה פשוטה לפנייך

מנא הני מילי ?

IBP1

New member
סליחה אבל לא היה לעג בפי.

מידת הכעס לא צריכה לשרור בין שנינו. אני ביקשתי הבהרות לדברייך.

למעלה