עזרה בבחירת ציוד

Hubert Hubert

New member
עזרה בבחירת ציוד

היי חבר'ה. בצירוף מקרים מעצבן למדי, שני מכשירים חיוניים לכל מאייר ממוחשב בביתי התקלקלו בו זמנית - המסך והסורק. כמובן שעכשיו אני צריך לקנות חדשים. הבעיה היא שאין לי מושג קלוש מה אני צריך לחפש, מישהו יכול לעזור לי? רוב מה שאני עושה על המחשב מהבחינה של איור או גרפיקה זה סריקה של ציורים ידניים בשחור לבן וצביעתם בפוטושופ. אני מניח שלא צריך את הסורק הכי משוכלל בשביל זה, אני אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי לאיזה כיוון אני צריך ללכת, מבחינת רזולוציה וכל זה. מבחינת המסך - הבנתי שמסכי LSD שטוחים לא מומלצים בכלל לגרפיקאים, זה נכון? מבחינת המסך, מה אני צריך לחפש? מהן דרישות המינימום שגרפיקאים צריכים, בניגוד לדרישות של אנשים שמשתמשים במחשב בעיקר בשביל משחקים, או לא יודע מה. (מדובר בPC, לא מק, אם זה משנה משהו) (ואם השאלה הזו צריכה להישאל בפורום אחר, אני אשמח אם תפנו אותי לפורום הנכון)

ophler

New member
בקיצור

תחפש קצת אחורה בפורום גרפיקה ודפוס. וגם תעיף מבט במאמרים. (יש אולי משהו גם במאמרים, אני לא זוכר כרגע.) באחד מגליונות העיתון זמן דיגיטלי נידון נושא קניית המסך בפירוט רב. אם יש לך גישה למשהו כזה, תחפש. (זה האתר, יש שם את פירוט הכתבות וקצת כתבות מלאות. נראה לי שזו לא אחת הכתבות המלאות, אבל תוכל לראות באיזה גליון). לגבי סורק, לי יש קנון 3000F ואני מרוצה ממנו. יש יותר פשוטים ויותר זולים. ע"פ נסיוני זה סורק טוב ולא יקר. הוא סורק (זה שלי יש) עד 1200 DPI וזה נראה לי מספיק. איכות הדפסה טובה היא 300 DPI וכמגדילים משהו למשל לשלטי חוצות, בכל מקרה משתמשים ברזולוציה נמוכה יחסית, כך שנראה לי שלהגדיל פי ארבעה ולהוציא משהו איכותי, מספיק בשלב זה. (אם אתה לא חושב שתשתמש באופציית סריקת נגטיב או שקופיות, אל תקנה עם אופציה כזו). אשמח להארות והערות אם יש, אופלר

Hubert Hubert

New member
תודה.

הסתכלתי באתר של זמן דיגיטלי ובאמת לא מצאתי את הכתבה, וגם לא אף רמז לבאיזה גיליון היא מופיעה. אם מישהו יכול לעזור לי שם, אני אשמח (למרות שמצאתי כתבה מעניינת על מדפסות). גם בפורום גרפיקה ודפוס לא מצאתי במאמרים בדיוק מה שחיפשתי, אבל פרסמתי את השאלה גם שם ליתר ביטחון. אני אמשיך לחפש ואשמח לשמוע עוד תגובות.

amitais

New member
ניסית לתת את המסך לתיקון?

לי יש מסך כבר עשר שנים ותיקנתי אותו פעמיים. בשתיהן הבעיה הייתה בספק הכוח ולא בחלקים האופטיים. אז תבדוק לפני שאתה זורק אותו. סורק: גם לי יש קנון LIDE30 והוא סביר.

j i m m y

New member
כמו שאמיתי אמר, LIDE זה אחלה

יש לי LIDE60 לא מזמן קניתי אותו

SCaToPHaG

New member
אני אישית נגד LIDE

הם גרועים בסריקה לעומק - אם צריך לסרוק חפצים תלת מימדיים - הם מאבדים פוקוס עומק מהר מאוד. הם טובים רק לסריקת תמונות ודברים דומים.

SCaToPHaG

New member
סורק

קניתי לא מזמן Epson 3490 והוא פיצוץ. אחרי מחקר מעמיק גיליתי שהוא הסורק הכי טוב בטווח המחירים הבינוני (הוא עולה 580). יותר טוב ממנו זה כבר לשלם פי 2. מסך: באמת בפורום 81 דנו בזה המון. אני מניח שאתה רוצה CRT 19, אז סמסונג, LG, EIZO, DELL, סוני, VIEWSONIC ,LACIE כולם עושים מסכים טובים. חפש בגוגל ביקורות על מסכים + לך לחנויות להסתכל עליהם. לי יש סמסונג 900NF הרבה שנים ואני מאוד מרוצה ממנו (כבר לא בייצור למיטב ידיעתי). מצד שני גם לסמסונג וגם לLG יש מסכים פחות טובים, ברמה ביתית, למשל סדרת DF של סמסונג וכל מיני דגמים של LG.

למעלה