עזרה בבחירת נייד

gilh10

New member
עזרה בבחירת נייד

לחברי הפורום שלום, אני מעוניין לקנות לי מחשב נייד שילווה אותי במהלך הלימודים שלי בטכניון במהלך ארבע השנים הקרובות. אני לא מבין גדול במחשבים, אבל מעיון קצר במאמרי הפורום והאינטרנט קיבלתי מושג כלשהו. אני לא צריך מחשב מפוצץ, בעיקרון מספיק לי מחשב שיענה על הצרכים שלי ולא יותר מזה. יש מספר שימושים שאני מייעד למחשב, והם: 1. יישומי אופיס וגלישה באינטרנט 2. שמיעת מוסיקה 3. צפייה בסרטים 4. צפייה בשידורי streaming, (לא יכול לוותר על הכדורגל) השאלה שלי היא האם יש איזה שהוא מרכיב מסויים (מעבד, זיכרון...) שעלי להשקיע בו יותר, או שמחשב סטנדרטי יספיק. תודה לעונים, גיל

yaelgro

New member
השאלה הראשונה היא

מה אתה הולך ללמוד? כי עם האוכל בא התאבון. אם אתה הולך ללמוד משהו שעשוי לגרור אחריו שימוש בתוכנות שונות (כגון תכנות על כל שפותיו, שימוש בתוכנות עיצוב וכד'), רצוי להשקיע קצת יותר במחשב על מנת שיתן לך מענה לצרכים החדשים.

gilh10

New member
אני הולך ללמוד הנדסת חומרים

לא ידוע לי על שימוש בתוכנות מיוחדות במקצוע הזה. בעיקרון המחשב מיועד לצרכים אישיים ולבידור, אני לא חייב מחשב בשביל הלימודים. גם לא נראה לי שאני אשתמש בו הרבה בתור נייד, כי רוב הלימודים הם מתמטיים, כך שבשיעורים אני אשתמש בדף ועט (תקנו אותי עם אני טועה). מה שחשוב לי זה שאני לא אקנה משהו מיותר בהרבה כסף, כשהייתי יכול להינות אותו דבר בפחות כסף.

יאיר B

New member
אני הייתי מקפיד על זיכרון גדול (זה אף פעם

לא מזיק). לשימושים שאתה רוצה, כל מעבד יתאים. השאלה היא אם בעתיד לא יהיו עוד שימושים שונים (מציע לדבר עם אנשים שלומדים כיום את המקצוע והם בשנים מתקדמות).

למעלה