עזרה בבחירת מקצוע

tali2004

New member
עזרה בבחירת מקצוע

שלום
אני מתלבטת זה זמן מה בקשר לבחירת מקצוע, ובכל שיטוטיי השונים עדיין לא הצלחתי להגיע ליידי החלטה מצד אחד אני מאוד אוהבת להתעסק בתחום האומנות והעיצוב מצד שני הביטחון הסוציאלי שלי בעתיד מאוד חשוב לי ואני ממש לא רוצה להיאבק על עבודה בשכר רעב בעתיד וגם אני מרגישה שיש לי צד ריאלי שרוצה ביטוי אני חושבת על לימודים של מדעי המחשב בטכניון אבל מתלבטת האם זה הבחירה הנכונה בשבילי. מה אתם חושבים שצריך (מבחינת תכונות אופי) בשביל להתשלב ולהנות בתחום (אין לי שום ניסיון בתחום המחשבים והתיכנות) וגם רציתי לשאול האם יש תחום שמשלב תיכנות ועיצוב גרפי. כלומר לימודים של מדעי המחשב אבל שיש בהם התעסקות בתחום הגרפי ובתכונות כמו פוטושופ למשל אשמח אם תעזרו לי, או תתנו לי רעיונות בכלליות אבודה והוזה טלי

לטלי

שלום טלי, ברוכה הבאה לעולם הלימודים. מדברייך, עולים מספר דברים שחשוב לך להתחשב בהם בבחירת מקצוע: 1. את אוהבת להתעסק בתחום האומנות והעיצוב. 2. חשוב לך לעבוד בעבודה עם בטחון סוציאלי וכלכלי. 3. את רוצה עבודה שתתן ביטוי לצד הריאלי שלך. 4. את רוצה ללמוד תחום שתהני בו. הדברים האלו (ואולי יש עוד) הם הבסיס שלפיו כדאי להחליט מה המקצוע המתאים לך. כדאי גם לתת משקל לכל שיקול. למשל: יש מקצועות שבהם תוכלי לממש את האהבה שלך לאומנות ועיצוב, אבל אינם בעלי בטחון סוציאלי וודאי. ייתכן שמדעי המחשב הם אופציה. הכי טוב לבדוק את זה מהאנשים שבשטח. הייתי מציעה לך לשאול בפורומים של סטודנטים, של הטכניון, של מקצועות כמו עיצוב ותכנות ובעיקר לחפש דרך חברים ומשפחה אנשים שלומדים או שעוסקים בזה ולדעת מה בדיוק לומדים ועושים בפועל בתחום. בהצלחה, ניבה

למעלה