עזרה בבחירת מחשב

שחר נוי

New member
עזרה בבחירת מחשב

אני מחפש הצעות למפרט טכני של מחשב נייד. הדרישות הכלליות שלי (לא מבין בזה כל כך). משקל בינוני. מעבד חזק זיכרון פנימי גדול נפח דיסק קשיח חזק כרטיס מסך מתאים גם למשחקים. אפשרות לאינטרנט אלחוטי צורב דיוידי מסך - מספיק 15 אינץ' וזהו, נראה לי.... מחפש חברה אמינה שלא עושה יותר מדי בעיות. אני מתכנן לקנות בהונגקונג אז אם יש מישהו שמכיר את טווח המחירים שם אני אשמח לשמוע. תודה שחר. ש

יאיר B

New member
כמה הערות כלליות:

1. משקל בינוני: מחשב עם מסך 15.4" ישקול בין 2.6-3.1 ק"ג בערך (עם סוללה 6 תאים). 2. מעבד חזק - קור-2-דו מסדרת T8 או T9 הם הכי חזקים שיש כיום. בטוח שאתה צריך דבר כזה? זה מיקר. 3. זיכרון פנימי: 3GB זה המקסימום (אלא אם אתה עובד עם מערכת הפעלה 64ביט ואז תוכל לשים 4GB). 4. נפח דיסק: בניידים הוא מוגבל ל-320GB. הממוצע כיום זה 160-250GB. 5. כרטיס מסך למשחקים: פה יש בעיה. מרבית הניידים מגיעים עם כרטיסים של nVidia אבל סדרות 84 ו-86 שלהם ככל הנראה תקולות. מה שמותיר אותך עם סדרות 88 ומעלה או כרטיסים של ATI (בישראל אין הרבה כאלה). כרטיסים של אינטל לא ממולצים למשחקים. 6. כרטיס רשת אלחוטי + צורב DVD הם סטנדרט כיום בניידים. * הכי חשוב: בדוק את נושא השירות בישראל! לא לכל הניידים יש שירות בישראל.

שחר נוי

New member
המשך...

1. זה המשקל והגודל שאני מחפש 2. לא חושב שאני צריך מעבדים כל כך חזקים אך אם זאת חזקים על מנת שיחזיקו גם לאורך זמן ואני לא ימצא את עצמי תוך שנתיים עם מחשב חלש ולא מתאים לצרכים העדכניים (קראתי מדברייך במקום אחר שאין אפשרות לשדרג את המחשב הנייד, ולכן...). 3. זכרון פנימי - שוב אני מניח ש3 ג'יגה זה המון, וכנראה בגלל זה גם יקר, תקן אותי אם אני טועה - בסביבות ה2 וחצי ג'יגה אמור להספיק לצרכים שלי. 4. נפח דיסק - לא צריך יותר מהכמות הממוצעת - הבעיה היא שראיתי שרוב הדיסקים הקשיחים מגיעים במהירות של 5400 RPM, מה שאני מכיר זה שבמחשב נייח זה 7200?! כמה זה משמעותי? 5. כרטיס מסך - שוב אני לא מחפש את הדגמים הכי חדשים ויקרים שיש אבל כרטיס מסך מספיק חזק לשימוש ביתי (לא גיימר מובהק אבל אוהב לשחק מדי פעם במשחקים). בנוגע להונג-קונג - אני אכן אבדוק את הנושא של אחריות גם בארץ, אני מבין שזה אחד הדברים היותר חשובים. יש לך מושג במקרה לגבי טווח המחירים? אולי שווה לי בכלל לקנות בארץ? וכמובן - יש לך אולי דגם מסויים של מחשב מחברה מסויימת שאני יוכל לגשת איתו לחנויות שם? תודה שחר.

למעלה