עזרה באקסס

• פותח הנושא Galle
  • פורסם בתאריך

Galle

New member
עזרה באקסס

אני מנסה לבנות תוכנה שמחשבת בונוסים של סוכן מכירות.
לצורך כך יש לי טבלה של חשבוניות (עם שדה של סכום החשבונית, ותאריך הוצאה).
עשיתי גם טבלה של סוכני מכירות עם שדות הקובעים את מדרגות הבונוס והאחוז עבור על מדרגה.
כך אני סוכם את כל החשבוניות לפי חודש, ולפי הסכום החודשי אני מחשב את אחוז הבונוס.
למשל אם הסוכן מכר סה"כ בחודש ב-100,000 שקל אז יקבל 1.5 אחוז מהמכירה, ואם מכר ב- 500,000, אז יקבל 1.2 אחוז מהמכירה.

אז עד כאן יש לי. אבל נתקעתי כשרציתי לעדכן כל רשומת חשבונית באחוז הזה שחושב.
למעשה, אני רוצה לסכום את החשבוניות, לבדוק איזה אחוז מהמכירה מגיע לסוכן, ואז לעבור שוב על החשבוניות ולחשב בונוס ספציפי על כל חשבונית (חישוב הבונוס החודשי הכולל לא רלוונטי לי).

עשיתי שאילתה שבעזרת Group By סוכמת חשבוניות עפ"י חודש ומחשבת את אחוז הבונוס לחודש.
ואז עשיתי שאילתת update שמשתמשת בקודמת כדי למצוא את כל החשבוניות שהחודש שלהם שווה לחודש בשאילתא, ולעדכן בה את שדה אחוז הבונוס לערך שחושב בשאילתא. אבל זה בעצם יוצר לי שאילתת update שקוראת משאילתה יש בה group by ואני חושב שזה מה שנותן לי error על non-updateable query..

אשמח לכיוון.. מלא זמן לא עבדתי עם אקסס\SQL..
תודה.

Galle

New member
קובץ מצורף

טבלת Agents מכילה את סוכני המכירות ודרגות הבונוס המגיעות לו בהתאם ליעדים.
טבלת Products מכילה את המוצרים ומחיר העלות.
טבלת Orders מכילה את ההזמנות (תאריך, סוכן מכירות, סכום כולל, ותוכן ההזמנה באמצעות טבלת Orders_Products).

השאילתא OrdersByMonth מציגה את סך המכירות של הסוכן yakov בכל חודש.
השאילתא Copy of CalcBonus מציגה את מדרגת הבונוס ש- yakov זכאי לה, וחישוב הבונוס החודשי.

בפועל המספר הזה ("הבונוס החודשי") הוא לא רלוונטי (כי התשלום הוא פר הזמנה כשהתשלום מההזמנה מגיע). לכן אני רוצה לעדכן את ההזמנה בערך מדרגת הבונוס שחישבתי.

תודה.

קישור לקובץ:

ftp:// 82 . 166 . 155 . 224 / agents.accdb

כלליים

New member
לא הצלחתי לפתוח

הפתרון הקל הוא ליצור טבלה זמנית של הנתונים, ועל בסיסה לחשב את הבונוס לכל חשבונית.

למעלה