עזרה באסרטיביות

shir300

New member
עזרה באסרטיביות

אני מנהלת כבר חודשיים מו"מ מתיש וחסר טעם על משרה שהוצעה לי. מדובר במשרה חלקית. מסיבה שלא ברורה לי המנהלת לא מסוגלת לתת לי הגדרת תפקיד ברורה. היא מעלה כל מיני הצעות סותרות בהזדמנויות שונות וגם משנה את הקף השעות אבל שום חוזה לא נחתם או נסגר עשיתי איזשהו ניסיון בפיתוח מוצר שהם רצו, והוא הצליח מאוד. לאחר מכן היא שאלה אותי מה היתי רוצה לעשות ואני כתבתי הצעה מושקעת מאוד לתפקיד שלי. היא בקושי התייחסה אליה. היתי צריכה לרדוף אחריה כמה פעמים כדי לקבל ממנה התייחסות להצעה. בסוף היא העירה שהיא לא יודעת איך זה יכול לעבוד בפועל וזה היה המשוב העיקרי שקיבלתי ממנה. אז כבר התחלתי להרגיש שמטרטרים אותי ללא שום מטרה. בנוסף לכך היא רצתה שאספוג את התשלום על העבודה שעשיתי עד החודש הבא, עד שיוחלט מהי הגדרת התפקיד. לזה לא הסכמתי כי אין קשר בין הדברים. אחרי הרבה עלבון ועצבים ותחושות קשות החלטתי לקחת את הדברים בידים. החלטתי להיות פרילנסרית מולם ושהם יזמינו ממני מוצרים כשהם רוצים, ולא שאני אמלא שם תפקיד, כי פשוט אין שום גיבוי מצדה והבנה לתרומה שלי למקום, והתפקיד הזה דורש המון השקעה. הבנתי שבאופן עקרוני אני מעדיפה להיות עצמאית והגילוי הזה היה מבחינתי סוג של זינוק קדימה. כבר הרבה זמן אני חושבת על זה אבל עכשיו הבנתי שזה גם אפשרי!!! האסימון נפל ופתאום יש לי הרבה יותר אנרגיה ואמונה בעצמי!!! אני באימון וכנראה שגם האימון הביא למקום החדש הזה. הקדמה ארוכה לשאלה שעומדת בפני... אני צריכה להודיע לה שזאת החלטתי ושאני לא נכנסת לצוות כמו שהיא רצתה, שללא הגיבוי והאמון אני לא יכולה לקחת על עצמי תפקיד חדש ורציני שצריך לתפור אותו יש מאין. אני מרגישה צורך להציב את הגבולות וגם להביע את התחושות האמיתיות שנוצרו בי במהלך המו"מ הזה. ויחד עם זה להשאיר את האפשרות לעבוד מולם, כלומר לא לשרוף את הגשר. וזה מאוד קשה. אני מאוד פוחדת מהתגובות וקשה לי לעמוד מולה, בגלל שעד עכשיו היא כל כך נפנפה אותי. כנראה שלא היתי מספיק אסרטיבית קודם והיא נצלה את זה. קשה לי גם כי יש לי הרבה כעס על ההתייחסות, על הבטחות שווא וחוסר ההחלטיות... כל השבוע היתי טרודה בגלל זה. מחר אבקש לקבוע פגישה וממש לא קל לי... עצות בבקשה.. תודה וסליחה על ה"מגילה"...

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אסרטיביות

בהקשר הזה (ואולי בכלל?) אסרטיביות קשורה בעיני בחיוביות. אני מתכוונת שהדרך לבוא לפגישה היא עם הדברים החיוביים שהחלטת עבור עצמך, מתוך הדברים שהבנת ונכונים לך. אין צורך לדבר על הדברים השליליים - חוסר אמון וכו'. דברי על על האנרגיה והאמונה בעצמך, על הזינוק קדימה. יש סוג של בחירה לא לדבר על הדברים האילו, וגם בעצם לאפשר לעצמך לשכוח מהם. את יודעת מה נכון לך, לכי עם השלמות הזו. ההחלטה שלך אולי נדחפה בגלל העלבון ואי האמון, אבל היא נכונה גם אם כולם יהיו שם נופת צופים מעכשיו והלאה, לא? קחי בחשבון, שבלי קשר למה שעובר עלייך ולהחלטות שלך, יתכן והם לא פרטנרים טובים לעבודה איתך כרגע - הקשיים שאת חווה במשא ומתן מרמזים על זה. האם תוכלי להתבונן בזה שייתכן ולא תעבדו ביחד - לא כשכירה ולא כעצמאית? אם תחיי את האפשרות הזאת בלי פחד, הפגישה תתנהל ממקום נכון יותר.

shir300

New member
תיקון

תודה ענבל. אני לא מפחדת מזה שאולי לא נעבוד יחד. להפך. זו תהיה הקלה בשבילי. ההחלטות עבור עצמי לא קשורות אליהן, מלבד האופן שבו אני רוצה לנהל את הדברים מולם מעתה והלאה. אני כן צריכה להסביר למה אני לא לוקחת את המשרה כמו שהם הציעו אותה, בצורה שבעיני לא מקצועית, כי ניסו להפוך אותי למין "כולבויניק". אני פוחדת ששוב אאבד את עצמי מולה ולא אהיה מסוגלת להגיד מה טוב בשבילי, מה אני רוצה, במה אני מאמינה, ומה פגע בי. אני גם פוחדת מכעס רב מדי מצדי. כשאנשים מתייחסים אלי בביטול אני מאוד מתקשה לעמוד על שלי, וזה מה שקרה עד עכשיו, ולכן הסחבת הזו לאורך זמן.

shir300

New member
יכול להיות

שבכלל אין צורך בפגישה. אולי אני יכולה להעביר את המסר בטלפון... אני תוהה. זה יכול להקל עלי מבחינת הביטחון, וגם טורטרתי לשם כבר יותר מדי פעמים באותו נושא בלי שהיו תוצאות או התקדמות משמעותית.. הזמן שלי לא נחשב מבחינתם ונמאס לי לשרוף אותו.

yaniv450

New member
חבל

אם הגעת עד הלום לעשות את זה בטלפון משום שזו לא דרך להתמודד. כמו שאמרתי, לפי דרך העבודה שלהם החולשה דווקא אצלם לכן את צריכה להתמודד עם אותה המנהלת פנים מול פנים ולא להתגמש כלל - להציב עובדות ובצורה קשוחה, את תראי איך הם משנים את הגישה שלהם כלפייך ונהיים יותר רכים, יותר רגישים ואם לא יצא מזה כלום הרווחת את הכבוד שלך, תמצאי מקום אחר ממנו יבוא מה שאת צריכה.

ענבל כהן חמו

מנהל
לעמוד על שלך

יקירה, את יודעת מה נכון עבורך - והחשש הוא שתאבדי את עצמך מולה. אני חושבת שלהתמודד עם הקושי הזה יחזק אותך מאוד, ולכן אני מציעה כן לכבד את עצמך ולנהל את השיחה פנים אל פנים. תכנני את השיחה - רשמי לך נקודות עיקריות מה את רוצה לומר. סמני לך קוים אדומים מהם לא תזוזי. סנדלי את עצמך בקוים האדומים על ידי כך שתחליטי מראש שאם את רוצה לשנות את דעתך באחד מהם, עלייך להתייעץ עם מישהו אחר, או לתת תשובה ביום אחר. החליטי שגם אם נראה לך שאת רוצה להתגמש, את אומרת שתחשבי על זה ונותנת תשובה אחר כך. הרבה פעמים זה מנטרל את המוקש העיקרי - חוסר היכולת שלנו להחליט את ההחלטה הנכונה עבורנו תחת לחץ. דמייני את השיחה - איך את תהיי בשיחה - בטוחה, יודעת. דמייני את המצב לפרטיו - היכן תתנהל השיחה, כמה שיותר פרטים מוחשיים. כאשר את יוצרת תסריט דימיוני את בעצם משחקת את הסרט פעם ראשונה. כאשר הוא יקרה במציאות, זה כבר יהיה אחרי שביצעת זאת בהצלחה בדימיון. אם יעזור לך, עשי סימולציה עם חברה. כל ההכנות האילו שוות, כי לעבור את האתגר הזה נכון הוא סימן של יכולת עבורך, משהו שתוכלי לקחת איתך הלאה.

shir300

New member
נכון אבל

עכשיו היא לא עונה לשיחות שלי. התקשרתי לקבוע פגישה אבל היא לא זמינה. וככה זה כל הזמן- היא מתחמקת, דוחה לאחר כך. כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה. מוציא אותי מהדעת. ומרגיש שלא שווה שאת המאמץ שלי, כי היא ממילא לא מעריכה אותו. לחתוך וזהו?

yaniv450

New member
אל תחתכי

אלה תשחררי. את רודפת אחריה מה ששם אותך בעמדה לא טובה גם כלפיה וחשוב יותר כלפי עצמך. חכי שהיא תחזור אלייך כך גם תהיי בעמדה הרבה יותר טובה ואם היא לא תחזור תמשיכי הלאה.

ענבל כהן חמו

מנהל
אז כנראה זה לא מתאים לה

לשחרר זה רעיון טוב. מוד את מחפשת אותה כל כך? ברור שהיא מתחמקת, ולך יש עבודה אחרת, מה יש שם שהוא כל כך חשוב? תוכלי לשלוח לה מייל ולפרט כיצד את רואה את עבודתכן המשותפת. האם תוכלי לשלוח בלי לצפות לתשובה - רק כדי לסגור את הדברים מהצד שלך?

yaniv450

New member
לפי

מה שהבנתי,היא ניסתה לנצל אותך בתחילה וזו גם דרך העבודה שלה ושל החברה הזאת. אם תתכופפי לתנאים שלהם, הם ינצלו אותך ולא ממש יתנו לך להרויח+הרבה אנרגיה חשובה שלך תתבזבז וחבל. במקרים כאלה צריך להתנהג בקשיחות ולא לתת להם לחשוב שאת חלשה. לפי דרך העבודה שלהם אני מבין גם שהחולשה היא אצלם ולא אצלך. כל פשרה מצידך תראה כחולשה לכן עלייך לעמוד על שלך כך גם תזכי לכבוד שאת ראויה לו וגם תסגרי את העסקה על הצד הטוב ביותר. בהצלחה.

shir300

New member
תודה

לקח לי זמן להבין את זה, כי חשבתי שהבעיה אצלי. אבל עכשיו ברור לי שאני לא אתן להם יותר אנרגיות. לא קל לי להיות קשוחה וזה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד לעשות במקרה הזה.

תלתלית3

New member
תגובה

אם את שלמה עם החלטתך לכי איתה עד הסוף. אין סיבה לחשש. ברגע שבחרת בדרך אחרת אינך אחראית לתוצאות. אולי הן תהיינה לרוחך ואולי לא. השאלה אם את יכולה להמשיך במקום שאת נמצאת בו ? השאלה אם כפרי לנסרית לא יקשה עליך גם לעבוד מולם או איתם ? בחני מה מפריע לך ? מה הערכים שלך שאינם באים לידי ביטוי בעבודה הזו ? מה החסמים שלך מולה ? אולי יש לכן סגנונות תקשורת שונים ? גבולות אנו מציבים קודם לעצמנו ואחכ לאחרים. אנו אלה שמרשים לאחרים למתוח את הגבול שלנו. אם איזה גבולות קל לך לחיות טוב ואת מאוזנת ? קל לנו להאשים אחרים ואיפה אנחנו בתמונה ? איפה הבחירה שלנו ? מי מנתב א ת חייך ? בב' טליה

shir300

New member
מה מפריע לי?

כבר כתבתי שמפריע לי היחס המזלזל והנצלני והלא מקצועי. כתבתי שהם לא מוכנים להשקיע את ההשקעה הנדרשת. שהיא לא רואה את הדברים כי כנראה היא לא מבינה בתחום שבו אני מתמחה, אבל היא לא מוכנה לאפשר לי לעשות את העבודה. הערכים שלי שלא באים לידי ביטוי הם: יסודיות, יצירתיות, תפיסה חדשנית, בניה לטווח ארוך, אמון. כבר כתבתי שנכשלתי בלשים לה את הגבול, לכן השאלות שלך לגבי זה לא רלבנטיות. אני מודעת ובודקת עם עצמי מיליון פעם את הצד שלי. וכן, לא תמיד אני רואה הכל. כרגע העלבון והכעס שלא בוטאו מקשים עלי לעמוד מולה. ולגבי זה ביקשתי עצה- לגבי איך לעמוד מולה ולנתב את הזמן שלי והבחירות שלי מולה.

תלתלית3

New member
תגובה

פסקה ראשונה - האם יש לך שליטה על אחרים ותגובותיהם או כל שכן על התוצאות ? לא, רק על הדרך. אם ערכייך לא באים לידי ביטוי ואינך מאושרת, אינך יכולה להתאים את העבודה או את האנשים למימדייך אולי עליך לחפש מקום אחר שיהלום את ערכייך. טעית ולא נכשלת ולכן את גם יכולה לתקן בכל רגע שתבחרי: לשים גבולות או לאו ? הבחירה בידייך. עלבון וכעס אלא תחושותייך, ואת יכולה לשנותם אם תחפצי בהם. האם נוח לך לאפשר לאחרים לנהל את רגשותייך ולא לעצמך ?! את יודעת מה לעשות. השאלה אם את מוכנה לשלם את המחיר ?! במקום שאת נמצאת את משלמת מחיר ואם תגיבי כפי שאת רוצה תשלמי מחיר. מה מבחינתך המחיר היותר כבד ?האם שווה לך לוותר על ערכייך ואושרך ועד כמה הם חשובים לך באמת ? אותם ערכים שאת מודעת להם. אוהבת טליה

הובלת התהליך

באם החלטת שהכי נכון עבורך הוא לעבוד כעצמאית, היי מוכנה להוביל את התהליך מולה: במקום לחכות לשמוע מה יש לה לומר ולהציע בקשי את להתחיל בשיחה - אז תוכלי להציג בפניה את העמדה בה החלטת לנקוט, ואף יתאפשר לך להכתיב את תנאי העבודה בהם את מעוניינת (באם את זקוקה לשירותים מסויימים מהחברה, תנאי תשלום וכן הלאה). לעיתים על מנת להתקדם ולצאת ממצב לא נעים עלינו לקחת את המושכות לידים שלנו ולהוביל את התהליך. באם תקדימי אותה ותציגי בפניה את תמונת המצב החדשה - תצליחי להפוך את היוצרות: היא תהיה בעמדת המגיבה ואת תהיי בעמדת קבלת ההחלטות, שאחת מהן בהחלט יכולה להיותשאת לא מעוניינת לעבוד עם החברה הזאת. שיהיה לך המון בהצלחה.

shir300

New member
עדכון

כרגע הסתיימה השיחה ביננו. כמובן שהיא לא נתנה לי לדבר והתחילה ואמרה בעצם את מה שאני רציתי להגיד- שנשאר עם תפקיד מצומצם, כמו שעשיתי עד עכשיו. אני אמרתי שאני רוצה שהוא יהיה על בסיס פרילנס ושאשלח לה הצעת מחיר. לא נכנסתי בכלל לדבר על התחושות שלי. ואולי זה לא רלבנטי. הקושי שלי הוא כשאני נכנסת למצב שבו אין לי שליטה. לפחות יש הסכמה ביננו ובהירות כרגע. בתור פרילנס הם יצטרכו לחפש אותי ולא להפך, וככה יותר מתאים לי. תודה על תמיכתכם.

shir300

New member
ובהמשך

היא אמרה אולי יתפתחו עוד אפשרויות במהלך העבודה. אני הרווחתי פה את העצמאות שלי וגם לא הפסדתי את העבודה מולם לגמרי. הבנתי שזה מה שטוב לי. תודה לאל. הסיפור נגמר עם סוף טוב.

טל אבן1

New member
עם קצת עזרה מחברים

קראתי את כל התכתובת כאן - קיבלת עזרה מעולה שהשתמשת בה חבל על הזמן. רציתי להגיד רק עוד דבר אחד שאת יכולה, אולי, ללמוד עבור הפעם הבאה (וזה קשור לעדכון האחרון שלך): כשאת פוחדת לאבד את השליטה ואת הכיוון שאת רוצה בשיחה - תדבקי בעובדות ובהחלטות היבשות, בדיוק כמו שעשית. לא כולם חייבים להיות שותפים לתהליכים הרגשיים שעוברים עליך (או עלי
) יאללה, תעשי חיים!!

ענבל כהן חמו

מנהל
../images/Emo45.gif כל הכבוד לך../images/Emo70.gif

לקחת לעצמך את האתגר ועמדת בו. ובעיקר הרווחת את הידיעה שיש לך אפשרות לפתור מצבים כאילו, לא רק עכשיו, אלא תמיד.

למעלה