עזרה באבחון

Billy Shirs

New member
עזרה באבחון

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון, אבל חשבתי להתייעץ איתכם עד שיגיע התור שלי לרופאה מחרתיים.
עשיתי בדיקות דם לאחרונה ויש לי נתרן נמוך (132) אוסמולריות נמוכה בדם 273 ובשתן 117. אני תמיד צמאה מאוד ויכולה לשתות יותר משלושה ליטרים ביום, שזאת כנראה הסיבה לערכים הנמוכים אבל אני לא יודעת מה הסיבה לצמא. לסבתא שלי הייתה סכרת ולאבא שלי יש בעיות בבלוטת התריס, אני לא זוכרת כרגע אם תת פעילות או פעילות יתר, אבל נבדקתי לזה בעבר ויצא שלילי.

את הבדיקות הנ"ל צריך לעשות בצום מנוזלים

זאת אומרת, לא לשתות כל הלילה וגם בבוקר, ולעשות את הבדיקה "יבשים"
אם עשית את הבדיקה בלי צום, אז בשלב זה היא כנראה חסרת משמעות.
&nbsp
לאור הסיפור של סבתך, אני מקווה שגם רמת הסוכר נבדקה...
בלוטת התריס לא קשורה כאן לעסק.

Billy Shirs

New member
אף אחד לא טרח להודיע לי על זה:\

רק בבוקר שלפני הבדיקה שתיתי בערך ליטר. אני אבקש ממנה לתת לי לעשות אותה שוב, תודה על ההבהרה.

אני מעריכה שאם תעשי את הבדיקה בצום התוצאות תהיינה תקינות

בגדול הסיבות לשתיה מרובה אינן רבות.
אחת מהם היא סכרת
אחת היא סכרת תפלה (שלשם כך עשו לך את הבדיקות הנ"ל)
ואחר כך מה שנשאר הוא שתית מים פסיכוגנית - זאת אומרת, שהצמא בא ממקור רגשי ולא מסיבה פיזיולוגית...
התרגלת לשתות המון - את צריכה לרדת בכמויות ולתת לגוף שלך להתרגל לזה.
את שוטפת את המינרלים שלך דרך הכליות ומשגעת את המערכת.
אם כל הבדיקות תקינות, וברגע שתביני שהסיבה לשתיית המים הזאת היא רגשית ולא בעיה פיזית - אני מקווה שיהיה לך קל יותר להגביל את השתיה.
&nbsp

Billy Shirs

New member
קיבלתי הפניה לבדיקות חוזרות ולנפרולוג.

אבל שאלתי את הרופאה אם הייתי צריכה להיות בצום מנוזלים והיא אמרה שאין צורך, אז אני מבולבלת.
ולמה הכוונה פסיכוגנית? שיש לי צורך רגשי לשתות הרבה? אני לא מבינה איך זה יכול לקרות. מילא שוקולד או אלכוהול, אבל מים הם לא נוזל מנחם במיוחד. אני פשוט ממש צמאה, זה הכל...
בינתיים אני מנסה להפחית בכל מקרה אבל זה מאוד קשה לי פיזית.

כדי לשלול סכרת תפלה

צריך לעשות את הבדיקה בצום מנוזלים. תאמיני לי.
ממליצה לך בחום לעשות את זה - מקסימום תעשי זאת לחינם.
אחרת תבואי לנפרולוג והוא יאמר לך לשעות שוב את הבדיקה.
צריך להיות בצום מנוזלים ולעשות את שתי הבדיקות - בדם ובשתן - פחות או יותר באותו זמן.
&nbsp
לגבי שתיה פסיכוגנית, זה נפוץ בילדים (ואני רופאת ילדים), אבל אני חושבת שגם אצל מבוגרים. וזה לא משהו שעושים במודע.
זה לא כמו שוקולד. אני לא ממש בקיאה בענינים הפסיכולוגים שגורמים לזה ..

למעלה