עזרה אנשים..

• פותח הנושא mhpo
  • פורסם בתאריך

mhpo

New member
עזרה אנשים..

טוב ככה אני בן 17...והלכתי לשיחה עם פסיכאטירית בפעם ה-1 בחיים שלי..אחרי חשד לבעיה כלשהיא אצלי...בסוף השיחה היא המליצה לי על ריטלין עם שחרוו מושהה אס.אר 20 השתמשתי בו כמה ימים..ולא הרגשתי שיפור ניכר...בריכוז בזכרון...הרגשתי כאבי ראש וסחרחורת..הבעיות שלי הן כאלה..אני קורא טקטס..ולא זוכר מה קראתי..או מבין מה קראתי..הזכרון עצמו על הפנים...ארגון גם הוא...על הפנים..ריכוז גם מאוד נמוך..אני די אבוד...ומבולבל עכשיו ואני לא יודע מה לעשות..ללכת לאבון דידקטי?למבחון טובה?עזרו לי בבקשה..הבגרויות לוחצות..ואני לא יעבור אותם במצבי...

zivadina

New member
עזרה על רגל אחת

שלום לך וברוך הבא אלינו. נראה שהפסיכיאטרית לא עשתה לך אבחון מסודר של הפרעת קשב, ולפי המינון שהיא נתנה לך, נראה לי שהיא גם לא מכירה טוב את התרופה ריטלין. יש לך אפשרות לעשות אבחון מסודר של ההפרעה אצל פסיכיאטר שמתמצא בהפרעה, ואז גם לקבל מינון נכון של ריטלין. ההצעה השנייה היא לעשות ניסוי במינון בהשגחת הפסיכיאטרית הזאת, עד שתגיע למינון שעוזר לך, במידה ואתה שייך ל-85% שריטלין אכן עוזר להם. בכל אופן, קיבלת מינון שמתאים לילד ששוקל עד 30 ק"ג. אני משערת שאתה שוקל יותר מזה. תסביר לפסיכיאטרית שריטלין 20SR זה מינון של 8 מ"ג (!!!) שמשפיע עד 8 שעות. וכן תסביר לה שהמינון המינימלי של ריטלין צריך להיות בערך 0.3 מ"ג על כל 1 ק"ג משקל גוף. נהוג להתחיל את בדיקות המינון עם "ריטלין רגיל" של 10 מ"ג (משפיע עד 4 שעות), כי הוא משפיע בדיוק כמו המשקל שלו. אחרי שמוצאים את המינון המתאים לך, מתרגמים לריטלין ארוך טווח יותר, כמו ה-SR . חשוב להבין שבכל הריטלינים ארוכי הטווח יש איבוד של מספר מליגרמים בגלל ההשהיה, ולכן 20 מ"ג לא מתחלק ל - 10+10 מ"ג, אלא ל-8+8 מ"ג. מקווה שלא בילבלתי אותך. רציתי רק שתבין, שכנראה המינון שקיבלת נמוך מדי, שכאבי ראש עוברים אם שותים הרבה ואם אוכלים לפני שלוקחים את הכדור, ובכלל שלא נעשה אבחון נכון. אני מקווה שהפסיכיאטרית תסכים ללוות את ניסויי המינון שלך, כי אם לא, תצטרך למצוא מייד פסיכיאטר שמבין יותר טוב ממנה בהפרעת קשב ורכוז.

למעלה