עזרהה!

אFרת

New member
עזרהה!

אני רוצה להתחיל לגלוש... עכשיו, יש גלשן שאני רוצה לקנות והוא בגובה של 1.80 מ'. אנשים שגלשו עליו אמרו לי שהוא מתאים למתחילים, ויש לי התלבטות בקקשר לעניין של הגובה... אני 1.68 או 1.70 מ' ושוקלת 51. הגלשן מתאים לי? הוא עבה מספיק לפי מה שהבנתי... ורוחב אני לא יודעת. מה אתם אומרים? (תודה מראש:)

jKiTTiE

New member
מממ תאמת יכול להיות

שהוא טיפה נמוך לך... אם את משיגה גלשן יותר גבוה יאנני 185 190 ככה יהיה טוב =]

vejita

New member
עם הוא עבה ורחב מספיק אז נראה לי

שזה סבבה... תתני מידות אי אפשר סתם ככה לנחש.. זה יכול להיות לך נמוך אבל ברוחב של חס'קה... תתני מידות ויגידו לך בדיוק...

אFרת

New member
בקשר לעובי ולרוחב...

הבנתי שהוא עבה יותר מ-6.5 ס"מ (שזה המינימום, לא?) ורחב מאוד (הוא של איש שאני מכירה, שבואו נגיד שהוא... גדול חח;) ועם שלוש חרבות, אחת קבועה ושתיים נשלפות ויש בו רצועה והכל... זה גלשן בוקסה או בוקסטה או איך שלא קוראים לזה שלפי מה שהבנתי זה בדיוק למתחילים... אז עם הנתונים האלה, אתם חושבים ש-1.80 מ' מספיק לי? תודה אנשים :)

cyb3rmaniak

New member
גבולי...

למתחילים ממליצים לקחת בדרך כלל גלשן גבוה ב- 15-20 ס"מ מהגובה של מי שהולך לגלוש עליו בגלל כשמתחילים לא יודעים לחתור כמו שצריך. הגלשן צריך להיות ארוך, רחב ועבה כדי שחוסר היכולת לחתור לא יפריע בהתחלה לתפוס גלים. לדעתי, גם אם הגלשן הזה יתאים לך, את לא תהני ממנו כמו שתהני מגלשן ארוך יותר, במיוחד בגלים נמוכים. ויש אפילו סיכוי שהוא יתסכל אותך... חבל. אם את יכולה למצוא משהו ארוך יותר- אני ממליץ על זה. לי יש גלשן חרא, ואת לא תאמיני כמה מתסכל זה יכול להיות בהתחלה כשהגלשן לא מתאים לך. אם אין בררה ואת יכולה לקחת רק את הגלשן שעליו מדובר- תזכרי שאם זה לא הולך- לא לוותר. יש דרכים לעקוף את זה שהגלשן לא מתאים. דרך אגב- לקוח מהאתר של topsea: 46-55 ק"ג יבחר גלשן בגובה 190 ס"מ ברוחב 48 ס"מ עובי 6.5 ס"מ לפחות.

אFרת

New member
=/

תודה על כל המידע... באמת עוזר לי =)) מאיזה בחינה זה מתסכל...? ואיך אפשר באמת לעקוף את זה, כמו שאתה אומר??

cyb3rmaniak

New member
ללמוד לחתור...

אם הגלשן לא יתאים לך יהיה לך קשה יותר ללמוד לחתור, אבל זה אפשרי... פשוט לוקח יותר זמן, וצורך יותר מאמץ פיזי. כמה שתחתרי יותר חזר ויותר נכון, את תתפסי יותר מהירות. המהירות תעזור לך לתפוס את הגלים, גם אם הגלשן לא מציף אותך כמו שצריך. כמובן שיש גבול, ואת לא יכולה לתפוס גלים על גלשן באורך מטר וחצי כשאת בעצמך 1.70, אבל בגלל שהגלשן שאת מתארת קרוב למה שאת צריכה, לדעתי זה יעבוד. קיצר- אם זה הגלשן היחידי שאת יכולה לקנות והוא לא יתאים לך (ותזכרי שיש מצב שאני סתם מלחיץ אותך, והוא יהיה כל כך רחב ומציף שתהני ממנו בטירוף)-תתחילי לפתח שרירים :)

אFרת

New member
תודה איש טוב =))

אני הולכת לנסות אותו בכל מקרה..... אבל מתי יש לי הזדמנות.. מה גובה הגלים שמומלץ לי להתחיל בו?? תודה תודה תודה =)))))))

cyb3rmaniak

New member
ברך עד מותן...

זה יוצא בערך 50 אם אני לא טועה. בכל מקרה- עדיפות לחוף סגור.

למעלה