עזרההה...

עזרההה...

אני מניקה הנקה מלאה. ולפעמים שואבת. הבעיה היא שצד אחד (גם בהנקה וגם בשאיבה) מתרוקן ממש והשד נהיה קליל מאד. והצד השני כמה שאני ישאב ויניק הוא נשאר מאד כבד. היום קמתי עם כאבים בצד ה``כבד`` יותר, אני שואבת, מניקה,ומה לא והוא פשוט כואב כולו. אבל הכי..ההילה,אני לא מסוגלת לגעת בה.דלקת זה לא.. אני אלופה לצערי בדלקות, מה זה יכול להיות?

Revili

New member
שאלות...

את אומרת שהיו לך דלקות בעבר...האם הן תמיד באותו צד? האם זה הצד שמרגיש כבד ומלא יותר? האם את חשה בגוש או גושים במישוש? האם המשפך של המשאבה נוגע בפיטמה בזמן השאיבה? קשה לדעת לפי התאור שלך מה יכולה להיות הבעיה...אולי פרטים נוספים יסייעו, אך גם זה בספק. הטוב ביותר הוא לפגוש יועצת הנקה מוסמכת שתראה במה מדובר.

כן..

זה הצד של הדלקת, ושבגלל זה קיבלתי אנטיביוטיקה, פעמיים. הוא נורא כבד השד הזה..כאילו לא שאבתי ממנו כלום. אני לא מרגישה שום גוש מיוחד... רופא יוכל לעזור לי? אין לי יועצת הנקה כרגע...

Revili

New member
יתכן שזו סתימה..

או התחלה של עוד דלקת... דלקות חוזרות יכלות להוביל לירידה בייצור החלב ולזרימה פחות טובה של חלה בצינוריות . יש סוג של דלקת ללא חום, לרוב זה קורה לאחר דלקות חוזרות ונשנות שלא מטופלות כמו שצריך. את צריכה רופא שמבין בהנקה, אני לא חושבת שרופא רגיל יוכל לעזור לך... ד"ר ליבוביץ נמצאת בחופשה עד סוף החודש, אך אולי תוכלי בכל זאת להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת ומנוסה כמו אסתר? בינתיים, חשוב שתמשיכי להניק, נסי לעסות את השד במהלך ההנקה ובמקום לשאוב נסי לסחוט חלב ידנית תוך כדי ביצוע עיסוי..זה לעיתים יעיל יותר ממשאבה. קחי אדוויל להקלה על הכאבים (מכיל גם חומרים אנטי דלקתיים) וגשי בהקדם להתייעץ עם יועצת הנקה בכדי לטפל בשורש של הבעיה - תפיסה לא נכונה, לחץ שמופעל על השד וכיו"ב. תרגישי טוב

למעלה