עזרההה בבקשההה

YAFITOS1

New member
עזרההה בבקשההה

שלומלום לכם פעם ראשונה בפורום כאן צריכה עזרה בבקשההה אני מעוניינת לדעת איפה יש חנות שאפשר למצוא בה שוקלד שהמילוי בטעם קרמל נוזלי אבל שהמילוי לא יהיה קשה שיהיה נוזלי כזה אשמח לתשובה במהרה יש לי חברה שהיא בהריון חולמת על זה כבר חודש

מני.ת

New member
למה הגישה השלילית?

ואולי אנשים לא יודעים את התשובה לשאלה הזו? חשבת על האפשרות? מני (-:

עוזי10

New member
סיבה

הסיבה היא כי להגיע לטעם חזק של קרמל משתמשים בהרבה סוכר.... שמקשה את המילוי... ומעט שמנת... כדי לשמור על הפרלין מפני רטיבות וקילקול מהיר..... לכן לא קיבלת תשובות..... אז... אם תמצאו כזה פרלין... אנא ודאו כי הוא הוכן ממש קרוב למכירה ואיכלו אותו מהר!!! (לא נראה לי שזו תהיה בעיה... ו.... שיש לו טעם מספיק של קרמל....

נוזל בפרלין אמיתי

מאוד קשה להכין דורש ידע וסבלנות נעשה ע''י תבניות מיוחדות , בתהליך ארוך מאוד לכן שוקוליטרים שמכבדים את עצמם ,ולא משתמשים בתמציות לא מייצרים את הפרלינים הנ''ל . בהצלחה ושיהיה מזל טוב ערן

liro16

New member
פרלין קרמל

בחנות השוקולד ולנטינו אבן גבירול יש .שוקולד מריר עם מילוי קרמל.

עוזי10

New member
קרמל....

כמעט בכל חנות שוקולד יש פרלין בטעמי קרמל... ואפילו קרמל עם תוספות מיוחדות.... אז אם רוצ ים רק טעם קרמל ולאו דווקא נוזלי.... יש כבר יותר טובים...

המפיסטה

New member
מתכון לקראמל נוזלי

לא כזה סיפור גדול, אני מאמי שכל אחד יכול לעשות, ובקשר לחיי המדף שלו הם גם טובים. 250 גר סוכר 180 גר שמנת 30 גלוקוז 30 חמאה להביא את הסוכר ל160 מעלות ע"מ לקבל צבע קרמל עמוק. להוסיף את השמנת הרותחת לבחוש. להוסיף את הגלוקוז , ובסוף לשים את המאה אחרי שמתקרר ל40 מע' . לקרר ןלמלא מה שרוצים.

Ambrosius

New member
קרמל

הגלוקוז זה נוזלי או אבקה? אפשר להחליפו עם סירופ תירס? צריך קודם לחמם את השמנת?

עוזי10

New member
גלוקוז....

תלוי מה רוצים מהגלוקוז? את סירופ התירס אני לא מכיר אבל לגלוקוז יש מספר תכונות כמו לייצב את המוצר להמתיק אותו ולשמר אותו לורך יותר זמן.... מאמין שסירופ התירס לא עושה את הכל.... אני גם לא משתמש בגלוקוז אבל ניתן להשיגו בכל חנות מתמחה לבישול.... הוא מוצר בסיסי באפיה וייצור שוקולד.... אז אין בעיה למצוא אותו.... למשל ב4שף בקרליבך תא או בסו-שף חיפה מחזיקים אותו באופן סדיר.... ואם נגמר הם ישמחו לעזור ולהשיג אותו...

עוזי10

New member
למה להוסיף גלוקוז?

למה יש צורך בדלוקוז? ממילא הוא סוכר.... סוג של.... נכון שהוא משמש גם חומר משמר.... ומייצב.... אבל כמות כזו של סוכר... עושה את העבודה מצוין.... אם רוצים נוזלי.... היחס הוא 1 ל-1... ולבסוף.... השאלה המקורית לא היתה איך עושים קרמל.... אלא היכן ניתן למצוא פרלינים קרמל... נוזלי.... וכשהקרמל נוזלי.... קשה ליסגור את הפרלינים..... לכן לא עושה אותם.....

השם הנכון הוא גלוקוזה

גלוקוז זה בבדיקות דם :) ניתן למצוא בכל החנויות המתמחות, מוצר זמין, זול ועמיד, נותן למוצרים גמישות - צמיגות וברק.

המפיסטה

New member
גלוקוז=גלוקוזה

גלוקוז בצרפתית . גלוקוזה בישראל . ועדיין אין מילה עיברית . את חשיבות הגלוקוז(ה?) הסבירה כבר מאיה. את השמנת למי ששאל כדאי בהחלט להרתיח. לגביי ההחלפה בסירופ תירס. למיטב ידעתי בכל הספרים אומרים שזה אפשרי. אבל אני לא נסיתי. אני חושב שאפשר למלא בזה פרלין . אם תעשה את זה קצת סמיך יותר ,ותקרר את הקרמל גם לפני מילוי הפרלין וגם לאחר המילוי היטב. ורק אז תסגור בשוקולד אני מניח שהתוצאה תהיה מצויינת. אני בכל אופן ממלא בזה מוס . ובקשר לבדיקות הדם . א. בהחלט מומלץ לעוסקים במלאכה לבדוק את רמת הגלוקוז פעם בכמה חודשים . ב. זאת אותה מילה אבל לא אותה משמעות.

Ambrosius

New member
תודה!!!!!!!!

גם באנגלית אומרים GLUCOSE אבל טוב לדבר בעברית במילה המקובלת... עכשיו, מה לגבי טרימולון? מה בהשווה לגלוקוז? מה השוני בבישול, חוץ מהשוני המולקולרי? אני כבר מבולבלת בין סירופ תירס, גלוקוז וטרימולין! Ambrosius

המפיסטה

New member
כמו שאמרתי סביר להניח שסירופ תירס

תוכלי להחליף בגלוקוז(ה?) . אני חושב שבארה"ב הסירופ תירס זמין יותר. בארץ בכל אופן השני זמין הרבה יותר, ועושה עבודה טובה. עכשיו לגביי טרימולין שנקרא גם סוכר אינוורטי . זה משהו אחר, אומנם דומה קצת . מני כבר הסביר למעלה את חשיבותו. בכל אופן אם את לא משיגה טרימולין תוכלי להחליפו בד"כ בדבש. זה לא אותו דבר (ולא אותו מחיר) ,אבל בשימוש ביתי בהחלט יעשה את העבודה.

למעלה