עזרהההההה דחופה....

עזרהההההה דחופה....

אוקיי אז ככה השאלה שלי מה זה גלישה ? איך מבצעים אותה ? ומתי משתמשים בא? תודה מראש לכל העונים!!! אם הבנתי נכון זה שילוב של ההילוך הראשון וחצי קלאץ' ... האם בכיכרות צריך לעשות את זה (כיכירות אשר שדה הראייה מצומם?)

Krishi

New member
גלישה...

גלישה הכוונה להתקדמות מאוד איטית שבאוטו ידני מבוצעת כמו שאמרת - על ידי שילוב הילוך ראשון ובערך חצי קלאץ'.... מתי צריך להתקדם לאט? בעיקר במקומות שצריך לתת בהם זכות קדימה.. כמו צומת עם תמרור עצור או תמרור משולש.. או כמו במעגלי תנועה.. כמובן שיש עוד שלל מקרים אחרים שאי אפשר לפרט את כולם (סתם דוגמא: אתה עובר במקום צר מאוד וצריך לנוע לאט אז אתה תגלוש ואף תשתמש במקרה הצורך בבלם)

skipo1

New member
קצת תוספות להסבר של כרישי

ההסבר שלו היה בסדר פשוט אני מוסיף כמה דברים גלישה זה באמת שילוב של הילוך ראשון עם חצי קלא'ץ שאתה רוצה להאיט את מכניס קלאץ ושאתה רוצה לגביר טיפה נסיעה אתה משחרר. במישור תשחק(להכניס ולהוציא) עם קלאץ בשביל גלישה. בירידה תשחק עם הברקס אבל עדיין תחזיק את הקלאץ בפנים! בעליה תשחק רק עם הקלאץ(לא צריך ברקס)רק במקרה הצורך שבאת מהר מידי והכנסת קלאץ עד הסוף אבל עדיין את נכנס מהר מידי לצומת את תלחץ קצת על הברקס.

recoil

New member
אם מדובר במנוע בנזין

אז יש צורך לפמפם קצת על הגז

skipo1

New member
רק בתמרור עצור או שעצרת לפני הגלישה

למורה שלי יש דיזל ואני עדיין מוסיף גז קצת גז ואז משחק עם הקלאץ אבל רק בתמרור עצור או שעצרת לפני הגלישה. למשל לפני תמרור זכות קדימה (אם לא עצרת עצירה מוחלטת)לא חייב לשים גז כי אתה בא כבר בתנופה קטנה אז מספיק רק לשחק עם הקלאץ וזהו!

למעלה