עזרההההההה

עזרההההההה

שלום לכל הבנות... אני חדשה פה... קוראים לי כנרת, אני בת 14 וחצי ואני רוקדת במשך כל השבוע באולפן למחול בעמק הירדן.. אני רוקדת בלהקה שנקראת "גלים" אני רוקדת קלאסי פלמנקו ומודרני.. סך הכל משהו כמו 16 שעות בשבוע.. אני חוזרת נורא מאוחר הביתה.. אבל אני נהנת.... עכשיו לעזרה... אני רקדנית טובה מאוד.. אבל יש לי בעיה קטנה.. יש לי turn out לא כל כך טוב מהירך.... למרות שבכפות רגלים יש לי טרן אווט מעולה.. בירך הוא לא משהו... אני צריכה עזרה.. אולי לאחת הבנות יש איזה תרגיל טוב.... או רעיון איך אני יכולה לשפר אותו ולתקן אותו... אני באמת צריכה עזרה עם הקטע הזה.. אז הנה גם האי סי קיו שלי למי שרוצה... 244501737

אוליי..

תנסי לא לעשות רק רת הטרן אווט מהכפות רגליים אלא להתחיל אותו מהירך ולעצור איפה שהטרן אווט של הירך עוצרת--->> זה לא טוב אם הברכיים לא יהיו בקו של האצבעות בכפות הרגליים!! מקווה שעזרתי ;]

Black Star

New member
turn-out

קודם כל - ה-turn out צריך לבוא אך ורק ממפרק הירך. אם את אומרת שבכפות הרגליים הוא טוב ובירך לא, סימן שאת "מאלצת" אותו להיפתח מהברכיים, וזה סופר סופר מסוכן ולא בריא, ועלול לגרום לפציעות. תנסי לפתוח אותו רק מהירך, גם אם הוא נראה פחות מרשים. רק כך תוכלי לעבוד נכון ולא לגרום לעצמך נזק. תרגיל טוב לשיפור ה-turn out הוא לשכב על הבטן, להצמיד כפות רגליים אחת לשנייה ולנסות לקרב אותן מה שיותר לאזור האגן. (כמו ישיבת פרפר, רק הפוך). עושה נפלאות ל-turn out , ואת יכולה פשוט לשכב ככה ולעשות בינתיים דברים אחרים, ככה שזה די נחמד, את יכולה לקרוא ככה או להכין שיעורים ובינתיים להתאמן, אפילו בבית, בכל מקום. בכל מקרה תקפידי מאוד לא לפתוח את ה-turn out מהברכיים. איך בודקים? שיטה מאוד פשוטה ואמינה היא לבצע דמי פלייה ולוודא שהברכיים נמצאות בדיוק מעל כפות הרגליים. דבר אחרון - אמנם turn out זה חשוב, אבל הדרישה ל-turn out של 180 מעלות כבר מזמן עברה מהעולם (חוץ מכמה בתי ספר קשוחים לבלט במוסקבה, אולי). כל מורה יעדיף תלמידה עם turn out מעט סגור יותר, אבל שעובדת נכון מהשרירים הנכונים והמתאימים לכל תנועה, ולא שוחקת לעצמה את הברכיים... בהצלחה! יעלי.

ballet20

New member
שאלה...

הי, ניסיתי לעשות את התרגיל הזה שאת ממליצה עליו והקטע שאני פשוט לא מרגישה כלום!שום מתיחה או כאב או משהו...השאלה האם זה פשוט עובד ככה או שאני צריכה לעשות משהו אחרת (לאמץ את עצמי יותר או משהו..)לצערי אין לי טרן אאוט 180 ולא נראה לי שהבעיה היא שאני במקסימום שלי... טנקס

Black Star

New member
לא, לא צריך לכווץ את הטוסיק

זה יכול לעזור - מכיוון שהשריר שמכווצים כש"מכווצים את הטוסיק" (gluteus maximus) הוא אחד מ"מרחיקי הירך" כלומר השרירים שתורמים לטרן-אאוט. אבל לא צריך לכווץ אותו באופן אקטיבי כדי להרגיש את המתיחה, מכיוון ששוכבים על הרצפה, והמתיחה היא חיצונית מול ההתנגדות של הרצפה (להבדיל מעמידה שהמתיחה היא ללא התנגדות). ballet20 - תנסי להשאיר את כפות הרגליים קרובות לרצפה (או כמה שאפשר), ולקרב אותן עד כמה שאפשר לאגן. להשאיר את האגן על הרצפה. אם תשגיחי על שלוש הנקודות האלו, תיווצר מתיחה מאוד טובה וחזקה.

זה לא ממש ככה

טרנאוט זה הפתיחה של איפשהו בירך וזה מבנה גוף אין לי מושגגג איך משפרים את זה אבל זה לא פתיחה של הכפות רגליים זה מלמעלה.... לי אישית אין ממש טרנאוט וזה באסה...אבל אני גם לא עובדת על זה ואני עומדת בלי טרנאוט כמעט בגלל שזה דופק תברכיים....ולי יש בעיות עם זה!

OfrikiG

New member
גם לי...

גם לי יש turn out די בעייתי, וכל הזמן העירו לי עליו. חלק מזה זה מבנה גוף. יש אנשים שהמפרק שלהם לא מספיק גמיש

Mr GK

New member
למיטב ידיעתי

Turn Out הוא בעיקר עניין גנטי, קשה מאוד לשפר אותו גם בעבודה קשה מאוד. חוצמזה, אני לא יודע אם אפשרי להגיע ל-Turn Out של 180 מעלות רק ממפרק הירך, אבל אני כן יודע שרקדני באלט מקצוענים משתמשים גם במפתח של כפות הרגליים שלהם, והוא מהווה בערך 15-20% מה-Turn Out שלהם. (אולם אין שום ספק שמרבית העבודה נעשית מהירך)

למעלה