עזרהההההההה

TaLoLaaaA

New member
עזרהההההההה

שלום, שמי טל ואני בת 18 וחצי, מתגייסת עוד שלושה שבועות ואח"כ מקווה לעבור לקורס טייס. אני לקוית למידה. אובחנתי כך בתחילת כיתה ט`. מה אני אגיד לכם? עד שאובחנה אצלי הבעיה הרגשתי ממש כמו טיפשה! רציני ממש כמון אבלה. היתי יושבת 3 ימים לפני מבחן, חורשת, היו שואלים אותי שאלות על החומר והיתי עונה , ממש ידעתי את החומר. ואז...הגעתי למבחנים, רק ראיתי את הטופס מבחן מונח על השולחן והיתי נכנסת לפניקה. כמובן שעד שהיתי יוצאת מהפניקה עבר חצי מזמן המבחן, ואז עוד יותר היתי נלחצת כי נשאר לחי מעט זמן ומבחן שלם לכתוב. הסוג השני של בעיות במבחנים שהיה לי - נכנסתי למבחן, והיתי עושה סלטטטטטטטטטטטט מהכל. ככה הגעתי למצב שהיתי יודעת את החומר אבל במבחנים היתי מקבלת 20 30 , ממש הרגשתי שאני מטומטמת - ובאמת האמנתי בזה. בכיתה ט` אובחנתי כלקוית למידה. הנה סיכום של המאבחנת: ``...מראה על הפרעת קשב מסוג ADD עם הסחה לסביבה וקשיי התמדה, קובץ הפרעות בתהליכי חשיבה מסדר גבוה, איבוד זמן במבחנים בגלל הפרעת קשב והקושי של טיפול בעומס נתונים...`` עכשיו - מאז האבחון הבנתי שאני לא מטומטמת וזה היה הצעד ה1. הצעד ה2 היה שעזרו לי : לימדו אותי איך לטפל בעומס נתונים, איך להתיחס למחבנים ללא לחץ, וכ`ו. במהלך הזמן הכל הסתדר ובגלל הקלות שניתנו לי - בחלק מהמקצועות בע``פ, תוספת זמן וכ`ו אז לא היתי נלחצת. עכשיו הציונים שלי עומדים של 80 - 90 אבל הבעיה היחידה שנשארה לי זה מתמטיקה שזה בעיה חמורה שיש לי ויש לי ממש בעיות מהבסיס ממש. עד היום הורגלתי להקלות. כשאני אתגייס זה לא יהיה ככה, ויותר מיזה - כשאני אגיע לקורס טיס אני נורא מפחדת שאני לא אעמוד בזה. בקורס טיס אין הקלות! מה שאומר ששוב אני בבעיה שאני צריכה להספיק בקצב של שאר האנשים ומתייחסים עלי הדיוק כמו אחת מהם, לא מכירים בעובדה שיש לי בעיות למידה שלה אין. אני נורא מפחדת שאני לא אעמוד בזה בגלל שכבר הורגלתי להקלות - ששם לא יהיו לי. אני נורא רוצה שתתנו לי אפשרויות של התמודדות עם זה , כי אין שום סיכוי שאני אוותר על טייס - זה החלום שלי, ונלחמתי ועשיתי כל כך הרבה בישבילו, ואני נורא רוצה שחס וחלילה אם משהו ישבור אותי בקורס הזה זה לא יהיה הקושי שלי בלימודים. ובכלל גם אם זה לא יהיה טייס, השאלה של איך להסתדר בלי הקלות דבר שהורגלתי עליו כבר המון זמן - הורגלתי להקלות הכוונה. בבקשה תעזרו לי. אני ממש נואשת.

אשלונית

New member
היי

טוב אז איך לעזור אני לא יודעת, אבל אני בהחלט אסתכל על מה שהשאר יגידו לך כי אני רוצה למצוא את עצמי בממרם בצבא, ועכשיו גם אני מורגלת להקלות השונות בבית ספר. מה שכן רציתי לשאול אותך עם אמרת לצבא על האבחון ובכל זאת שאלו אותך על קורס טייס אחרי זה? רק בשביל לראות מה הסיכויים שלי. אגב גם אני נורא נורא רציתי טייס, אבל בגלל שצריך... לעבור בדיקות דם בדרך שזה הפחד הלא נורמלי ואובססי שלי ויתרתי על זה. ממרם זה החלום, ועל זה אני לא אוותר כל כך מהר!, גם אם זה אומר בדיקת דם (ואז אשפוז כתוצאה מהתגובה שלי :) ). נ.ב. - אומנם באיחור, אבל WELCOME TO THE ADD CLUB :) אש.

@זהר@

New member
אח ממרם ../images/Emo13.gif (אמרה ונאנחה ......)

אשלונית מתוקה, על זה באמת על תוותרי, זה פתח אדיר לעולם אחרכך (למרות כל הקבע שחותמים). אני גם רציתי קורס טייס (רציתי להיות כמו אבא, טייסת) אבל אז אמרו לי - "בנות? טייס? מה פתאום!!" ומי חשב אז בכלל על בג"צ?? אז הלכתי לממר"מ ולא התחרטתי לרגע עד היום. לא קיבלתי שם הקלות, לא היה קל (לא היה קל לאף אחד האמת, דוקא לי היה יותר קל מהם כי מחשבים זה החלק הכי תותחי אצלי
), אבל שווה כל רגע!!! (במיוחד עם משרתים אחר כך בחיל האויר כמוני
)

@זהר@

New member
על תוורי = אל תוותרי

עם משרתים = אם משרתים מה יהיה עם כל השגיאות המטומטמות האלו ???????

זהר

זהר זהר כנראה שאת שכחת שאת נמצאת בפורום של ליקוי למידה וחלק מהכותבים לא בדיוק מצליחים לכתוב ללא שגיאות כתיב אז להעליב ? זאת הדרך?

זהר דיברה על עצמה ולא על אחרים

אמא של ניר, אל תדאגי - אם הייתי חושבת שמישהו פה מעליב - תגובתי הקיצונית היתה נרשמת.

@זהר@

New member
להעליב???

איך העלבתי אנשים כשתיקנתי לעצמי את שגיאות הכתיב????? אם מישהו נפגע מזה שתיקנתי את עצמי וביקרתי את עצמי על שגיאות הכתיב שלי, איתו הסליחה. אם לי שום כוונה להעליב כאן אף אחד, רק לעזור. בתור בעלת ליקויי למידה, לא צריך להזכיר לי באיזה פורום אני נמצאת.

אשלונית

New member
מגניב ביותר!

נתנת לי עכשיו ציפיה נהדרת!, לא יודעת ממש כמה הסיכויים שלי, אבל כמה שיהייה קשה מחשבים זה ה ! אצלי אני מתה על זה מגיל שש כבר. אמרת להם שאת לקוית למידה? ובכל זאת הכניסו אותך לממרם? אם כן, יש לי סיכוי! אל זה אני בחיים לא אוותר! אלחם עד הסוף!!!!!!!!! אוי איזה חיוך עובר על פניי עכשיו :) אש.

@זהר@

New member
לא אמרתי כי לא ידעתי

האיבחון שלי בא כמה שנים אחר כך
עד אז חשבתי שאני סתם עצלנית והלכתי למחשבים כי זה היה הנושא שהיה לי הכי קל לקלוט עם הכי פחות השקעה מצידי. אבל עד היום אני מרגישה כמה זה השתלם לי
בהצלחה חמודה!

אשלונית

New member
תודה.

אני צריכה באמת להחזיר להם תשובה בקשר למה שאני רוצה לעסוק בו, את יודעת השאלון הזה, והחוברת הזאת! כמה עמודים! שלא נדע!, הקיצר - ממר"מ עדיפות ראשונה! שנייה, שלישית, רביעית וחמישית! :) אש.

שלום לך וברוכה הבאה!! ../images/Emo39.gif

יש לי חדשות נהדרות בשבילך! אחד מנשיאי מדינת ישראל היה היפראקטיבי וטייס מצליח בחיל האויר - כבר ניחשת מי? אם לא לא חשוב, תזכרי שיש הרבה טייסים עם הפרעות קשב ריכוז והיפראקטיביות והם מהמוצלחים יותר! אז קדימה - הטובות לטיס! אגב יקירה - ADD היא הפרעת קשב וריכוז ולא לקות למידה, יתכן ויש לקות למידה נלווית, אבל לא פירטת מספיק שנדע. תעשי אותנו גאים!! אפרת

הטובות לטיס

טל שלום! כל הכבוד לך על השאיפות שלך! אל תעצרי את עצמך ואל תוותרי, כי רק אנשים שיש להם מטרות - יצליחו בחיים וחייהם יהיו מלאי משמעות. ומה יקרה אם תנשרי מקורס טיס? אז אני באמת חושבת שזה לא נורא, לא כולנו נולדנו להיות טייסים... ואותי בטוח היו מעיפים למרות שאין לי ליקויי למידה כי אני חושבת שאני מוכשרת דווקא בעבודה עם אנשים ולא עם מכונות (כמו מטוסים). גם אם לא תצליחי אל תקחי את זה אישית כי לפי מה שכתבת את בחורה חכמה ומוכשרת ונבונה ואת תצליחי בחיים כי את יודעת להכיר בקשיים שלך. עכשיו מה שנשאר זה לחיות עם הקשיים בשלום. אז בהצלחה!

TaLoLaaaA

New member
אבל השאלה היא...

1. כן...בלשכת גיוס אמרתי שאני לקוית למידה וקיבלתי הקלות במבחנים הפסיכוטכניים. 2. אין שום סיבה שאם את עומדת בקריטריונים לא תוכלי ללכת לקורס טיס, זה שאת לקוית למידה לא עושה אותך מוגבלת. 3. תודה רבה לכולם על היחס החם והמעודד
זה ממש עושה טוב על הלב. עוד קצת הסברים, אני עוד שבועיים מתגייסת להיות לוחמת...השלב של קורס טיס יבוא בשלב הרבה יותר מאוחר - טפו טפו טפו עקב כל מיני דברים (וגם אם לא בצבא בסופו של דבר אז טיס באזרחי! אני לא אותר על החלום שלי). ד"א זה באמת רעיון למי שאמרה שהיא לא רוצה טיס בצבא, תמיד יש טיס באזרחי. אבל השאלה הגדולה היא בכלליות איך אני מסתדרת עם העובדה שבמשך כל השנים האחרונות הורגלתי להקלות ועכשיו פתאום אין לי את זה ואני באותו סטטוס של כולם מבחינת זמן מבחנים והכל ומתחשבים בי כאילו אני רגילה כמו כולם,אבל בעצם אני לא כי אני לקוית למידה ודוגמא - לקוח לי יותר זמן, או דברים כאלה... אני ממש לא יודעת איך אני אסתדר...וזה שאלה כללית לחיים בכלל - לא רק לטיס.

הא יקירתי - יש תשובה!!

ד"ר אחת חכמה מאוד שאני מעריכה מאוד אמרה פעם "המוטיבציה חזקה ממערכת העצבים" אם תאמיני - אז תצליחי - שיהיה בהצלחה! כולנו מאחורייך. אוי...יש לי דמעות של התרגשות בעיניים.... גיוס נעים!! ואנחנו תמיד תמיד פה בשבילך! אפרת

TaLoLaaaA

New member
אהמ...אבל...

קודם כל תודה רבה. דבר שני - יש לי טונות מוטיביציה, אבל באמת השאלה היא איך להסתדר עם זה? הורגלתי כל כך הרבה זמן לבחינות בע"פ, אם הייתי מתקשה אז היו מבינים למה, היה לי תוספת זמן בבחינות, היה לי הקראת שאלון... ופתאום יייחסו אותי כאילו ילדה רגילה ואם יהיה לי ציון לא משהו אז זה כאילו לא התאמצתי, אבל בעצם זה בגלל שיותר קשה לי ולא יהיה לי את ההקלות... זה כאילו לזרוק אותי לנקודת ההתחלה בה לא היה לי את ההקלות... זה ממש מייאש

לא נכון!

היום את יודעת על עצמך דברים אחרים ואת יותר בוגרת! זה לא אותו הדבר! אני מאמינה בך ותאמיני בעצמך! וחוץ מזה לא הכל בקורסים צבאיים מושתת על בחינות בכתב - זה לא בית ספר, במיוחד במסלולי לחימה קשים יש המון מדדים וקריטריונים אחרים גם כן. תראי שיהיה בסדר! אפרת

TaLoLaaaA

New member
הלוואי עלי להאמין בי כמו שאת

מאמינה בי... פשוט תביני, אני כבר התרגלתי עד שעשיתי את האבחון לחשוב שאני ילדה מטומטמת במלא מובן המילה...הרגשתי כל כך חסרת אונים... וברור שעכשיו אני לא מרגישה ככה... אבל עדיין אני לא מאמינה בעצמי כמו שהייתי רוצה... ובכלל אני מפחדת שאני שוב אחשוב ברגע שיהיה לי קשה שאני מפגרת בלי ההקלות והכל... אני לא יודעת איך להעלות לעצמי את המודעות ואת הבחון העצמי שלי ואת היכולות שלי....

הכל מתחיל מזה....

שאני מאמינה גדולה ביכולות של אנשים עם בעיות קשב וריכוז או לקויות למידה - לאורך ההיסטוריה אנשים כאלה הוכיחו את עצמם כמקוריים, מיוחדים, בעלי מעוף יוזמה ותעוזה - ואני חושבת שאת גם! הבנת מאיפה זה בא לי?

TaLoLaaaA

New member
אפרת יקירה,

הבנתי... אני רק מאחלת לעצמי להבין את היכולות שלי ולהפנים את זה... ואני מאחלת את זה גם לכל אחד מאיתנו... אני מניחה שזה יבוא בשלב כלשהו בחיים... אני מאמינה שהתדמית של על עצמי תעלה מתישהו... תודה לך על הכוח שאת מחדירה בי (ובנו) זה נותן המון להרגשה הכללית ובכלל עושה טוב לחשוב שמאמינים בך . רוצה לשלוח גם לך חיבוק גדול, וממש תודה. טל.

TaLoLaaaA

New member
ושאלה בקשר לצ´אט

קראתי שיש יום צ´אט קבוע, ולפי מה שהבנתי הוא היום - יום חמישי, השאלה היא אם הוא היום בשעה 9:30 בלילה - כלומר 21:30, או הכוונה היתה לבוקר?

למעלה