עזרהההההההה

Alongi

New member
עזרהההההההה

הכלב שלי התחרפן. יש לנו כלבה נקבה שכנה, מיוחמת. קיצור, הכלב שלי השתגע, הוא מיילל ונובח בלי הפסקה רץ ליד הגדר כמו אחוז אמוק וחופר באדמה שם. דברנו עם הווטרינר והוא הציע לנו לעשות סירוס. כמה שאלות: א. אין פתרון אחר לבעיה? ב. אני די חושש מלעשות לו ניתוח. מה אחוזי הסיכון בניתוח הזה? ג. המחיר שהוא נתן זה 420 שקל, ובנוסף אם אני רוצה לעשות לו בדיקת דם לפני (הוא הציע את זה בעקבות הדאגות שלי לגבי הניתוח) שעולה 137 ש"ח+50 לשליח(שהמעבדה היא בבית דגן בראשל"צ, אנחנו באשדוד)המחירים סבירים? והאם כדאי בכלל לעשות את בדיקת הדם הזו? למה היא טובה? תודה רבה, אלון.

be_roo

New member
רק סירוס

אבל יתכן שגם זה לא יפתור את הבעיה במלואה, אם הכלב מבוגר ולמד התרגל להתנהג בצורה מסויימת, העדר ההורמונים יעזור אבל עלול לא ללהעלים את הבעיה לגמרי. ובכל זאת, סירוס מומלץ מהרבה סיבות אחרות (חות סיכוי לסרטן, פחות קרבות עם זכרים אחרים, פחות בריחות לשם תפיסת נקבות). הסיכון בניתוח הזה הוא כמו בכל ניתוח שגרתי אחר, הוא קיים אבל נמוך מאוד מאוד. המחירים שקיבלת סבירים והגיוניים. בדיקת הדם אינה הכרחית, ומבוצעת בדר"כ רק אם הכלב מבוגר.

RoNcHa PoNcHa

New member
לדעתי לא כדאי...

לסרס אלא אם כן יש התקוטטיות שנגמרות רע עם כלבים אחרים... זה שכלבים זכרים נמשכים לכלבות מיוחמות זה דבר נורמלי ושגרתי לחלוטין, את יכולה לא לתת לו לצאת לחצר עד שהכלבה תסיים את תקופת היחום, או לסדר משהו עם השכנים. אני בטוחה שיש פתרונות הרבה יותר טובים מלקחת לכלב שלך את הזכות להבאת גור לעולם...(אני נשמעת כמו אלה מקטנטנות לא?)

מייקלס

New member
בהחלט מסכימה עם be_roo

גם בלי קשר לכלבה המיוחמת של השכנים. לסרס. כמובן שההשפעה לא תהיה מיידית, שכן לכלבים בוגרים יש מעין "זיכרון הורמונלי" , והשפעת הסירוס תורגש רק לאחר תקופה. אכן, נכון שטיבעי שכלבים יימשכו לכלבות מיוחמות, אך מאד מאד לא טיבעי למנוע מהם לגשת ולהשתתף בחגיגה.... חישבו על רמת התסכול האיומה של הכלב בעונת הייחום, ולמעשה לאורך כל חייו. אגב, לכלבים זכרים אין שום רצון להביא גורים לעולם, הם פועלים על פי דחף הורמונלי מיידי המתעורר אך ורק במפגש עם כלבה מיוחמת. באין כלבה מיוחמת מאיזור - אין דחף. לגבי המחירים, הם נראים סבירים בהחלט. אני באופן אישי כן ממליצה תמיד לעשות בדיקת דם לפני כניסה להרדמה מלאה וניתוח, בעיקר בתקופת הקיץ, כאשר תמיד קיים חשש שאיזה קדחת קרציות מתבשלת לה ברקע. (מחלה גורמת לכשל בגורמי קרישת הדם, דבר העלול להוביל לדימומים בלתי נשלטים בזמן הניתוח. ניתן למנוע בקלות ע"י ספירת דם מקדימה).

RoNcHa PoNcHa

New member
לא ידעתי...

ולא חשבתי על זה ככה... אבל אני עדיין לא אוהבת לסרס ולעקר כלבים!

lilithmm

New member
אולי אפשר להציע לשכנים לעקר אותה

אולי אפשר להציע לשכנים לעקר אותה, בנוסף לסירוס של הכלב שלך. יש בעמותות מחירים מוזלים, כגון 350 ש"ח לעיקור כלבה גדולה.

למעלה