עזיבת מקום עבודה

gili008

New member
עזיבת מקום עבודה

שלום רב! אני עובד כ"א המשולב במערכת הבנקאית. בקרוב אעזוב את עבודתי לצורך הקמת עסק- זמן הקמה של 3 חודשים. האם ע"פ החוק מגיע לי דמי אבטלה בגין אותם 3 חודשים אלו, אם לא-האם יש דרך אחרת בה אוכל לקבל דמי אבטלה, שהרי בניגוד למובטלים שמחפשים עבודה אני מובטל שמתכוון להציע מקומות עבודה ובכך להקטין את רמת האבטלה במשק- האם זה לא אינטרס של מדינתינו השקועה?

orom

New member
לא משנה הסיבה לעזיבתך את

העבודה אתה תהיה זכאי לדמי אבטלה 90 יום מהרגע בו התפטרת.

gili008

New member
הבהרה

המשפט הינו דו משמעי!!! האם מדובר בתשלום דמי אבטלה לתקופה של 90 יום החל מהיום הראשון שלאחר עזיבתי את מקום העבודה.(ומדובר ב- 90 יום במקום 180 יום ?) או, שאתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 יום מיום עזיבתי את מקום העבודה? אודה על תשובתך!

orom

New member
תוכל לקבל דמי אבטלה

90 יום מיום עזיבתך את מקום העבודה

מנצל"ש... האם צריך ללכת לחתום מייד,

ורק אז מקבלים דמי אבטלה על תקופת החתימה שאחרי 90 יום מיום העזיבה, או שמא ללכת ולהתחיל לחתום רק כעבור 90 יום מיום העזיבה? לצורך העניין, אם אצלי עברו 90 יום מיום העזיבה (תכל'ס, עברו יותר, אבל לא משנה...), ואתחיל לחתום מעכשיו, התקופה תיחשב לי מעכשיו, או מעוד 0 יום מהיום? תודה מראש.

מקפיץ ומנצל"ש.... האם צריך ללכת

לחתום מייד, ורק אז מקבלים דמי אבטלה על תקופת החתימה שאחרי 90 יום מיום העזיבה, או שמא ללכת ולהתחיל לחתום רק כעבור 90 יום מיום העזיבה? לצורך העניין, אם אצלי עברו 90 יום מיום העזיבה (תכל'ס, עברו יותר, אבל לא משנה...), ואתחיל לחתום מעכשיו, התקופה תיחשב לי מעכשיו, או מעוד 0 יום מהיום? תודה מראש.

orom

New member
צריך ללכת לחתום החל מתום

90 יום מתאריך ההתפטרות שלך. התקופה מתחילה להספר מהיום בו אתה חותם.

פר זועם

New member
דמי אבטלה

אם יש לך מכתב פיטורין הביטוח הלאומי משלם מיד בתנאי שיש לך שנה עבודה בשנה וחצי האחרונה אם התפטרתה יש תקופת צינון של 90 יום בהם אתה חייב לחתום אןלם לא מקבל כסף בעבורם

"פר זועם", דבריך סותרים את אלו של

OROM. האם צריך לחתום מייד כשמתפטרים, או רק אחרי 90 יום? מי יודע חד משמעית? תודה מראש.

פר זועם

New member
דמי אבטלה

בעיקרון אתה יכול לחתום מתי שאתה רוצה בתנאי שתוכיח רצף של שנה עבודה בשנה וחצי שקדמה לתאריך התחלת העבודה במידה ואתה עזבת את מקום העבודה לא תקבל תשלום על 90 הימים הראשונים שעזבת את התשלום מקבלים מהביטוח הלאומי ולא מהלישכה מבחינת הלישכה תתחיל לחתום מתי שאתה רוצה הם לא משלמים

למעלה