עזיבה של בנק

עזיבה של בנק

וגם אני כנראה, סובלת ממיני רמאויות של בנק דיסקונט... לא מזמן קיבלתי הלוואה מהאוניברסיטה דרך בנק דיסקונט. לדרישתם, פתחתי חשבון, אולם מתברר שתנאי החשבון לסטודנטים שונה מכפי שנאמר לי בעת פתיחת החשבון ולכן ברצוני לסגור את החשבון. בבנק אומרים שאוכל לסגור את החשבון רק אם אחזיר את כל ההלוואה מיידית. גם אין ביכולתי להחזיר את ההלוואה כרגע, ולכן אני מרגישה שידיי כפותות. יחד עם זאת, אני יודעת שאפשר ומקובל לעשות הוראת קבע מבנק אחר, לכיסוי ההלוואה. ולשאלתי- האם הם באמת יכולים (מבחינה חוקית) לאלץ אותי להשאיר את החשבון בבנק כל עוד ההלוואה קיימת?????????

רואי32

New member
נו -באמת לימור

קיים חוב לבנק - למה שהוא יסגור לך את החשבון. אני גם רוצה לחיות בכזה עולם שבו אני לוקח הלוואות ולא מחזיר - וכמו כן סוגר את חשבונות הבנק בכל מקום שלקחתי הלוואה - רוצה להכנס איתי שותפה??? טוב ברצינות - כן מקובל לעשות הוראת קבע מהחשבון השוטף שלך בבנק 1 לחשבון הלוואה שלך בבנק 2 אבל זה עולה לך סתם עמלות מיותרות(כ 40 שקל לכל העברה) ולכן תרשי לי להמליץ לך להגיע עם דסקונט להסדר שכל חודש את שמה X כסף במשך שנה/שנתיים - איך שנוח לך ותפקידי את הסכומים ע"י צ'קים למשמרת כך שבנק דיסקונט מחובתו לפתור אותך מהעמלה הזו (אם הוא רוצה את הכסף חזרה) בהצלחה רואי

לא משחררים אותי

קודם כל תודה על התשובה. הבעיה היא שהבנק לא נותן לי לסגור את החשבון, כל עוד לא אחזיר את ההלוואה. יש לי את כל הכוונה שבעולם להחזיר את ההלוואה (שדרך אגב- אני מתחילה להחזיר אותה עוד שנתיים, כך שאני תקועה עם הבנק לעוד 4 שנים...) ואני אשמח לפתרונות אחרים- להם יש את התנאי היחיד שאני לא יכולה לעמוד בו כרגע. אני יכולה לדרוש מהם לשחרר אותי, יחד עם ההצעה המצויינת שלך (צ'קים למשמרת) ?

רואי32

New member
לימור - את חייבת להבין משהו

חשבון יכול להסגר אך ורק כאשר אין חובות - חוב=0 ולכן עד שלא ייסגר החשבון מידי חודש תחויבי ב 10 שקלים דמי ניהול חשבון מבלי לעשות פעולה אחת בחשבון- אלא אם כן יש לך הסדר אחר עם הסניף (חשבון סטודנט משלם 5 שקלים בחודש) הפיתרון היחיד שאני רואה זה לקחת הלוואה בסניף שאת מנהלת את החשבון על סכום ההלוואה- לסגור את החשבון בדיסקונט ולהחזיר את ההלוואה במידי בסניף שלך-זו דעתי מכיוון שלפי חישוב שלי יעלה לך רק הדמי ניהול בדיסקונט 480 שקל ל 4 שנים וזה לא כולל את הריביות שאת אמורה לשלם על ההלוואה ועמלות השורה בחשבון אז תחשבי לימור מה הכי כדאי לך יום טוב רואי

יועץ1

New member
לקרוא את הסכם ההלוואה מקורי

ורק אז לנקוט עמדה. לימור, לכי לסעיף המדבר על פירעון מוקדם של ההלוואה וקראי אותו. לאחר למידת ההסכם, תוכלי לנקוט עמדה. לחילופין ואולי יחד עם לימוד ההסכם, רצוי להתייעץ עם עורך דין.כסף זו לא בדיחה ויש לנהוג בו בשיא הרצינות.בטוחתני שתמצאי עו"ד טוב גם באתר זה.

ettt

New member
יש בנקים

שחשבונות שלא מוגדרים עו"ש אלא הלוואה לא משלמים בהם דמי ניהול. תציעי להם את הפתרון הזה

למעלה