עזורה

• פותח הנושא spur
  • פורסם בתאריך

spur

New member
עזורה

אנחנו גרים מטר מהשוק כבר כמעט שנתיים והיום הייתה הפעם הראשונה שהיינו בעזורה. למה? כי כל פעם שעברנו ליד היה תור וכשיש כל כך הרבה אופציות מפתות בשוק, לחכות בתור נשמע מגוחך. היום סיימנו מבחן, יצאנו לקור הירושלמי והחלטנו על אוכל מחמם. בגלל שיום ראשון+קור אימים בחוץ+השעה הייתה 11:45, הצעתי את עזורה, מתוך תקווה שהשילוב הנ"ל יגרום לכך שיהיה לנו מקום. אכן היה. מרק קובה אדום- מעולה, מהטובים שאכלתי. סוף סוף קובה רך ולא יציקה, עם מילוי טעים ומרק שיושב בול על יום חורף כזה (30 שקלים) ממולאים- רק כרוב ובצל ובכל זאת- גם מעולה. האורז היה נימוח (כן כן, נימוח!) ומלא בטעמים. (35 שקלים) לא זול יחסית לז'אנר אבל גם לא יקר בטירוף, חוץ מזה, אני צופה בעתידי לא מעט חלומות בהקיץ על האוכל הזה

טייקאווי?

בעזורה יודעים לארוז יפה יפה את כל המנות שלהם. אם יש תור, אפשר פשוט לדלג עליו ולבקש לארוז את המנות. יש לכם עולם שלם לגלות - קציצה, סופריטו, חציל קינמון ועוד ועוד

החתולית

New member
אני אוהבת את תבשיל הריאות שלהם

הם עושים גם סופריטו לא רע, עוד מרקי קובה שונים וקציצות טובות.

Tanaqui

New member
מרק הבית, מרק רגל,

מוסקה, חציל טורקי, האיש אומר שפעם אחת הצליח ליפול על תבשיל זנב מעולה.

spur

New member
ראיתי אותו בתפריט אבל

100 שקל למנה???? אגב, מישהו יודע כמה אמור לעלות קילו זנב שור להכנה בבית?

רק חבל שהם לא מגלגלים בעצמם את הקובה

את הקובה הם קונים ממפעל(יסמין שאפשר לקנות בכל סופר) ורק מבשלים את המרק.

spur

New member
בטוח?

אני מכירה את הקובה של יסמין... והקובה שם הרגיש לי הרבה יותר רך (מעטפת הסולת...)

אז ככה...

תבשלי את הקובה של יסמין קצת יותר זמן ותקבלי גם מרקם רך(אם תרצי מתכון למרק אתן לך בכייף.) קניתי שם את הקובה (מתוך סקרנות) הסתכלתי עליה בחשדנות,לקחתי ביס ומייד החשדות שלי התאמתו. אי אפשר להטעות אותי באוכל :)

אי אפשר לטעות כאן

הצורה,המרקם,עובי המרקם,מילוי,כמות המילוי. זה לא אומר שהם לא טובים חלילה,90% מהאולמות שמחות בירושלים קונים את הקובה מיסמין כי היא יחסית מוצלחת (עבדתי בכמה אולמות אז אני יודע..) ובאמת היא מוצלחת. אני אומר שרק חבל שמסעדה כזאת בייתית עם היסטוריה הפכה להיות יותר תיירותית ולא משקיעה בגלגול קובה.

למעלה