עזבתי את העבודה!!

Marble Arch

New member
עזבתי את העבודה!!

החודש האחרון שלי בעבודה היה פשוט מטורף - כלמיני שינויים, יותר מדי אנשים מגעילים ודוחים שעובדים איתי, בהמה שהפך לאחראי משמרת (ממש בהמה, טיפוס חסר כל רגישות, נרקסיסט, חסר מודעות עצמית וחברתית, אידיוט כמו נעל. טיפוס איום ונורא שאני מאחלת שיהיה לו הרבה רע בחיים עד שהוא יתבגר יום אחד. אני פשוט שונאת אותו, כי הוא פחות או יותר התעלל בי נפשית יום אחד.
) בקיצור היו לי המון ריבים ועצבים, התפטרתי 3 פעמים בחודש אחד (ורק המנהלת שלי
השאירה אותי שם..). ועכשיו עזבתי - ספונטני לחלוטין החלטתי לנסוע לאילת, התקשרתי לבטל את המשמרות לאותו סופ"ש, ואז פשוט לא חזרתי... ואתמול באתי ואמרתי להם שאני מטיילת לי עד הגיוס (אפריל אפריל אפריל
), ולשמחתי זה נגמר רגוע, לא התפטרתי בעצבים, לא פיטרו אותי ברוע.. פשוט עזבתי.. נגמר, אני מתגייסת! איזה כייף זה לעזוב מקום עבודה בסבבה אחרי כל החודשים המטורפים בהם נטחנתי כמו חיה! וזהו, הפעם הבאה שבה יטחנו אותי תהיה בצבא. חופש חופש חופש!!

מזל טוב ../images/Emo48.gif

עכשיו יש לי פרוייקט בשבילך: גשי לבית הדין לעבודה ותתבעי שכר, נסיעות ותנאים סוציאליים על כל התקופה שעבדת. זה כסף שמגיע לך וזה גם העיקרון - אני עדיין מאמינה שבעל מסעדה שיתבע וידרש לשלם הלנת שכר ילמד מזה ויתחיל לעבוד לפי החוק.

Marble Arch

New member
אממ....

אני לא רואה את עצמי עושה כזה דבר, מבחינתי זה פשוט כאב ראש. הסכמתי לתנאים האלה, אם לא היה לי טוב לא הייתי עובדת שם חצי שנה.. מה גם שמבחינת החוק יש להם תלוש מסודר עם נסיעות וכ'..

זה לא קשור

גם אם הם הוציאו לך תלוש, שכר לפי שעה עד כמה שזכור לי הם לא שילמו לך אלא טיפים בלבד, זה לא חוקי, וזה שהסכמת לא משנה את העובדה הזאת. לגבי כאב ראש, זה ממש לא כאב ראש - נוסעים לבית הדין לעבודה, מעבירים שם כמה שעות ומגישים את התביעה, ואז מחכים כמה חודשים עד שיבוא מועד הדיון וזהו.

Marble Arch

New member
ובדיון אני עומדת מול המעסיקים שלי?

הם שילמו השלמות.... עד לא מזמן זה היה חוקי, לא?

ממש לא

לפי החוק, בלי קשר להצעת החוק האחרונה, המעסיקים מחוייבים לשלם לך שכר מינימום לכל שעה שאת עובדת אצלם בלי קשר לטיפים, הטיפים זה משהו נפרד שלהם אין שום קשר אליו. אם הם רשמו את הטיפים בספרים זה דבר אחר, אבל עד כמה שזכור לי אצלך היו גם בעיות של הפסקה וכל מיני ככה שאני לא בטוחה שזה הלך ככה אצלך. אפשרות אחרת היא הסכם אישי בכתב שעוסק בטיפים שאני בספק אם יש איזו מסעדה שנוהגת לפיו.

אם הוציאו תלוש מסודר לטיפים

ואליו הופרש מסך הטיפים שכר לפחות בגובה המינימום ושולמו ביטוח בריאות וביטוח לאומי - העניין חוקי לחלוטין. זאת כמובן עד שישנו את החוק.

לא מדוייק

כשהובאו בפני כל הפרטים בהתאם לחוק בזמן התביעה שלי בבית הדין לעבודה, הוסבר לי שמה שמשנה את התמונה זה הרישום בספרי העסק - אם הטיפים נרשמים בספרים כתקבולים ומצויינים במלואם בתלוש בנוסף לביטוחים שציינת - אז הסיפור חוקי. עד כה שמעתי על מעט מאוד בעלי מסעדות שעושים את זה, ואלו בעיקר בעלי מסעדות ששייכים לרשת.

tenen

New member
אם אני הייתי בעל המסעדה הנתבע,

הייתי מגיב בצורה קצת שונה, הייתי מתחיל לשלם למלצרים שכר מינימום ונסיעות בלבד. הייתי מדפיס על כל הקבלות, תפריטים וליד כל המחירים את המונח כולל שירות, מעלה את כלל המחירים ב10-13 אחוז שזה בד"כ מה שמרוויחים מהטיפים בנוסף לכך שהייתי אוסר על המלצרים לקבל טיפים כדי שהלקוחות יבינו שהטיפ כלול כבר במחיר. מה שיקרה זה שבמקום שהלקוח ישלם רק על שירות טוב הוא ישלם בכל אופן, מה שיקרה זה שמלצר מעולה יתוגמל כמו מלצר גרוע, והיחידים שיהיו אשמים בזה הם התובעים שהסידור היה מעולה להם בזמנו ובשניה שנמאס להם זונחים את הקולגות שלהם מאחור.

בעל מסעדה שיעשה את זה

לא יהיה מי שיעבוד אצלו, כי אף מלצר לא יסכים לעבוד במקום שאין בו טיפים. בנוסף, גם הלקוחות יעדיפו לאכול במקום שפחות יקר אפילו אם הוא לא כולל שירות (שזה כל המסעדות בימינו). "זונחים את הקולגות שלה" - אני בעד שכל הקולגות יתבעו, אם במסעדה מסויימת מנצלים מלצרים זה אומר שכולם צריכים לשתוק ולהתעלם מהניצול? ממה שכתבת ועל סמך דברים שכתבת בעבר אני מבינה שלדעתך עובדם שנוצלו צריכים לספוג את זה. מזל שלא כולם חושבים כמוך, כשבראש עומדים מקבלי ההחלטות במדינה הזאת.

tenen

New member
אני בעד קפיטליזם,

בסופו של דבר זה תורם לכולם, מה שכן בנוגע למקבלי ההחלטות במדינה, רובם מעולם לא היו מלצרים וטוב שכך, אני מעדיף בהנהגה את את אלו שעושים את הלא שגרתי כדי להגיע לאן שהגיעו במהירות שהגיעו מאשר את השגרתיים שיתנו תפוקה ממוצעת ולא יותר. ח"כים כמו רפאל איתן שהגיע עם הגמלאים ותוך חודשיים שלושה לקחו כל כך הרבה מנדטים, ח"כים כמו פנינה רוזנבלום שכולם יודעים היכן בדיוק התחילה את הקריירה העסקית שלה והיכן עסקיה היום בזכות הקרבתה אז. ח"כים כמו בנוגע להישגים כלכליים של חלק מהח"כים אני מעדיף שלא להזכיר כאן מכיוון שיש כאלו שרואים בהישגים אלו כשלונות ולא הישגים ומכיוון שזו לא במה פוליטית לוויכוחים פוליטיים אני נמנע מלהזכיר את שמם למרות שפועלם לא פחות מפועלים של אלו המוזכרים כאן. הח"כים שאת רואה שתומכים בהצעות החוק האלו הם אותם ח"כים שחסרה להם יכולת ההברקה שדרושה כדי למצוא פיתרון אמיתי לבעיות הנ"ל ומכיוון שרוצים להחשב חברתיים מה יותר קל מלחוקק חוקים שאין סיכוי לאכוף וליישם אותם ואם כן יישמו אותם אף אחד לא יזכור את מי להאשים בנזק שגרמו אלא רק יזכרו שהם חוקקו לטובת המלצרים...

יפה לך לבקר את הח"כים

אגב, אתה מלצרת פעם? עד כמה שזכור לי לא. את ההחלטות שלך בנוגע לחוקים חברתיים בבקשה תשמור לעצמך או שתבטא בפורומים הרלוונטיים. בפורום הזה אנחנו נגד ניצול עובדים.

tenen

New member
לא את כולם, את חלקם :)

דווקא יש כמה חברתיים שעושו ועושים עבודה מדהימה :) ובנוגע לניצול עובדים, גם אני נגד ניצול אבל ההגדרה שלי לניצול שונה..

ולשמחתנו

לא ההגדרה החוקית ולא ההגדרה המילונית תומכות בשלך. או בתמיכה העיוורת והלא מובנת שלך בקפיטליזם טהור - שהיה לו מקום אי שם בשנת 1776

למעלה