עושר או אושר?

a l p y

New member
עושר או אושר?

היי. אני מסיים בקרוב צבא ומתכנן לחפש עבודה בתחום תקשורת נתונים - תחום שבו עסקתי בתקופת השירות שלי. המקצוע הזה די מעניין והצלחתי להגיע בו להישגים די יפים אך אני מרגיש שזה לא מקצוע שהייתי רוצה לעסוק בו כל חיי. אף יותר מזה, משהו במהות המקצוע והתחום הזה (היטק) נוגד כמה מהשקפות העולם שלי לגבי החיים. אני יודע גם שהמשכורות שמחכות לי לאחר השחרור הן די יפות (בתור התחלה) ויש לאן להתקדם. הבעיה היא שכבר כמה שנים אני מתעניין בתחום אחר לגמרי - רפואה משלימה. עיקר ההתעניינות שלי היא בעיקר בגלל אידיאולוגיה ואורח חיים שאני מרגיש שהייתי רוצה ושמתאים לי. חקרתי הרבה זמן את המקצועות והחלטתי שאני ממש רוצה ללמוד רפואה סינית. הלימודים הם די יקרים ולכן אאלץ לעבוד הרבה כדי לחסוך - עבודה בתחום התקשורת. הפחד הגדול שלי הוא שיהיו לי תנאים די טובים בחברת התקשורת - גם מבחינת המשכורת וגם בגלל אופי העבודה ואני אסחף לאורח חיים שיהיה טוב לי מבחינה כלכלית - אבל משהו בלב יהיה חסר ואני אדחה את הלימודים שלי לרפואה סינית (שאני מאוד רוצה) לזמן לא ידוע, אם בכלל. אחרי הכל, צריך לעסוק במה שאוהבים אבל צריך גם משפחה לפרנס ולחשוב על העתיד הרחוק יותר... אשמח לקבל עצה מאנשים מנוסים...

עצה ממישהו שהיה במצב דומה.

קודם כל, גם אני התעסקתי בצבא עם תקשורת נתונים. עכשיו אני באזרחות עובד בחברת תקשורת כמעט חצי שנה, מרוויח לא רע, עם רכב צמוד והכל, ואוגר קצת כסף. אני לא רואה את המקצוע הזה בתור משהו שאני רוצה לעשות כל החיים, ואני הולך מתישהו לפרוש מהעבודה בשביל ללמוד תואר ולהתעסק במשהו שיותר קרוב אלי. ממליץ לך לעשות אותו דבר. אלא אם אתה מעדיף לעבוד בתחנת דלק בשכר מינימום, או שיש לך אלטרנטיבה אחרת. אחרי הכל, כמה שאתה אולי שונא הייטק, התנאים שם טובים, מתייחסים אליך כמו בן אדם, אתה יכול להשיג ג'וב יחסית בטוח, ויהיה לך כנראה רכב צמוד, שאיתו תוכל ליסוע לטיולים עם חברים בשבת. עם זה אי אפשר להתווכח. אם אתה מפחד שתימשך לזה ותרצה להמשיך, כנראה שזה הייעוד שלך. אתה לא צריך לשכנע את עצמך בכוח "אני רוצה רפואה אלטרנטיבית" רק בגלל שזה נשמע מגניב. אם תהנה בהייטק, אני לא רואה שום סיבה לא להשאר. אני אישית יחסית נהנה, אבל לא כל כך מתעניין בעבודה עצמה, ולכן אני הולך לעזוב בבוא הזמן. ודרך אגב, בהייטק כמו בכל מקום המשכורות בהתחלה לא כאלה בשמיים, אם המשכורת הזו זה מה שיעצור אותך באמת כדאי שתשקול שוב.

שילוב?

נכון להיום לא קל להתפרנס מרפואה אלטרנטיבית. מה בדבר שילוב? עבודה בהיקף חלקי +לימודים כדי לראות בהמשך לאן אתה מעדיף להתפתח?

בדר"כ..

בהיי טק, כמה שיש לו שם טוב מבחינת שכר ותנאים, גם השעות עבודה די מטורפות. כמובן שאפשר לעבוד עבודה במשרה מלאה, ותוך כדי לעשות לימודי ערב, אבל זו ממש קריעת תחת, וצריך הרבה רצון :) . אבל אני מסכים שתמיד טוב שיהיו לך שני מקצועות, כך שאם לא תמצא עבודה באחד לפחות יהיה לך קצת בטחון כלכלי.

למעלה