עושים שלום

עושים שלום ../images/Emo43.gif

המפקד הלאומי הנו יוזמה אזרחית לקידום תהליך של השגת הסדר קבע בין ישראל לבין הפלסטינים. הערב ב-19:00 נארח ב-blogtv את אורני פטרושקה, מנכ"ל המפקד הלאומי.
ב-21:00 יתארח ב-blogtv נתי רביץ, שיענה על שאלותיכם. אפשר להשאיר לו שאלות כבר עכשיו בפורום מיכאלה.

sela v

New member
אם כבר עושים שלום

האם יש תפקיד לתרמילאים בתהליך השלום? האם דעתעם השתנתה לגבי המצב בארץ, לאחר טיול ארוך במזרח או בכל מקום אחר בעולם?

maz

New member
לא

ה"תפקיד" העיקרי שיש לתרמילאים בהקשר הזה הוא ליצג את עמדת ישראל בצורה ראויה בעולם, בעיקר אצל כאלה שמכירים את ישראל רק בצורה של טנקים שעומדים מול ילדים בשטחים. העמדה שלי מספיק מבוססת והחוויות בטיולים לא שינו אותה.

sela v

New member
בגלל

שמדינת ישראל מעולם לא שילמה לי עבור יצוגה בחו"ל אז אני לא נוסע לייצג אותם, אלא אם ישלחו אותי בתור נציג הסוכנות, שחלק משליחיו נסעו שכנעו אנשים לעלות לארץ, והם בעצמם אחרי שסיימו את התפקיד נשארו באותה ארץ. בשבועיים האחרונים, ניסיתי להבין מאנשים פה בלונדון למה הם לא מגיעים לארץ. אז הנה כמה תשובות. 1. מישהו מהעבודה שנסע לקפריסין ומשם לטורקיה, היה צריך לעבור במדינה שלישית כי אין טיסות מקפריסין היוונית לטורקיה. הוא בחר במצרים, למה? כי שם לא עושים בעיות, מתחקרים את התיירים, והוא גם אמר שבמצרים הוא ירגיש יותר בטוח. 2. מישהי שהייתה פעם בחופשה באילת אמרה לי, שיש עוד מיליון ואחד מקומות שהיא תסע להשתזף בלי שחיילות עם רובים יהלכו סביבה. אז זה לא אנטישמיות, ולמה ישראלים לא נוסעים כמעט למשל לירדן? כי לא נוח לנו שם. אז עכשיו צריך להבין למה גם אנשים לא מגיעים לארץ. ועדיין כמה שלא מדברים הפלסטינאים נראים יותר מסכנים, ולא משנה כמה נסביר שהם תוקפים אותנו, כל עוד אנו אלה שכובשים אותם, ככה זה מצטייר, וממש לא משנה כמה דוברים נשלח.

jeshu

New member
טוב כל זה מנקודת מבט אירופית לי ממש לא הפריע שהצבא הקולומיאני שמר עלי (חמוש במיטב התוצרת הישראלית...גלילים).לאירופאים זה מפריע ולמען האמת הם אוהבים לעשות מזה עניין,זה תורם לאיזה הרגשת הרפתקנות או משהו כזה. בנוגע לתפקיד התרמילאים,אלה שיוצרים אינטראקציה על אף היותה מוגבלת עקב קשיי שפה כן יכולים להראות שניתן לחיות אחרת (לא תחת משטר מדכא למשל),אבל בפועל המסר שיעבור לרב הוא הוא:"איזה כיף לנו הנמערביים שיש לנו כסף!" מה לעשות את זה כולם רוצים ומבינים את הנזק (מול תועלת,כמובן) רק אחר כך.

maz

New member
תרצה או לא תרצה - אתה כן נציג

כישראלי שנמצא בחו"ל, אתה מייצג את ישראל. לא נציג רשמי שמחויב לעמדות הרשמיות של הממשלה, אבל נציג ישראלי. אם תתנהג מגעיל - יגידו "הישראלים לא יודעים להתנהג", לא רק "הבחור הזה לא יודע להתנהג". אני לא מסכימה איתך שלא עוזר לדבר עם בני עמים אחרים על המצב אם הם מעלים את הנושא. לרוב לא ממש אכפת, אבל אם כבר מישהו מתעניין - לא מזיק להציג את הדברים מהצד הישראלי. אני לא מנסה לשכנע אף אחד כי זה לא יעיל וגם לא עד כדי כך משנה, אבל אני כן מתארת את הצד שלנו כי לרוב התמונה שרואים (בעיקר באירופה) היא מאד חד צדדית לצד הפלסטיני. זה שתיירים נמנעים מלבוא לישראל - אני יכולה להבין. אני לא בטוחה שאם לא הייתי ישראלית ויהודיה והייתי חושבת על יעד לטיול אז ישראל או בכלל המזה"ת היו בראש הרשימה שלי.

sela v

New member
לא דיברתי על ההתנהגות של המטיילים

דיברתי על תשובות לשאלות בנושאים פוליטים. למשל אפשר לענות, נכון אתם צודקים, הממשלה בישראל מטומטמת או שאפשר לשכנע שאנו הצודקים. אני אישית חושב ששני הצדדים אשמים, וכל צד מאשים את הצד השני, ולא מוכן להודות שהוא עושה שגיאות.

maz

New member
המטרה היא לא לשכנע

אלא להציג את הצד הישראלי, מכיוון שהרבה אירופאים נחשפים רק לצד השני.

למעלה