עושים מה שהחברה מצפה??

^^flower^^

New member
עושים מה שהחברה מצפה??

חשבתי לעצמי, החברה מכתיבה לנו דרך חיים מסוימת ודרך חשיבה מסוימת שקשה לנו מאוד לשנות אותה ולפעמים אנחנו בכלל לא חושבים על כך שאולי הנורמות שהחברה מתנהלת לפיהן הן לא נכונות או לא נחוצות! לדוגמא: אנחנו נולדים להורים, אבא ואמא, הם גם נולדו להורים וכן הלאה... החברה אומרת לנו שאנחנו צריכים לגדול ולחפש לנו בן זוג לחיים, להתחתן ולהקים משפחה, אנחנו באמת מתבגרים ומחפשים את הבן זוג שנוכל לחיות איתו כל החיים. לפעמים אפילו בין בני הזוג אין אהבה, יש ניצוץ ראשוני ואח"כ הקשר מבוסס על כבוד והערכה, אין אהבה. אז בעצם בשביל מה חיפשנו כל כך הרבה? אני מבינה נגיד: ללדת ילדים כדי שיהיה המשכיות וכל זה. אבל למה בעצם אנחנו מחפשים כל כך הרבה? למה אנשים נשאים? למה כל כך חשוב לאנשים להתחתן? למה לא חיים ביחד בלי חתונה?

^^flower^^

New member
יש לי עוד דוגמא

החברה המודרנית מנסה להיות מאוד "פתוחה" ו"לקבל" את ההומוסקסואלים והלסביות, יש מצעדי גאווה ומועדונים והכל כאילו טוב ויפה, אבל זה לא כך, כי גם אנשים ש"מקבלים" את זה ופתוחים, החברה הכניסה להם לתודעה שזוג זה זכר ונקבה, וכשרואים שני גברים או שתי נשים מתנשקות ברחוב זה מוזר ואנשים ואת חלקם זה רק מסקרן לעמוד ולהסתכל. הכל טוב ויפה עד שזה מגיע אליך הביתה ואז מתחילות שאלות ועצב וחרטה ועוד הרבה דברים. החברה החדירה לנו צורת חשיבה מסוימת ואנחנו רואים את הדברים בצורה מסוימת, גם אם זה בתת מודע שלנו זה קיים, גם אם אנחנו חושבים שאנחנו מאוד פתוחים התת מודע שב ומזכיר לנו את מה שהחברה החדירה לנו למרות כל מה שאנחנו מחשיבים את עצמנו!!

הילה100

New member
חתונה.

כמה מילים על חתונה.. אצל הדתיים זה טקס מעבר.. בין החיים של הילדות לבין הבגרות... מה שעושה את הטקס הזה כל כך מיוחד.. זה הסקס...שפשוט מתחילים לבצע אותו.. כמו שכולנו יודעים החברה שלנו התחיל מאיפשהו..ופעם רובה הגדול היה דתי.. משם החתונה התחילה. היום החתוה היא < אצל החילוניים> בעיקר הטקס עצמו..השמלה הלבנה.. הפרחים..הסידורים..והצ´קיםםםם.. :) מעבר לזה..קשה מאד היום להביא ילדים לעולם בלי לקשר אותם בקשר נישואים של ההורים מאחר ולילד לאחר מכן אין כל כך זהות..או שהיא קצת פגומה.. כך שזה בעיקר העניין הפיזי... של הטקס עצמו... הנוחות... של החיים של הילדים אחר כך.. וזהו. שבוע טוב לכולם..:) הילה.

חתונה=טקס המרצה את ההורים.

כל אישה הגיל 30 אשר עדיין רווקה או פרודה דואגת לעתידה, לשעון הביולוגי, ולבעל . ההורים מלחיצים עוד יותר. מה שאני חושבת הוא שאם לא היו מלחיצים אותנו (הנשים) כך היינו חיות יותר בשלווה ולא מחפשות כל החיים שלנו את ה"גבר המושלם". וכל הקטע עם הומואים ולסביות, לפי דעתי אנשים אמיצים שהולכים הדרך שלהם ולא לפי מה שהחברה וההורים אומרים. אם את/ה נמשך/ת למינך, אתה צריך לקבל את זה ולחיות איך שאתה רוצה . ( רק בשביל הפרוטוקול אין לי נטיות מיניות וגם אין לי בעיה עם זה ) ואם זוג לא רוצים להתחתן ורק לעשות ילדים ולגור ביחד,זה בסדר מבחינתי דווקא יותר טוב, בלי לחץ של מחויבות, אפילו שהוא קיים לילדים,לאישה, להורים, רק הוא לא רשמי מה???? אם זה לא רשמי, זה אומר שזה לא נכון? לא ! ! ! ודתיים יש להם את ההרגלים שלהם, ויש בהם הרבה היתרונות, אבל הרבה יותר חסרונות. אוהבת את כולם :) מיכל

itsikd

New member
חתונה זה דבר מיותר לחלוטין

התחתנתי כי ככה אמרו לי שצריך לעשות - ככה החברה אומרת תגדל תבנה משפחה תביא ילדים אבל אז אחרי כמה שנים התגרשתי היום במבט לאחור אני אומר שזה טות גמורה להתחתן אני לא אתחתן עוד פעם אם אני אמצא מישהי שארצה להיות איתה לתמיד (אולי זאת שאני איתה כרגע - מי יודע) למה בכלל להתחתן ??? אם טוב לנו יחד אז למה הטקס המטומטם הזה החסרון הכי גדול שלו שהוא קובע כללים למערכת יחסים כללים כאלה רק הורסים - עצם הידיעה שאתה שבן הזוג שלך כבול אליך גורמת לך באופן אוטומטי להשקיע פחות במה שיש עד כמה שאני זוכר לא צריך טבעת בשביל לעשות ילדים יש טבעת שנועדה למנוע ילדים אבל אין אחת כזאת שעושה ילדים בעידן המודרני שלנו רוב הילדים חיים להורים גרושים אז למה לגרום להם את הסבל הזה מראש כבר אין סטיגמה רעה לזוג שמביא ילדים בלי חתונה ככה שהסיבה העיקרית לחתונה כבר לא קיימת (ילדים) בקיצור - אל תתחתנו - תישארו חברים ותעשו ילדים נ.ב. גם ילדים זה לא חובה - רק מי שמרגיש צורך ואוהב ילדים שיעשה מי שעושה ילדים מתוך לחץ חברתי לא יהיה הורה טוב וחבל על הילדים

דז

New member
אמממממממממ

ההורים שלי לא התחנו , והם חייםן ביחד יותר מ20 שנה . אבל את צודקת רוב החברה זקוקה לחתונה , אם זו הרבנות והטקס והשיכות לחברה הדתית , ואם זה החוסר אמון שמביא צורך מעורר רחמים בניר למחויבות , ואם זו האמונה שככה אוהבים . בכול מצב הדוגמא שנתתי לך בהתחלה מראה שתמיד אפשר לבחור לא להתחתן .
נויה יחפה עם נעלים

^^flower^^

New member
אז למה?

למה - בחברה ה"מודרנית" (כביכול) שבה אנחנו חיים רוב האנשים לא מתנגדים ל"חוקי החברה"? מהרגע שאנחנו נולדים, הסביבה הקרובה והרחוקה מלמדת אותנו את "חוקי החברה" הם רבים, שונים ומשונים והם מתקבעים אצלנו בתודעה. אנחנו חיים איתם כל החיים שלנו ומלמדים את הילדים שלנו אותם. כל פעם שאנחנו חושבים על פעולה מסוימת איזשהו חוק שנמצא בתודעה שלנו מזכיר לנו כיצד אנחנו צריכים לנהוג. יש אנשים שהבינו את כל זה ולא מתנגדים לכך או מדחיקים את המצב, יש כאלו שלא מבינים בכלל את כל העניין ואחרים באמת עושים משהו בנידון - חוקים אשר לא מקובלים עליהם הם לא מבצעים והם כל דבר מעמידים בספק, הם לא חיים עפ"י חוקים הקבועים בתודעה והם גם לא מעבירים חוקים אלו לילדיהם. לדוגמא החתונה, כמו שכתבו אינה נחוצה, היא פשוט מיותרת!!! אני מבינה את הדתיים כי זהו טקס דתי, אך מדוע שהחילוניים ינהגו כך? מה זה נותן לנו? זהו חוק של החברה שנמצא אצלנו בתודעה גם אם אנחנו מודעים לו או לא עובדה שהרוב פועלים לפיו ומתחתנים! חבל שהם לא העמידו את ה"מינהג" הזה בספק, חבל שהם חיים לפי חוק חברתי!! אשמח לתגובות...

dylan

New member
קודם כל אם לא היו חוקים חברתיים

אז מן הסתם לא היתה חברה... ובקשר לחוקים עצמם, נכון שחלקם מאוד מיותרים אבל בדיוק בגלל זה חוקים (יותר נכון מוסכמות חברתיות) חברתיים משתנים כל הזמן, ותפקיד האנשים שחיים בחברה הוא לדאוג שהם ישתנו ויהיו פתוחים לדיון ובלי קשר (או בעצם עם)ברור שה"חוקים" לא מחייבים אף אחד לנהוג לפיהם ובד"כ במדינות דמוקרטיות זכותו של כל אחד לעשות מה שהוא רוצה כל עוד הוא לא פוגע במישהו אחר, בלי קשר אם מעשיו נחשבים לחלק מהחוקים החברתיים

"חוקי החברה"

חלים על אחד שרוצה לראות את עצמו חבר באותה חברה ומוכן "לשלם את המחיר". חוקים אלו אינם חלים על מי שאינו רוצה לקיים אותם... אבל גם לזה יש "מחיר". חוקי החברה שדיברת עליהם, ^^flower^^ , חלים רק על החברה שבה אנחנו חיים. בחברות אחרות ישנם חוקים אחרים. ואנחנו, מן הסתם, חיים בחברה שהצליחה - יותר מהאחרות - להפיץ את חוקיה בקרב יותר אנשים. מה שנקרא "הזרם המרכזי" של האנושות על פני כדור הארץ. אף אחד לא אמר שזו הדרך היחידה. ואין לי בכלל בטחון ב"צדקתה" של הדרך של הרוב. כמה דוגמאות לסבר את האוזן: (העין) - למוסלמים מותר לשאת ארבע נשים; - בטיבט למשל - אישה נישאת לשני גברים (אחים בדרך כלל). - המסאים באפריקה "מתחתנים" רק עם מישהו בן אותה שכבת גיל בשבט לצורך גידול ילדי האישה...אבל מותר להם לשכב עם כל אחד אחר מאותה שכבת גיל. מספיק שגבר תוקע את חניתו בכניסה לבקתה של אישה, שאינה בת זוגו לתא המשפחתי, כדי שבן זוגה, לכשיגיע, יבין שאסור לו להפריע באמצע מעשה האהבה..... וכשמסאים שמעו על שיטתינו המונוגמית הם.... צחקו בבוז לפרימיטיביות שלנו.... וומי הביא לעולם את המונוגמיה?! את המונוגמיה הביאה לעולם דווקא ה.. יהדות...
אז?! מי צודק? - כולם... כל חברה והחוקים שלה. ולמי שלא נראה - ש"ישלם את המחיר"... מה שיפה בעידן הנוכחי - זו המגמה שמסתמנת לקראת פתיחות. יש היום יותר פתיחות לדרכים אחרות מאשר בעבר. עדיין לא מספיק.. אבל יותר.

למעלה