עור קשה בידיים

ronat3

New member
עור קשה בידיים

אני לומדת רפלקסולוגיה, ולאחרונה שמתי לב שיש לי עור ממש עבה בקצות האצבעות בידיים. ממש מצב שמטשטש את התחושה בקצות האצבעות. מישהוא יודע מה אפשר לעשות בכדי לטפל בזה?

ש ר i נ י

New member
מממ...

את יכולה ..
ללכת למניקוריסטית או
ללכת לרופא עור שיתן לך איזה קרם טוב ומזין

vca

New member
כמה זמן זה כבר כך ?

איך את מרגישה עם המגע בגוף אחר ? הידיים מביאות אלינו חלק מהעולם שמסביבינו, נותנות לנו כלי לבטא את עצמינו, ליצור, להרגיש, לגעת. איזו שנה בלימודי הרפלקסולוגיה את עוברת כרגע ? שבת שלום.

ronat3

New member
אני חושבת שזה תמיד היה ככה, אבל

פשוט לא שמתי לב, והרפלקסולוגיה משכה את תשומת ליבי לעניין. אני עכשיו בשנה שניה. לדעתי זה מבטא איזשהו מחסום ששמתי ביני לבין העולם. מילדות זו היתה הדרך שלי להתמודד. הייתי מאד מופנמת, וממש כאילו חייתי בתוך עולם פרטי משלי בתור ילדה. אני עובדת הרבה שנים על לשנות את זה, ובחודשים האחרונים אני מרגישה מאד חזק את הצורך ליצור קשר עם העולם, בכל מיני רמות. מן הסתם זו אחת הסיבות לכך שעכשיו שמתי לב לזה. אני בטוחה שזה פוגם ביכולת שלי לחוש את הרגלים של מי שאני מטפלת בו. תודה.

freearth10

New member
במקום שקשה לך - תתאמצי

היי ronat3, אני מניחה שלא במקרה בחרת דווקא במקצוע עיסויי... אני שמחה לשמוע שהתחלתי לפתח רגישות לעולם שסובב אותך וכשהיא תהיה גבוהה מספיק אני מניחה שגם העור באצבעות יתרכך. ומה לעשות? לחפש מטפל/ת הוליסטית - משחות וכד' לא יפתרו את הבעיה או יעשו זאת רק לתקופה קצרה.
מאיה

csh018

New member
עור קשה יבש בד"כ קשור לחוסר לחות

וקור. אישתי שרוכבת על קטנוע ושכחה פעם אחת את הכפפות חזרה עם עור קשה ןחתכים. הטיפול להניח את הידיים בקערה עם מים פושרים ( יש כאלה המוסיפים מלח, יש כאלה חומץ תפוחים). לאחר עיסוי מקומי והזרמת דם, מריחה של חמאת שיאה עם שמנים אתרים פעמיים ביום. וכעט היד רכה ועדינה. עד כאן היינו מאד קונבנציונאלים, ומכיוון שאת עוסקת ברפלקסולוגיה יש הבט הוליסטי. וכאן יש הרבה שאלות למה רק עכשיו את מבחינה בעור קשה? האם לא היה שם קודם? למה גורם העור הקשה מה את "מפסידה" או מקהה עם עור קשה? ולחפש את האיזור המסיום בכף היד ואיזה איברים הוא "מסתיר" לא נותן להם להתחכך עם החיים? ישנם עוד חיבורים שעדיין לא חשבתי כרגע אך אני נותן לך לעלות. בהצלחה שלומי

ronat3

New member
זה נראה לי מצב הרבה יותר כרוני מפעם

אחת של חשיפה למזב אויר. המורה שלי לרפלקסולוגיה נתנה לנו מרשם לטיפול בידיים, שאני אכין אותו היום, אבל המצב ממש נראה לי כרוני, ולכן אני תוהה כמה זה יעזור. לגבי ההבט ההוליסטי, ראה תשובתי ל-vca. מעניין אותי לדעת אם מישהו מכם נתקל בבעיה הזו בעצמו, כמטפל. ודרך אגב, מישהו יודע איפה אפשר לקנות כפפות בד? המורה שלי אמרה לנו לשים אותן אחרי הטיפול בשמן.

0 אור 0

New member
אבל כבר התחלת לטפל!

רוצה לחזק מה שכתבו לך לפני: העור הקשה שאת מזהה כמחסום ששמת בינך לבין העולם, ירד לאט לאט תוך כדי העבודה הרוחנית שאת עושה על עצמך בלימודי הרפלקסולוגיה. בכל תחומי הטיפול ההוליסטי, ובמיוחד ברפלקסולוגיה, עצם הלימוד של התחום העבודה על עצמך ועל מטופלים מתחילה אצלך דרך של ריפוי עצמי ושל שחרור ממחסומים. לכן אותו העור הקשה שתסירי בעזרת אמבטיות שמנים וקרמים טובים, כבר לא יחזור כי במקביל את עוברת את התהליך הרוחני שמרפא אותך ועוזר לך להשתחרר מהצורך בהגנה. גם אני מכירה את הטיפ של לשים קרם טוב ואז ללכת לישון עם כפפות כותנה - אבל לא מכירה איפה קונים כפפות דקות, אז הטיפ החלופי הוא לקחת אתך לכל מקום קרם טוב ולמרוח. טיפ נוסף לטיפול בידיים (שאפשר לעשות כמה פעמים בשבוע): מתחילים באמבטייה לידיים (מים חמימים עם סבון עדין או עם שמנים) ממשיכים בפילינג (טבעי או קנוי) - תוך שפשוף נמרץ של הידים. מורחים קרם טוב (והמהדרים שמים כפפות או גרב נקיה) -- פילינג טבעי: קואקר טבול במים, סוכר עם מעט מים ולימון

avorly

New member
ronat3,

ראשית-
על הדיון המעניין. ושאלה למחשבה- מכיוון שאת כבר יודעת מעט רפלקסולוגיה, נסי להזכר מה מראות האצבעות ברגליים. אותו הדבר ניתן לראות באצבעות הידיים. איזו אצבע אצלך היא עם העור הכי קשה/קרני
אשמח לתגובה.

ronat3

New member
מעניין שאת מעלה את זה, כי בדיוק

השבוע בשעור עשינו משהו שמחבר לי את כל הדברים ביחד. האצבע עם העור הכי קרני היא האגודל, ואח"כ אצבע מס' שתים. וזה יותר חמור בצד ימין. גם ברגליים יש לי יבלת שטח ענקית שכל הזמן גדלה (אני חושבת שיש לה בסיס פטרייתי) באגודל, באזור רפלקס האף והצוואר. וגם באצבע מס' 2 בסגמנט העליון. בשעור למדנו לתשאל, ואני הבאתי בעיה של נזלת כרונית שיש לי. זה משהו שלא מפריע לי בנשימה, וביומיום. בכלל לא שמתי לב שזה מצב כרוני, עד לשנה שעברה (כשלמדתי תשאול בשנה א'). יש לי הסטוריה של דלקות גרון מילדות. ותוך כדי שאנחנו עוברים על השאלות בכיתה, אני קולטת שאני מסתובבת עם מצב דלקתי כרוני לא מטופל כבר שנים. וכמו שלמדנו, שהתשאול מחבר את המטופל מחדש לבעיה הכרונית, ואז גם המוח והגוף שלו מתחילים לעבוד על מציאת פתרון לבעיה, אז תוך כדי השעור אני מתחילה להרגיש את הגרון שלי, והאף מתחילים לכאוב ולהתמלא גודש. בקיצור, כבר יומיים אני בבית עם אף סתום וגרון כואב.

tomerit

New member
ותשובה ממקום אחר

שלום אני סטודנטית לרפואה סינית וחשבתי שאולי יעניין אותך לשמוע הסבר סיני אפשרי, מה עוד שהוא גם מחבר את כל חלקי הפאזל שתיארת פה. ברפואה הסינית הזנת העור קשורה לריאות. יותר מדוייק יהיה להגיד שהריאות אחראיות על ההפצה של הנוזלים לעור (זה קצת יותר מסובך מכך אבל ניסיתי לפשט את זה במידת מה). כך שיכול להיות שמה שאת מתארת באצבעות הידיים קשור לאלמנט המתכת או לריאות עצמן. גם תסמיני הגודש באף והגרון יכולים להתאים לכך. אומנם גרון לא תמיד נגרם כתוצאה מבעיה בריאות אבל זה יכול להיות אחד הגורמים. ברפואה הסינית אלמנט המתכת קשור לתחושות כמו עצב מבחינה פסיכולוגית יותר, ובשיאצו רואים זאת יותר כאיך את מקבלת את העולם וכמה את מוכנה להפתח אל החברה שמסביבך. ונקודה אחרונה לסיום: אלמנט המתכת קשור לשני מרידיאנים- הריאות והמעי הגס. מרידיאן הריאות מסתיים באגודל ביד ומרידיאן המעי הגס מתחיל באצבע שתיים ביד.

avorly

New member
tomerit,

חבל שאין סמיילי של מוריד את הכובע ........ ההקשר שעשית פשוט מדהים! הרפואה הסינית היא הכובע העיקרי שלי, אבל לא חשבתי לרגע לכיוון משום מה ...... באמת מוזר.

ronat3

New member
כל פעם מחדש מדהים אותי איך הכל מתחב

מתחבר ביחד. ועוד נקודה מעניינת - בטיפול הרגשי/רוחני שאני מקבלת, אני מתעסקת כבר כמה שבועות בנושא של הקשר שלי עם הסביבה, איך ליצור קשר, הצורך שלי ביצירת קשר, וסיכמנו את זה בצורה של הרצון שלי ללדת את עצמי לעולם. אתמול, שהיה יום ההולדת שלי, גיליתי שאני בהריון. הריון - לידה - ללדת - ילד.

avorly

New member
ronat3,

לא סתם נאמר שכשאנחנו הולכים ללמוד מקצוע הוליסטי- בהתחלה אנחנו מטפלים בעצמנו ...............

למעלה