עור או קורדורה ?

k l i n g o n

New member
עור או קורדורה ?

נעזוב כסף בצד. אני לא רוכב ספורטיבי בהגדרה. נכון שעור ממגן יותר אבל כשאני חושב על אוגוסט בתל אביב משתחל בין מכוניות וחנוט בתוך מעיל עור....נהיה לי רע. האם עדיף לי קורדורה בהתחשב שאנני רוכב ספורטיבי ?

natla

New member
אין זה משנה כלל וכלל כיצד אתה רוכב.

מעיל עור ממגן בצורה טובה יותר ממעיל קורדורה,נקודה. אין זה משנה אם החלקת ב-80 קמ"ש כשאתה נוסע במוד (mode) ספורטיבי או במוד רגוע,ה- 80 הם אותם שמונים קמ"ש בשתי המקרים. לעניות דעתי, קנה מעיל עור עם פתחי אוורור. אומנם הוא חם יותר ממעיל קורדורה אך בה בעת הוא גם הרבה יותר אטום וטוב יותר בימי החורף הגשומים.

M O R M

New member
עם איזה מעיל אתם רוכבים? עור או קור

עור או קורדורה הדיון האולטימטיבי ינואר 2003

noy fb

New member
הנסיון שלי קלינגון , אומר כך:

1. לבוש מגן בכלל, מגן בפני שפשופים וכמעט שאינו עוזר כנגד מכות ישירות. הכמעט , זה בגלל שבאזורים שיש בהם מיגון פנימי קשיח, בכל זאת מוקנית הגנה מסוימת , אם החבטה אינה אלימה מדי. 2. המסקנה האישית שלי היא, שאין הבדל גדול במיגון שמקנה החליפה גם כנגד מכות וגם נגד שפשופים, בין אם היא עור או קור , כלשון המורמ. 3. בסה"כ, יש הבדל של יום ולילה , בין בטיחות של בגד מגן , לבין טי-שירט וג'ינס ולכן, העיקר הוא פשוט להתמגן וזהו. נ.ב: 1. עור "עובד" טוב יותר נגד קור וזה שיקול ניפרד לחלוטין. 2. הסיבה שממגנים את ה"פינות" בקשיח , היא נטייתם להפגע כאשר מתעופפים כי "פינות" מה לעשות, תמיד ב ו ל ט ו ת יותר. סיכום אישי: התמגן מלא, התייחס למזג האויר בבחידת הסוג ולעולם אל תקצר פינות בעניני מיגון, גם אם זה "רק למכולת".

gadgad

New member
נוי , הבאת אותה פה בהכללה ממש

לא מדוייקת . עור אינו עובד טוב יותר נגד קור. מעיל קורדורה חורפי עובד הרבה הרבה יותר טוב נגד קור מאשר מעיל עור חורפי . מניסיון !!! ולגבי השאלה ... שוב . קנה מה בראש שלך ומה שמתאים לך . כנראה שעור הוא עדיין המיגון המועדף לרכיבת כביש טהורה , אבל לרכיבת שאינה כזו ישנם דברים טובים מעור . לראייה תסתכל על הספורט המוטורי בעולם ותראה .... במירוצי כביש - כולם עם חליפות עור בכל מה שאינו כביש לא תמצא פיסת עור אחת .

noy fb

New member
קודם כל , מה שאתה מגבה במילת

הקסם ניסיון , אינו בהכרח "חזק" יותר מהנסיון שלי ,שמסקנותיו אחרות. חוץ מזה, אינני חושב שקורדורה-חורף ,מחמם יותר מעור-חורף, גם לא רואה למה זה צריך להיות כך...כאילו, מה ההגיון שמאחורי הקביעה שלך. נכון אולי לציין , שקורדורה טוב, עמיד יותר מעור ,בגשם. אבל, כפי שהיתה דעתי בשירשור ארוך אחד ש MORM לינקק כאן קודם, בגשם "עבה" ומתמשך, שניהם זקוקים למעטה ניילון. הסיבה לעניות דעתי שבספורט "הם" עוטים עור , נירמזה כבר בדברי הקודמים, שציינו שעור עדיף קצת בעניני שיפשוף ע"פ קורדורה ובמסלול, כמעט תמיד משתפשפים נטו ואין עמודים, גדרות הפרדה ,עצים ובבונים בפחיות. בכל אופן,מסכים איתך לחלוטין, באשר לעצה שיעצת לו.

darkER5

New member
קורדורה

גם אני לא רוכב ספורטיבית והרוב בתוך העיר בפקקים, על בסיס יום יומי. אני לא זז מטר בלי המעיל (של ברוש דרך אגב) שהוא מאוד מאוורר וממוגן בצורה טובה לצניעות דעתי. החלקתי עם האופנוע ופגשתי את האספלט במהירות 60 בערך, המעיל ספג את זה יפה. שוב, בתוך העיר... בחורף רכבתי איתו בגשם, לא היה לי קר בשום מצב, גם באמצע הלילה. יצא לי לרכב בגשם שוטף, הגעתי לעבודה עם גינס וגרביים ספוגים לחלוטין, חולצה יבשה. אין ספר שעור ממגן הרבה יותר טוב, השאלה אם זה השיקול היחיד - אני חשב שלא.

Wile Coyote

New member
נתחיל מזה שעור מגן יותר טוב נקודה

הדבר נבדק ע"י מבחני מעבדה לאחורנה ע"י מגזין RIDE ולמרות שמעילי הקורדורה סוגרים את הפער, עדיין חליפת מרוצים טובה תגן טוב יותר. אבל אחרי שאמרנו את זה, בוא נכיר בעובדה שאי אפשר לסוע בקיץ עם חליפת עור מלאה כל הזמן, בלי שתשומת הלב תוסח מהרכיבה לסבל מהחליפה. דעתי (האישית) היא שצריך להתאים את המיגון לרכיבה כך שיתקבל מיגון מקסימלי תוך כדי הטרדה מינימלית. במקרה שלי זה אומר מעיל קיץ אוורירי בימים החמים, וחליפת קורדורה (RoadCrafter של Aerostich למי שזה מעניין אותו) בימי החורף. בביניים אני משתמש בז'קט החליפה בלבד. בכל מקרה כפפות עור מלאות, וקסדה שלמה. הכי טוב להתאים את המיגון לאופי הרכיבה ולמזג האויר. ככל שהמיגון מטריד פחות, אפשר יותר להתרכז בנסיעה ולהוריד את ההסתברות לבדיקת איכות המיגון

../images/Emo45.gif ....

יתרון משמעותי מעילי הקורדורה... גשם
ישנם מעילי קורדורה שעמידים ב-100% בפני ממטרי הבורא. הם מגיעים עם שכבת ניילון הניתנת לפירוק ולמעשה מספקים הגנה טובה מאד הן מפני פגיעה, הן מפני הגשם. טרם שמעתי על מעילי עור שמציעים את זה אם כי בהחלט יכול להיות שיש כאלו. חסרונם (האמיתי) היחיד (בעיניי) של מעילי הקורדורה יחסית למעילי העור והחליפות עור הוא התנופפותם והתנפחותם במהירויות גבוהות.... אם כי גם בתחום הזה הם עברו כברת דרך ראויה לציון. שורה תחתונה : מעילי קורדורה, מחוץ למסלול מירוצים, מספקים בדרך כלל פתרון פרקטי ו"נכון" יותר.

baramundi

New member
אני בעד קורדורה

עור באמת חם מדי בארץ,לרכב בת"א עם מעיל עור באוגוסט יביא לך כאלה עצבים שזה ישפיע על הנהיגה שלך ...ישנם מעילי קורדורה שבהם משתמשים בבד 660 דנייר ועם חיזוקים במקומות הרגישים,כלומר כתפיים ומרפקים בבד 1050 דנייר....אני לא בטוח שעור חזק מהם. קח לך מעיל קורדורה טוב שלא "תיחנק" איתו בקיץ ויהיה לך נעים בחורף.

למעלה