עורכים ויזואלים ל php

eyal_sperling

New member
עורכים ויזואלים ל php

אני יודע שהשאלה לבטח כבר נשאלה בפורום בצורה כזאת או אחרת אבל בכל זאת . האם ישנו עורך ויזואלי ( דוגמת visual studio ) לסביבת php זולת dreameweaver של Macromedia ? תודה אייל

kensaggy

New member
PHP היא שפת סקריפט

או במילים אחרות קוד שצריכים לתכנת ככה שאין ערוך גרפי שיוכל לעשות את זה בשבילך. (אני מתכוון לעורך WYSIWYG) אבל סביבות פיתוח יש והרבה.. יש שתיים שאני אישית יכול מאד להמליץ לך עליהן: ZDE של חברת Zend Eclipse... בנוסף לכך שמעתי גם דברים טובים על HTML-Kit. לא חסרים.... בברכה,חן.

eyal_sperling

New member
יכול להיות שטעיתי טיפה במינוח ...

ברור לי ששום עורך לא יכתוב עבורי פונקציות לבד או משהו דומה אבל אני יודע שעבור בניית אתרים דינמיים ( מבוססי Database ) אזי Dreamewaver יכול לתת פיתרון מהיר . החסרונות בשימוש בו ברורים לי היטב ( קוד מנופח שקשה לשכתב ידנית , גמישות מוגבלת וכו) אבל לפעמים הפרמטר של המהירות הוא חשוב . שאלתי היתה האם הוא היחיד שתומך בכך ? דרך אגב , מה הקריטריונים שלך עבור IDE טוב ? אני רואה שדי שבעיקביות אתה ממליץ עך ZDE ועל eclipse . מעניין אותי לשמוע על סמך מה אתה מבסס את המלצתך ולמה בחרת דווקא בהן? תודה אייל

kensaggy

New member
ממממ...

קודם כל אני רוצה להגיד מראש שלא עבדתי על dreamweaver בהקשר של PHP אף פעם...וגם בהקשר של HTML אולי רק פעם אחת.. בסביבת פיתוח אני אישית מחפש כמה דברים. קודם כל והכי חשוב מבחינתי זה ניהול טוב של פרוייקטים (קבצים, אובייקטים, פונקציות לכל אורך הפרוייקט וכד') בנוסף על כך יש גם צביעה של הקוד (שזה יש כמעט בכל עורך כיום), השלמה ו"עזרה" (השלמת טקסט) של משתנים,פונקציות ואובייקטים. חשוב ש IDE ידע להתמודד לא רק אם שפה אחת אלא אם כמה ככה שאם אתה עובד על פרוייקט שכולל עבודה עם HTML, PHP, SQL,CSS, ו JS אז ידע להתמודד בכל אותן קריטריונים עם כל השפות הללו. בשתי ה IDEים הללו יש גם אינטגרציה של התיעוד דבר שיכול מאד לעזור למתחילים ומומחים כאחד. והכי חשוב, שיהיה נוח לעבוד איתו ולי אישית הכי נוח עם eclipse ו ZDE -חן.

eyal_sperling

New member
אפרופו eclipse

בעבודה ראשונית איתו לא הצלחתי לעבוד בעיברית . ניסיתי לחפש קצת ב google על תמיכה/הוספה של codepages אחרים אבל לא ממש מצאתי . אצלך זה עובד ? תודה אייל

kensaggy

New member
האמת ....

גם לי בהתחלה הייתה בעיה עם העברית... לאחר שניסיתי כמה קידודים שונים (יש בהגדרות) מישהו שאני מכיר שגם עובד עם הסביבת פיתוח הזאת אמר לי שהוא עובד עם הקידוד של בררת המחדל.... לאחר התקנה מחדש קידוד בררת המחדל עבד גם לי. עכשיו העברית עובדת יופי. -חן.

למעלה