"עורי עור"/אביב גפן

• פותח הנושא gp53
  • פורסם בתאריך

gp53

New member
"עורי עור"/אביב גפן

נתנו לי עבודה על עורי עור של אביב גפן והנחתי שתוכלו לעזור לי אז אם אתם יודעים תענו בבקשה. לאחר האזנה לשיר ולמילותיו - התייחס לנקודות הבאות: 1)מיהו הדובר בשיר? מהם מאפייניו? 2)מיהו הנמען(אל מי פונה הדובר)? כיצד הדובר מאפיין אותו? 3)מה הדובר מבקש/תובע מהנמען? כיצד הוא מנמק בקשתו/תביעתו זו? 4)כשותף לתחושת הדובר ומצוקותיו - האם היית פונה לאותו נמען כמותו? אם כן - הסבר מדוע. אם לא - אל מי, לדעתך, היית פונה? מדוע היית בוחר בנמען זה? הסבר! 5)האם אתה חש, שהדובר פונה גם אליך - אלינו? אם כן-מהו חלקך במצבים המתוארים בשיר? 6)אתה "בצד של המוען"(הדובר) - עליך לחזק את אמירתו ולתמוך בבקשותיו. מה תאמר/תוסיף למה שנאמר בשיר? 7)אתה "בצד של הנמען" - היה לו לפה, ענה/הסבר לדובר את גישתך/עמדתך/דעותיך תודה לכל מי שעוזר וסליחה על ההטרדה

yellow cheese

New member
אני יכולה לנסות ../images/Emo13.gif

1. הדובר בשיר הוא אביב גפן, בן אדם שנחשב למתמרד, מתאפר, משתמט, ´´קוקסינל´´ וכאמור, שק איגרוף לא קטן של התקשורת. 2. הדובר פונה אל האנשים שחיים במדינתנו, הוא מציג עובדות קיימות שנגרמות לצערנו ע"י בני אדם שחיים פה. השיר הינו שיר מחאה על כל המצב. 3. הדובר לא מבקש דבר, הוא מציג עובדות קיימות כגון: "האימה, האיבה, קולות המלחמה".. הוא אינו מציג דבר בקשה, הוא מציג את המצב העגום במדינה. הוא כביכול תובע את האנשים, שכאמור, הוא מציג עובדות שנעשות כולן ע"י התושבים. 4. <זו שאלה של דעה אישית..תענה לבד> 5. <גם זו> 6. דעה אישית 7. כנ"ל השאלות 4-7 הינם שאלות אישיות, כל אחד עונה עפ"י דעתו האישית. נוכחנו לדעת שדעות שונות מאדם לאדם ולכן אני לא מגיבה.
מראש

יש הבדל בין

משורר שהוא אביב גפן לדובר שהוא האדם הדמות שמספרת את הסיפור או שרה את השיר...

Piccolo

New member
מי היה מאמין שבסוף באמת..

ינתחו שירים של אביב בביתי הספר..

eric25

New member
כך תכתוב בבחינת הבגרות

1. הדובר הוא פועל זבל שצריך לקום לפנות בוקר לעבודה. הוא מסריח אם הוא לא מתקלח כל יום 2. הנמען הוא עמיר פרץ שישן כל היום ולא דואג לעובדים. 3. הדובר מבקש לעבור לשעון חורף בו יש אור כבר בשש בבוקר כי בחושך הור פוחד מחתולים וכידוע יש הרבה בזבל. הוא לא מנמק כי הוא בסך הכל פוכל זבל. 4. פה בערך התייפתי מהשאלה וחפש מי ימשיך לך את התשובות 5. ובכך תבוא על הברכה 6. בתודה, בברכה וחפש את אחותך.

למעלה