עורו קומו, אנשים...

סקיפי

New member
עורו קומו, אנשים...

התפקדות חורף(ד"ש מפרספוני...): אנוכי - הדס מיקום - רשמית חור קטן בשפלה, מעשית - אולפנת בהר"ן, גדרה. גיל - חמש עשרה וחצי לנצח מיתולוגיה אהובה - מצרית. גם הסלאבית לא נפקד מקומה - אבל למה, למה הקישור שלה לא עובד?!?! משהו לחורף: האדס, אל השאול, התאהב בפרספונה, בתה של דמטר וחטף אותה אל השאול. דמטר, שאהבה מאוד את בתה, זעמה על האירוע וכתוצאה מכך- הפסיקה את צמיחת היבול והתבואה והביאה בצורת וקרה על האדמה. בני האדם, שגוועו ברעב, התחננו לאלים שישנו את רוע הגזרה וזאוס דרש מהאדס להשיב את פרספונה לאמה. האדס הסכים בלית ברירה, אך לפני ששחרר את פרספונה, נתן לה לאכול גרעין רימון, שזרע בלבה געגועים עזים ומייסרים אליו. לאחר שבלעה את הגרעין, לא יכולה הייתה פרספונה לחיות ולו שנה אחת בלי האדס. היא חזרה לאמה, אך בכל שנה, הייתה יורדת למספר חודשים לשאול, כדי להיות עם האדס. בחודשים אלו, כאבה של דמטר היה חוזר ושוב- היא הייתה מקפיאה את האדמה, העלים היו נושרים ודבר לא היה צומח. כך נוצרו החורף והסתיו. כאשר פרספונה הייתה חוזרת אליה מן השאול- הכל היה מתחיל ללבלב ולצמוח והאנשים היו קוצרים את התבואה- כך נוצרו האביב והקיץ. יש הרבה חבר'ה חדשים, מקווה שכולם יגיבו - ואל תתחמקו מסעיף ה'משהו'. (רמזים - מיתולגיה נורדית...) לא חייב להיות קושר ישירות לחורף - מספיק איזכור.

The Anja

New member
תבורכי - עולות שלמים וזבחים לכבודך

אנוכי - עומר מיקום - ראשל"צ [שכונת העוני של נס ציונה] גיל - 16 מיתולוגיה אהובה - נורדית [כולל גרמאנית ומיתוסים נוצריים המבוססים על העניין ע"ע אגדות ארתוריאניות וכו'. גם יוון זה טוב] משהו לחורף: בגילי המופלג הסקלרוזה חוגגת, אבל מה שכן, סקאדי היתה אלת החורף וגם היבולים [?] במיתולוגיה הנורדית - ראו תמונה

סקיפי

New member
הקייטנה שלי

האולפנא שלי. מילולית - על שם הרב א. בהר"ן, שזה 'בן הרב נחום' - אבא שלו.

Bartal j

New member
היי גם אני רוצה להתפקד !!

אנוכי: בר מיקום: חור נידח בצפון בשם טבריה גיל: 17 וחצי מיתולוגיה אהובה: המיתולוגיה המצרית משהו לחורף : אמממ בעל הדד הוא האל המקומי של אוגרית, עיר בצפון סוריה של היום. בשלב מסוים הוא ירש את אביו אל והפך לאל הראשי של ארץ כנען, המושל בארץ - בעוד אביו מושל בשמים. בעל הדד הוא אל הגשמים, הסערות, הברקים והרעמים הכנעני. כאל גשמים בשעת בצורת וחמסין , בעל הדד הוא האל שבו תלויים חיי בני האדם משום שמעצם היותו אל גשם וסערה הוא בעצם מקור החיים בתקופות אלו. ובסיפורים המיתולוגיים דמותו מצטיירת כאל צעיר, חסון, נמרץ ותוקפני. בנוסף להיותו לוחם גיבור ובידו הוא אוחז חזיז ברק, כשהרעם הוא קולו וענני הגשם הם בעצם ספינותיו. בעל הדד שוכן בהר המיתולוגי: ג'בל אל ארקה, כשגשמים כבדים יורדים בהר שלו מדי שנה.

ההתפקדות עדיין בתוקף?

הנני- תום בן שושנה בת חנה בת שלמה סינוואני גר ב( ואני אתאכזב אם יתחילו לשאול אם יש לי בריכה ווילה ומשרת- כי אין לי) סביון המיתולוגיה היהודית חברים...ולו רק בגלל שהם גנבו רעיונות מכל השכנים שלהם... המשהו זה חובה? כן? טוב: לאחר הפרעות ששטפו את פולין נשארה העיירה המסכנה טישוויץ בלא יהודים, ובלא שדים יהודים, למעט אחד. הוא נשלח לשם עוד בימים שהיתה הקהילה פורחת, וקולות חזנות עלו מבית הכנסת בכל עת. ובכן הוא נתקע שם, עם הוראה מפורשת מאשמדאי לא לירחק מטישוויץ מעבר לתחום שבת. היהודים נעלמו ונותרו רק המרצחים, אך הוא לא יהין להתערב עם שכמותם...וכך הוא מעביר את הלילות הקפואים בעיירה נידחת, בה לא נשמעת מילה עיברית ואף לא גירוש קבליסטי אחד...בעליית גג טחובה עם ספר תנ"ך טמא... מדכא למדי לא כן? זה של יצחק בשביס זינגר...

וגם אני דוחף אף

שם: אהוד מיקום: קיבוץ נען, אמצע הדרך בין ראשל"צ לגדרה
) מיתולוגיה אהובה: טוב נו, נזרום עם העדר - מצרית... משהו לחורף: שבסתת תעשה לנו בית חם כי קר שם בחוץ

koby329

New member
כותב פה מעט

אבל בכל זאת.... קובי ב"ש 31 מיתולוגיה אהובה, אין אחת- אוהב כמה, בעיקרון המיתולוגיות של המזרח התיכון והמזרח הרחוק.

למעלה