עורו הליטבקים!

כוכה

New member
עורו הליטבקים!

אני קוראת בזאת לכל מי שדם ליטאי בעורקיו, כלומר: שגדל על הרבה ציירה, ס במקום ש וההיפך, עברית טובה ויידיש עוד יותר. הכנסו בשערי הפורום ואולי נמצא משהו ביחד.

דדיחתם

New member
כנ"ל לכל..

ההונגרים שגדלו על דיבור תמידי במלעיל ומילים משונות כמו "נם טודום",ו"פינום" ולכל הבולגרים שגדלו על מאכלים כאנג´ינרה, אגריסטדה, מרינג´נה ויפראקי.

כוכה

New member
הליטבקים

שמעתי על הספר, לא מכירה. אם יש לך צוטטי קצת קטעים. יהיה נחמד. תודה

הלני

New member
הספר

אין לי את הספר. שמעתי הרצאה של מחברו. אנסה להשיגו. אם אצליח, אודיע.

nitzoops

New member
שמתי ידי על ה../images/Emo63.gifענפי אליהו

זהו עץ המשפחה של הגאון מוילנההחל מאביושלמה זלמןועד ימינו אנו. הספר כתוב באנגלית ויש מפתח שמות כך שקל לחפש. כמובן שרוב הצאצאים המוקדמים מגיעים מהאזור הליטאי. יש גרסה מקוצרת באתר אבותינו עד לדור רביעי בעץ. אני מצאתי את הספר באונ´ חיפה אבל אני מעריך שאפשר למצוא אותו בעוד כמה מקומות.

שילה1

New member
הספר..

האם הוא בידך.מחפשת כל מה שאפשר על משפחת זמצקי מסובלק....וקצת חדשה כאן וקשה לי...תוכל לעזור לי.?תודה ו...הגיטע יונטייב...

nitzoops

New member
זמצקי...

מצטער אבל אין בספר כלום על משפחת זמצקי, לפחות לא כמו שזה נשמע.(הספר הוא באנגלית). בהצלחה בהמשך, ניצן

הלני

New member
ענפי אליהו

נדמה לי שראיתי את הספר בעברית. המחבר הירצה בפני ה- JFRA בעבר. נסו לאתר המחבר. גם אני אנסה לאתר הספר ו/או המחבר.

moshe0410

New member
Lithuania

אני עוקב אחרי נושא ליטה לדורותיה, משני כיוונים: משפחת GRAD (גרד) הטוענת לכתר (נכדים של הגאון מוילנה) ומשפחת שלומוביץ´ מקובנה. הליטאים, הוי הליטאים...מהם קבלנו תרבות ה"השכלה" והיידיש במקור, "יידיש של שבת"... עורו, אחים!

צאצאי הגאון מוילנה

פירוט עליהם אפשר למצוא בספר שדיברנו עליו כאן כמה פעמים, אך ברח לי שמו... הוא מופיע באתר של "אבותינו"... ארנון

mipkin

New member
אני לא יודעת אם זה יעזור

אבל ידוע לי ש"המגיד מדובנו" היה מבאי ביתו הקרובים של הגאון מוילנה, אז גם בחומר אודותיו, יש למצוא אודות קורות חייו של הגאון....

bnnch

New member
הגאון מוילנה

חיים פרידמן מפתח תקוה הוא המומחה לנושא זה. גם כתב ספר וגם יש לו אתר באינטרנט. חיפשו עם גוגל או מכונת חיפוש אחר ותגיעו לשם. בן

למעלה