עורבים מה עושים!

oshiii

New member
עורבים מה עושים!

שלווווווווווווווםםםםםם קהילה ע-נ-ק-י-ת של עורבים שמתגבשת לה מיום ליום על העץ בבית אחותי, הם רועשים מאוד והילדים מאוד מפחדים מהם (ואני מבינה אותם!) השאלה היא איך ניתן להבריח עורבים בלי שהם יתנקמו בך...? האם יש משהו שגורם להם לעזוב...? בתודה מראש... ושבוע מבורך!

aetos

New member
נסי לחבב אותם על הילדים ,או לפחות שיתגברו

על הפחד מהם וישתחררו ממנו . כמו שאמרת - לא כדאי באלימות כי הם מתנקמים , אלימוב אלימוב.. כך לדעתי הצנועה וחסרת הניסיון הממשי. אולי יש פה מישהו בעל ניסיון שהתעמת עם עורבים..

ערב טוב,

ע"פ החוק עורב מוגדר כמין מזיק ואין כל מניעה לפגוע בו (כשצריך אני עושה זאת בהיתר מיוחד) אבל, כל זמן שהעיניין מסתכם בקריאות רמות אינני מוצא שום סיבה הגיונית לדלל (לחסל בשפה עדינה) את המפגע. יש אפשרות להציב מלכודת ללכידה המונית של העורבים אבל זה ברמת הרשות המקומית ולא ברמת האזרח הבודד. ככלל ע"פ חוזר שנשלח ב-1/5/09 מרשות הטבע לכלל הוטרינרים העירוניים מתפקידה של הרשות המקומית לטפל בנושא העורבים אולם כידוע לך אזלת ידם ידועה לכל. לשרותך, אדי.

פזיתי1

New member
פיתרון שהבוס החקלאי שלי נוקט בו:

מה שהוא עושה, ואני לא ממליצה, זה להרוג עורב אחד ואת הגופה שלו לתלות על העץ. זה גורם להם לעזוב, מפחד. מה שעדיף לעשות לדעתי זה או למצוא גופה קיימת כבר (סיכוי קלוש...) או לתלות בובה של עורב, או מה שאת מוצאת שהכי דומה לזה. הייתי גם שמה עליו כמה נוצות אמיתיות של עורב, כאלה שנפלו בחצר, לפי מה שהוא אומר זה אמור לעבוד גם ככה. אולי הם יפלו בפח ולא יחזרו יותר... בהצלחה!

insomni

New member
פתרון אכזרי, מטופש ולא יעיל!

לא עובד כלל על העורבים, עובד נפלא על יצר הנקם של האדם, ועל תחושת הבטן שלנו והנטייה שלנו להאנשה של חיות בר (לתת להן תכונות אנושיות, לא שגיאת כתיב) כשהרובים רואים את הריגת העורב הבודד הם אכן מתרחקים אך השיטה של החקלאים לתלות עורב מת משפיעה לפרק זמן קצר מאד אם בכלל והיא סתם אכזרית.. אין שום סיבה לפחד מהעורבים, ניתן לתקן את היחס של הילדים אליהם על ידי התבוננות, סיפורים מתקנים (לדוגמא משלי קרילוב, העורב והשועל וכו') כל סיפור שאינו מציג את העורב כאכזרי כפי שתרבותנו מתעקשת להציג אותו בשנים האחרונות (כבר שמעתי אמא שסיפרה לילדים שלה שהורב צועק "רק רע, רק רע") כפי שכתב קובי (ועל ניסיונו הצפרי והחקלאי אין עוררין) זו בסך הכל התגודדות של העורבים. דווקא מתוך תצפית והבנה הילדים ירוויחו הרבה יותר, כל גירוש שלהם יגרום להם רק להעמיק את הפחד הזה. שי

bird123

New member
צודקים ../images/Emo45.gif

אפשר להפוך את זה לחווית טבע ותצפית יוצאת מן הכלל בשביל הילדים וגם בשביל המבוגרים. זו גם תופעה שתחלוף תנצלו אותה לטובה, לא כל אחד רואה כל כך הרבה פרטים שמתקבצים ועושים את דרכם למקום הלינה מול החלון.

kobko1

New member
תצאו מסיפורי הפחד בערב זה אתר לינה, או לידו

ביום זה מקום לינת תנשמת או בני דודה הינשופים שמראם תמיד מטרידה את משפחת העורבים.

למעלה