עוצר נשימה - עונה 2

נדירליאל

Well-known member
בהמשך לשרשורפלצת הקודם - https://did.li/DcXNf
לאחר שתי כתבות מפרגנות מאוד, שמזמן לא קראתי כמותן מכתבי התרבות של הארץ, בגלריה של אתמול החלטתי לאחר שעתיים וחצי של מחול מורכב ומכאיב [ WWE] לצפות ב"עוצר נשימה" ב-בינג' מפרק 3 ואילך את שני הקודמים ראיתי לפני יומיים.
על אף שדבריי לא יהיו ספוריילר, אסמנם ככאלה, מה 'ני יודע?!
לענ"ד יש בעיה אחת והיא חוסר אמינות משווע - התעלמות מכוונת מכך, ששני נערים בגיל ההתבגרות שמתנשקים ומתחככים זה בזה יש להם זקפה [אין רמז בפרקים, נכנסים ויוצאים מהמיטה ללא שינוי בחבילה שלהם] וגם, לא להאמין - לא גומרים? בחיאת זומזום!
באחד הפרקים, לאחר ה[א]היקי הממושך שניק מבצע בצ'ארלי - הם שוב מתחככים ואז צ'ארלי אומר משהו, וניק מודיע: אני עוד לא מוכן לסקס.
כלומר, בלשונה של אריקה יונג - הבנים מזדיינים "זיון מרוכסן" [מי שלא מכיר את אריקה יונג, כדאי שיכיר את כוהנת המין האמריקאית, אחת מאמהות הפמיניזם הרדיקלי של המאה ה- 20. ספריה תורגמו לעברית וזכו להצלחה בלתי רגילה - הבולט בהם "פחד גבהים" שבו מופיע אותו זיון מרוכסן.]
.לגבי שאר הדמויות - מעניין איך ההכלה העמוקה מסתיימת עם אמא של טארה שמעוצבת כמפלצת ממש, מבלי לנסות לרדת לשורשי התנהגותה, אבל אני מגזים.
וצ'ארלי מכוער פחד, באמת.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
לענ"ד יש בעיה אחת והיא חוסר אמינות משווע - התעלמות מכוונת מכך, ששני נערים בגיל ההתבגרות שמתנשקים ומתחככים זה בזה יש להם זקפה [אין רמז בפרקים, נכנסים ויוצאים מהמיטה ללא שינוי בחבילה שלהם] וגם, לא להאמין - לא גומרים? בחיאת זומזום!
נכון שזה היה אמין יותר אם כל הזמן היו להם זקפות. אבל זה לא מטריד אותי המחסור בזה. עדיין מרגיש הרבה יותר אמין מרוב סדרות התיכון שיצא לי לראות.
.לגבי שאר הדמויות - מעניין איך ההכלה העמוקה מסתיימת עם אמא של טארה שמעוצבת כמפלצת ממש, מבלי לנסות לרדת לשורשי התנהגותה, אבל אני מגזים.
*אני מניח שאתה מדבר על אמא של דארסי (הבלונדינית)
היא דמות מאוד מאוד שולית שאנחנו פוגשים לראשונה רק בפרק שלפני האחרון. הגיוני שלא ירדו לשורשי התנהגותה. אולי יכנסו לזה בעונה הבאה אם יחליטו לשים יותר דגש על קו העלילה הזה.
היא גם ממש לא הדמות היחידה שלא חקרו לעומק את ההתנהגות שלהם. למשל אבא של ניק ומה הקטע שהוא כמו שהוא. או הארי ואח של ניק וההומופוביה האגבית שלהם.
אבל גם לא ירדו לעומק של דמויות הורים מכילים. למשל היה יכול להיות מאוד מעניין לגלות איך ההורים של אל התמודדו עם זה שהיא יצאה מהארון כשטרנסקסואלית.
יותר מעניין לדעתי אם היו נכנסים קצת עמוק יותר לדמות של בן, ההתמודדות שלו עם הנטייה המינית שלו וההומופוביה העצמית שלו. אומנם בעונה הזאת התייחסו לזה יותר מאשר בעונה הקודמת, אבל עדיין במידה מעטה מאוד.

*אני לא מבין למה לא כתבת את ההודעה הזאת בתוך השרשור הקיים שציינת (הוא גם רק שני עמודים, ממש לא שרשורפלצת)

יעיש התימני

Well-known member
נכון שזה היה אמין יותר אם כל הזמן היו להם זקפות. אבל זה לא מטריד אותי המחסור בזה. עדיין מרגיש הרבה יותר אמין מרוב סדרות התיכון שיצא לי לראות.

היא דמות מאוד מאוד שולית שאנחנו פוגשים לראשונה רק בפרק שלפני האחרון. הגיוני שלא ירדו לשורשי התנהגותה. אולי יכנסו לזה בעונה הבאה אם יחליטו לשים יותר דגש על קו העלילה הזה.
היא גם ממש לא הדמות היחידה שלא חקרו לעומק את ההתנהגות שלהם. למשל אבא של ניק ומה הקטע שהוא כמו שהוא. או הארי ואח של ניק וההומופוביה האגבית שלהם.
אבל גם לא ירדו לעומק של דמויות הורים מכילים. למשל היה יכול להיות מאוד מעניין לגלות איך ההורים של אל התמודדו עם זה שהיא יצאה מהארון כשטרנסקסואלית.
יותר מעניין לדעתי אם היו נכנסים קצת עמוק יותר לדמות של בן, ההתמודדות שלו עם הנטייה המינית שלו וההומופוביה העצמית שלו. אומנם בעונה הזאת התייחסו לזה יותר מאשר בעונה הקודמת, אבל עדיין במידה מעטה מאוד.

*אני לא מבין למה לא כתבת את ההודעה הזאת בתוך השרשור הקיים שציינת (הוא גם רק שני עמודים, ממש לא שרשורפלצת)

נדירליאל

Well-known member

כי, הבנתי מכל ההסברים, שככל הנראה אינכם טורחים לקרוא הודעות בשרשורים ארוכים שלא נכתבות על ידכם.
לפרסם כהודעה עצמאית מבטיח הרלקה ואולי גם קריאה. :cool:

נדירליאל

Well-known member
רציתי להוסיף, שבאתר "ואללה" יש ביקורת קטלנית על הסדרה, ושלל תגובות לה.
והנה אני מעתיק לכאן את אחת התגובות לביקורת :
    • אולי הבעיה היא אנשים כמוך שכל מה שהם חושבים עליו זה "מתי הם ישכבו כבר"? אני לא רואה / קורא עוצר נשימה כדי לקבל סיפור משוגע שאי אפשר להתעלות עליו. אני עושה את זה כדי להינות מסיפור חמוד על שני בנים שנהנים מהנעורים שלהם בלי לדחוף מיניות לכל דבר. ולומר דבר כמו המשפט האחרון שלך זה גועל נפש!"
"עולה מהביקורת, שהאענה האחרונה, שבני נוער לא מזדיינים כמעט היום נכונה, אמ-מה גוף הגבר לא משקר, וכשגבר מתחכך בגבר/באשה - עומד לו, תמיד אלא אם כן יש לו בעיה בתפקוד המיני.
לכן ועל כן הסדרה הזו היא פנטזיה בלתי אפשרית, פופולרית כי היא לא דורשת כלום, אבל ממש כלום מהצופה.

למעלה