עוצו עצה

yuda11

New member
עוצו עצה

אישתי כועסת עלי שאני מדיח כלים בכיור, נראה לה שזה ביזבוז זמן - "כלים יש לשים במדיח". לטעמי פעולת המדיח אינה באיכות מספקת, ואני נוהג להדיח במו ידי את הכלים כאשר היא אינה רואה... לאחרונה נתפסתי פעמים אחדות בקלקלתי.. מה לעשות?

אפרת_ח

New member
1) לסכם בינכם שמי שעושה

מחליט איך לעשות 2) להחליף את חומר הניקוי במדיח

אופס...בעיה ידועה שהורסת משפחות

פיתחתי חושים כלבלביים ממש להריח מתי הוא עובר על החוק ומדיח ביד, מעשה כמעט מגונה בעיני... תאמר לאשתך שהיא לא לבד

הבצורת פתרה את הבעיה

הבהרתי לבעלי שבין אם הוא שוטף כלים, ובין אם לא המדיח יעבוד על מה שבתוכו, וחבל על כל טיפה.

Boojie

New member
אופס, הגעתי בטעות לפורום הלא נכון?

וואלה, לא. חשבתי לרגע שהגעתי לפורום "עצות לעקרת הבית". אני אפילו לא אתחיל לשאול פה למה לעזאזל נדמה למישהו שפורום פמיניזם הוא המקום המתאים לבקש עצות על שטיפת כלים, ולא, נגיד, פורום אמנויות לחימה.

זו היתה עצה

דוקא לעקר הבית. הודעתי כעת לבנזוגי שלא מקובל עלי שהוא מתחזה ליודה....סתאאאאאם.

מלי.

New member
לא צריכה להיות כל כך אנטי

פשוט שיוויון לא יותר לא פחות. משטרת הלשון הפמיניסטית אומנם מיצרת מילים, ואוסרת על נושאי שיחה. אבל הזהות הפמיניסטית לא שוללת את היכולת לדבר על נושאים כמו שטיפת כלים. עם כל הקונוטציה וההקשרים שניתן לעשות לנושאים הקשורים לבית.

../images/Emo45.gif

היום ביליתי רבע שעה בשיחה עם אמהות מהגן על סידור ציפורניים. וקשה לחשוד בי שאני לא פמיניסטית.

טל קר

New member
משטרת הלשון הפמיניסטית שאוסרת

על נושאי שיחה? אפשר להכיר ביננו (ביני לבין המשטרה הזאת ז´תומרת)? כי לא שמעתי עליה קודם בחיים.

Boojie

New member
בואי אני אשאל אותך ככה:

אני מנהלת פורום מד"ב. נניח שמחר היה צץ מישהו בפורום מד"ב ומבקש עצה כמו שהוצגה לעיל, בסוגיות שטיפת כלים. האם הייתי עונה לו? חה. האם הייתי מעודדת אחרים לענות לו? מה פתאום. למה? כי זה לא נושא הפורום. מה שאני רוצה להבין, זה למה שטיפת כלים כן נחשבת נושא טופיקי בפורום פמיניזם ומעמד האשה. האמנם עצות לשטיפת כלים הן בגדר נושא פמיניסטי? ושימי לב שיודה לא שאל שאלות חברתיות (על ההבדלים בין בני זוג - גברים ונשים - בשטיפת כלים, על כלים חוסכי עבודה והשפעתם על פמיניזם וכולי), הוא שאל שאלה שהיא נטו על טכניקות בשטיפת כלים. אני מצטערת, אבל לי זה פשוט עושה רע שמישהו חושב שזה הפורום המתאים לשאלות כאלה. או שמא זו שאלה פמיניסטית כי מי ששוטף את הכלים במקרה זה הוא הגבר? כי אם כן, אני אשמח להביא לכאן צרור שאלות בתיקוני חשמל ואינסטלציה, שמזמן חיפשתי פורום מתאים לשאול אותן. (ולא, אני גם לא חושבת שהפורום הזה הוא המקום לעצות בענייני תיקוני חשמל ואינסטלציה, אפילו אם מי שעוסקת בתיקונים האלה היא אשה, למרבה ההפתעה הפמיניסטית).

yuda11

New member
אה.. הבנתי

אם הייתי רוצה לספר שבכל יום רביעי וחמישי אני מכה את אישתי במקל הפורם המתאים לכך צריך להיות "כלי לחימה" או "ימות השבוע", ולא לבלבל את המוח לפמיניסטיות עסוקות, במיוחד למנהלות פורמ מד"ב.

אפרת_ח

New member
למה ההודעה של יודה היא און-טופיק

היא עוסקת בשאלה, למי יש ^^אחריות וסמכות^^ על עבודות הבית. ז"א אנחנו מתלוננות על כך שגם אם הבעל עושה עבודות בית זה נחשב שהוא "עוזר" לנו, והאחריות נשארת עלינו. והנה מסתבר שלפעמים זה האשה שלא מוכנה לבזר סמכויות! לכן גם התשובה הראשונה שלי היתה על מי מחליט, ולא עצות לשטיפת הכלים.

איך פתרנו את הסוגיה...

מי שעושה כלים, מבשל/ת, מלביש/ה את הילדים וכל מלאכה אחרת, עושה זאת על דרכו/ה ושיטותיו/ה מבלי לזכות בהתערבות כלשהו מהשני/ה. אני צריכה לאכול את הכובע כשהילדה לבושה במכנסיים סגולים וחולצה ירוקה והוא כשלמשל אני קולפת מלפפון למשולש בלי לשים בו שקית. אם תורו לרחוץ כלים, הוא גם יאסוף את המלפפונים מהשקית כמו שאני לא ארוץ לשטוף כל כוס שלא עברה מדיח לפני שמוזגת לתוכה שתיה עבורי. פשרות, גבירותי, פשרות. ברמה שמאפשרת שוויון מטלות ומנתרלת את נטייתנו מהחינוך בבית "לנכס" לנו את עבודות הבית באופן שלא משאיר מקום לבן הזוג להכנס למרווח כלשהו שם ולעשות את מחצית הדברים בצורה קולחת וטבעית.

Boojie

New member
רק אם פורום do it yourself

כשמו כן הוא - מנהל את עצמו... אני מנהלת כבר שלושה פורומים ושני אתרים (חוץ מהאתר הפרטי שלי, שבאמת כבר מזמן אני מזניחה אותו). מספיק, לא?

sista

New member
נסה לדבר עם אשתך

תעלו שניכם נקודות בעד ונגד שטיפת כלים בכיור או במדיח ותגיעו איכשהו להסכמה.אתה יכול גם לומר שאתה חושב שזה לא בזבוז זמן וזה הזמן שלך שאתה כביכול מבזבז. זה נראה לי יותר כמו מאבק שליטה ולא ויכוח על כלים.

למעלה