עוצו עצה

אריק666

New member
עוצו עצה

ובכן, עברתי בסביבה אז ניכנסתי,חשבתי שמצאתי את התחביב שלי,משהו קטן שאי אפשר ליפול בגדול. ברם אולם לאחר שקראתי מספר מאמרים בפורום,התחלתי להרהר לעבור לגידול תולעי משי. אבל אם אנחנו כבר כאן(אני ואתם) אז בכל זאת שאלה או שתיים,מקווה שלא יהיו ברמה של:כמה עולה מכונית. בכל מה שהספקתי לקרא בפורום לא מצאתי התייחסות לגידול תוך ביתי. אגב ידיעותי הבוטניות מסתכמות בהבחנה בן דשא לאקליפטוס. אז איזה גמדים אתם מציעים לי לקנות לדירה מוארת (לא רוחנית),מישטר השקייה,טיפול מינימלי, ושאלת ראש הממשלה איפה קונים.קראתי כאן שבכפר ידידיה יש משטלה טובה,ברם שמות ידידותים לא עושים לי טוב,זה מזכיר לי שמות כמו:אור שמח,אהבת ישראל, ושבו בנים,וכיוצא בהללו.משהו באזור תל אביב. תודה מראש ולמפרע בבירכת הידד לקוטמים, המקופפים, והמלפפים.

סן תאי

New member
שלום אריק

ניתן לגדל בונסאי בתוך הבית בכפוף לכמה תנאים, ראשית שיהיה מזן מתאים (פיקוס בנימינה למשל הוא דוגמא טובה), שנית שיהיה ממוקם בסמוך לחלון גדול ומואר היטב ולא על הטלויזיה נאמר. יש להשקות בהתאם למצב המצע, במגע יד תוכל לחוש את רמת הלחות במצע, ברגע שפני המצע מתייבשים - יש להשקות. מעבר לכל יש לקחת בחשבון טיפולים תקופתיים כמו טיפול שורשים (אחת לשנתיים +\-) דישון (אפשר לרכוש בכל משתלה דשן מסוג אוסמוקוט ולהוסיף לפי המינון המומלץ), גיזום (יש לשמור שהעץ לא "יתפרע" - פשוט לגזום ענפים שתופסים כיוון ומתחילים לרוץ... לרכוש אפשר במיני גן(לטרון) משתלת דורון (בני ציון) אולי בחבצלת (הרצליה). זהו פחות או יותר על רגל אחת... בהצלחה !

אריק666

New member
שלום סן תאי

תודה רבה עבור הטיפים,כשאתחיל לשאול על ליפוף,סימן הוא שנתפסתי.

vinbe

New member
שלום אריק וברוך המצטרף

אל קבוצת חובבי הבונסאי בארץ. למרות שמרבית העצים שלי יושבים בחוץ, יש לי אוסף קטן בפנים ולכן אני רוצה להוסיף, מניסיוני האישי, כמה הערות. א) אני מאוד ממליץ על ספר ממנו למדתי הרבה, על בונסאי בתוך הבית ועל בונסאי בכלל: ספרו של פאול לזניביץ ( Paul Lesniewicz ( Bonsai In Your Home: An Indoor Grower's Guide . ראיתי שאפשר לרכוש אותו באמזון. ב) אני מסכים שעצי פיקוס הם הכי קלים לגידול בבית (וגם בכלל) אבל לא כולם. מהזנים שקל להסיג בארץ "בינימינה" ו "שדרות" (retusa) גדלים אצלי בכף. הפיקוס RELIGIOSA (עים העלים עים שפיץ), גדל מצוין בחוץ אבל כל פעם שאני מנסה להעביר אותו פנימה נותן סימנים ברורוים שלא טוב לו. פיקוס GREEN ISLAND גדל טוב בפנים (אבל יש לי נסיון אישי רק בחוץ). ג) בספר הנ"ל, להפתעתי, מצוינים הרבה עצים שבשבילנו הם עצי חוץ מובהקים (אפילו זית ורימון) כניתנים לגידול בפנים. אומנם לזניביץ ממליץ על שימוש, לפחות חלק מהזמן, בתאורה מלאכותית, אבל הוא פועל בגרמניה, וכמות האור אצלנו, כללית, הרבה יותר גדולה. יתכן ותאורה מלאכותית מיותרת ברוב המקרים, אבל, אים צריך, מסתבר שלא קשה כל כך לסדר. יש לזכור, אומנם שכמות האור שהצמח מקבל יורדת באופן קיצוני ככל שמתרחקים מהחלון, אפילו 50-100 ס"מ (למרות שאנחנו בכלל לא רואים את ההבדל). ד) ההנחיות הכלליות של שגיא (סן תאי) – כל התורה על רגל אחת – נכונות לגידול בבית כמו שהם נכונות באופן כללי לגידול בונסאי. אומנם שגיא סיכם יפה בכמה שורות, אבל לוקח הרבה זמן ללמוד איך לעשות נכון. אני מאוד ממליץ שתצטרף לפעילויות של הפורום ושל החוג ותמנע הרבה למידה עצמית בדרך הקשה של ניסוי וטעיה. ה) בגלל אותה סבה, בהחלט תתחיל מעצים פשוטים ו"סולחים". על תלך למשתלות ששגיא הזכיר (או אחרות כאלה), אלא תשיג לך פיקוס בנימינה ב-10 שקלים או פיקוס השדרות (שאתה יכול למצוא ברחוב, גדל לבד בתוך חריץ בקיר). ו) לגבי תנאי הגידול בבית, פרט לאור, יש בעיה של התיבשות, הגורמת לכך שהשיטה ששגיא הזכיר (לתת מים כשהמצע יבש) לא כל כך עובדת בבית, בודאי לא עים פיקוסים שרוצים הרבה לחות. חימום בחורף ומזגנים בקיץ מיבשים מאוד את האויר בתוך הבית ואת הצמחים. יש למנע מלמקם את הצמחים יותר מדי קרוב למקורות היובש, רצוי מאד שהחדר יהיה מאוורר חלק מהזמן (כמה שיותר). עוזר לשים מגש עים חצץ מתחת לצמח ולדאוג שתמיד יהיה מלא מים שמשפרים את דרגת הלחות המקומית. התזות לא כל כך קל לעשות בבית בלי להרטיב ולבלגן את הסביבה, דבר העלול לגרום לתגובות שליליות מהשוטפים בדירה למינהם.

אריק666

New member
ושוב תודה הפעם ל-vinbe

אני לא מרגיש מספיק בטוח ומוכן להיכנס לעובי"הקורה" כלומר לספרות מקצועית,אני עדיין בשלב העיניים הגדולות,וכל מה שאני אראה בספר אני ארוץ לקנות,והנפילה תהייה קשה.כרגע אני מסתפק בחומר שאני קורא בפורום. בכל אופן תודה רבה. אריק

למעלה