עוצו עצה

דה נטו

New member
תודה וסליחה על הקטנוניות...

איפה מוצאים קישור לכך שזה חוקי?
&nbsp
מה שאני מצאתי באתר "בטרם" זה הציטוט הזה:
&nbsp
המלצת ארגון 'בטרם' היא להסיע ילדים כשהם יושבים במושב האחורי ברכב עד גיל 13, זהו המקום הבטוח ביותר עבורם. זאת מכיוון שמרבית תאונות הרכב מערבות בצורה כלשהי את חזית הרכב. לכן, כאשר ילדים יושבים במושב האחורי, אנו מרחיקים אותם מאזור הסכנה. כמו-כן, כרית האוויר הקדמית מותאמת להגנה על מבוגרים ועלולה לפגוע בילדים.

rnavina

New member

דה נטו

New member
ומצד שני... (אני מנהלת דיון עם עצמי
)

זה מה שכתוב באתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים:
לילדים בגיל שלוש עד שמונה מותר לשבת במושב הקדמי ברכב, גם אם מותקנת בו כרית אוויר, בתנאי שהם ישבו במושב בטיחות או לחילופין במושב מגביה, המתאים למידתם
&nbsp
יש חוק בנושא? או רק המלצות?

אשרז4

New member
בלת"ק, אני ביררתי איתם בעבר

הילדות היו בנות 5-6 לערך ולא יכולתי לשים 3 בוסטרים מאחורה.
ענו לי בבטרם שמבחינה חוקית בכל גיל ניתן לשבת מקדימה כל עוד יושבים על מתקן המתאים לגובה.
מצד שני הסכנה שבישיבה מקדימה היא בעיקר בכלל כרית אויר
אם אי אפשר לבטל אז להזיז כסא כמה שניתן אחורה.
אמרו שעדיף מאחורה בבוסטר מתאים
או מקדימה בבוסטר מתאים ללא כרית
או מקדימה בבוסטר מתאים עם כסא אחורה בגלל כרית
מאחורה ללא בוסטר לא!!
ושימי לב שבכלל לא חשבתי בלי חגורה אלא רק על בוסטר.

דה נטו

New member
עוצו עצה

להלן הנתונים היבשים:
1. 3 ילדים בבית, הבכור נושק לגיל 7
2. לבכור יש חבר קרוב מאוד שלא גר בשכונה שלנו
3. הבכור והחבר שלו מצאו חוג שנוגע לתחומי הענין של שניהם וביקשו ללכת יחד
4. החוג מרחק נסיעה של 10 דקות (בתוך העיר) והאמא של החבר, ברגישותה, התנדבה להסיע ולהחזיר בכל שבוע בכדי להקל עלי
5. אתמול התברר לי שבמושב האחורי יש לה רק 2 חגורות ולכן, מאחר ואחת מחוברת לכסא הבטיחות של הבן הצעיר שלה, הבן שלי והחבר שלו "עושים תורנויות" על החגורה שיש
(אתמול הוא פשוט אמר "יש! היום זה היום שלי בחגורה" ואז הוא נדרש להסביר את המשפט, לא הייתי מודעת לזה בכלל).

עכשיו:
ברור לי שאני לא שקטה עם המצב, יחד עם זאת גם ברור לי שהיא לא תחליף רכב וסה"כ היא עושה לי טובה. אני לא יכולה להציע לה להסיע את הילד שלה כי הרכב שלי מלא בילדים משלי ואין לי מקום לילד נוסף, ולהתחיל להסיע כל שבוע את הבן שלי בנפרד זה גם לא מעשי. הילדים מאווווווד נהנים יחד בחוג. מה עושים?

נטלי22

New member
זה החוק. ילדים בכל גיל יכולים לשבת במושב הקדמי

ובלבד שהם נמצאים בכסא המתאים לגילם/מידותיהם.
אם מותקן סלקל/כסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה, אסור להתקינו מול כרית אוויר פעילה.
בכל מקרה מומלץ להסיע את המושב הקדמי למצב האחורי ביותר שלו, כדי שיהיה מרוחק ככל האפשר מכרית האוויר ו/או מהשמשה הקדמית.
ההמלצות של בטרם הן בגדר המלצות, והרבה פעמים הן עד כדי כך מחמירות, שלא ניתן לעמוד בהם (הם גם ממליצים לא להשאיר ילד מתחת לגיל 12 לבד בבית. נו באמת...)

דה נטו

New member
תודה

וככה דבר שהדיר שינה מעיני בלילה האחרון הפך לפתיר ופשוט בזכותכן

למעלה