עוצו לי עצת חכמים

עוצו לי עצת חכמים

נטולת רקע באמנויות לחימה, תרה אחר האמנות האולטימטיבית. משהו לא אגרסיבי מדי, חיבור עמוק לנפש, משהו ויטאלי. יש רעיונות?

amir_aikido

New member
חכם אני לא, ואמנות אוליטימטיבית אין

אבל אולי אצליח לתת לך מספר כיוונים שיתאימו. לפי סדר א"ב: אייקידו, טאי-צ´י, קונג-פו (במיוחד אצל בן טל שחר) הכל מבוסס על הבנתי שאת מחפשת אמנות שתשלב בפנים הרבה פילוסופיה ועומק "פילוסופי"/"רוחני" גם על חשבון יעילות להגנה עצמית. זה לא הכיוון האישי שלי כך שלא אוכל להמליץ על מורים (מורים שמוצאים חן בעיני כנראה שלא ימצאו חן בעינייך). באייקידו יש לא מעט מורים שמלמדים אייקידו "רוחני" שמבוסס על השאיפה להרמוניה עם כל הסובב, האימונים יהיו מאוד לא אגרסיביים (התוקפים מנסים לכל היותר לתפוס ומשתפים פעולה). הקושי הפיזי היחידי הוא הנפילות אך מצד שני יש מועדונים שמתרגלים את הפעילות בצורה שאני חושב שהיית מתארת כויטאלי. בטאי-צ´י יש לא מעט מורים שמלמדים טאי-צ´י בעיקר כשיטת מדיטציה בתנועה, בריאות ורגיעה. בגישה הזו יחסכו ממך גם הנפילות. בן טל שחר מלמד קונג-פו לאו-חה, הוא יותר אגרסיבי מהמתוארים לעיל, אך הפילוסופיה שהוא עוקב אחריה היא מאוד "ניו-אייג´" באופייה. שווה לך לבדוק גם אותו. פרטים ורשימות טלפונים תוכלי למצוא גם במסגרת העוטפת את הפורום (לוח מורים) וגם באתר וושו www.wushu.co.il כמובן שהמתוארים לעיל אינם היחידים, אלה רק הכיוונים שאני חשבתי עליהם.
ואם לא הבנתי נכונה את הכיוון שאת מחפשת, אנא מסרי יותר פרטים. אמיר

יניב ה

New member
המלצות מספר.

ובכן ההמלצה שבד"כ אני נותן זה לחפש בכמה מקומות עד שתמצאי אמנות שאת מתחברת אליה. למען האמת אני מאמין שצריך יותר לחפש מורה שמתחברים אליו מפני שאין אמנות אולטימטיבית. האמת כל האמנויות הן טובות וכל אמנות בפני עצמה מוסיפה לך פן חדש כבן אדם. מה גם שזה נושא די אינדבידואלי כיוון שכל אדם מקבל מכל אמנות משהו אחר וכל בן אדם מחפש משהו אחר. פשוט יש למצוא מורה שיכול לקדם אותך לרמה הרצויה לך בצורה הרצויה לך. אני באופן אישי יכול להמליץ לך רק על המורים שלמדתי אצליהם ובחרתי להשאר אצליהם. אבל עדיין את תצטרכי להחליט העים הם מתאימים לך. בכל אופן אני משאיר לך כאן כמה שמות וטלפונים שתהיה לך האופציה. קונג פו-שגיא קשתי מהמרכז הישראלי להתפתחות האדם (מומלץ בחום!): המורה האחרון שהתחלתי ללמוד ממנו. הגעתי אל שגיא בחיפוש אחרי יכולת הגנה עצמית נוספת ומהירה ומצאתי את עצמי מקבל מהמורה והשיטה הרבה מעבר למה שציפיתי. מורה מצויין בתחומו ואיש משכיל שתענוג לשוחח איתו גם מחוץ לזמן השיעור. כפי שאמרתי אחד האנשים המומלצים בתחום. אפשר להשיג אותו ב053725830 (כרגע לא כי הוא בסין אבל עוד כמה שבועיים שלושה הוא חוזר). קפוארה- כאן אני טיפה יורה לעצמי ברגל בתור מאמן אבל אני ממליץ על מורי אדם קדוש (כינוי קפוארה שלו זה פסטר). הגעתי אילו בתחילת דרכי כקפואריסט. אדם לימד אותי את הקפואירה כפי שאני מעביר אותה כיום לתלמידי. מורה מצויין אשר קידם אותי הרבה הן כתלמיד, הן כמאמן והן כאדם. טלפון058761220 ובמייל [email protected] כרגע הוא בקובה אבל הוא יחזור בקרוב אפשר ליצור איתו קשר במייל והוא יחזור אלייך. זהו. מקווה שתמצאי את עצמך בכל שיטה ואצל כל מורה שתלמדי אצלו. בברכה יניב

orii

New member
אולטימטיבי בהקשר האישי

גם אני חושב כמו אמיר שאין אולטימטיבי, יש מתאים באופן אישי. הנה ההמלצה שלי, שאולי גם תתאים לך. לימודיי טאי צ´י אצל פרופ´ חיים בנדר. חיים למד טאי צ´י במשך 17 שנים בטאיוון, ממורה שכיום בגיל 102 עדיין מאוד פעיל וממשיך ללמד. חיים הוא פרופסור לרפואה סינית. בלימודיי הטאי צ´י הוא מדגיש את הצדדים הבריאותיים והלחמתים. בשנים הראשונות אנו מתמקדים בעיקר בבריאות, במובן הסיני שלה להיות חזק ולא רק לא להיות חולה. כשהחוזק הפיזי והנפשי הם שני צדדים של אותו המטבע. אני חייב לציין בהקשר הזה שבהתחלה שיש הרבה עבודה עם הגוף ופחות "פילוסופיה". עבודת הזוגות שלנו מאוד לא אגרסיבית. לאחרונה נפתחה קבוצת טאי צ´י חדשה למתחילים, בהדרכתו האישית של חיים. המפגש הוא על הגג של גן העיר בתל אביב, בכל יום ראשון, בשעה 20:00. ניתן להצטרף לכיתות נוספות בימי שלישי וחמישי. יש לתאם פגישה עם חיים לפני השיעור הראשון. אשמח להוסיף פרטים: [email protected] נייד: 058608774 להתראות, אורי.

gun fu - האומנות האולטימטיבית

Gun Fu is the ultimate martial art at out-of-reach distances, and it doesn´t take long to learn it well. No gi or belt required, either, and you don´t have to bow all the time! CJ Judan, Gun Fu Judan, Gungo Bang​

למעלה