חכם אני לא, ואמנות אוליטימטיבית אין
אבל אולי אצליח לתת לך מספר כיוונים שיתאימו. לפי סדר א"ב: אייקידו, טאי-צ´י, קונג-פו (במיוחד אצל בן טל שחר) הכל מבוסס על הבנתי שאת מחפשת אמנות שתשלב בפנים הרבה פילוסופיה ועומק "פילוסופי"/"רוחני" גם על חשבון יעילות להגנה עצמית. זה לא הכיוון האישי שלי כך שלא אוכל להמליץ על מורים (מורים שמוצאים חן בעיני כנראה שלא ימצאו חן בעינייך). באייקידו יש לא מעט מורים שמלמדים אייקידו "רוחני" שמבוסס על השאיפה להרמוניה עם כל הסובב, האימונים יהיו מאוד לא אגרסיביים (התוקפים מנסים לכל היותר לתפוס ומשתפים פעולה). הקושי הפיזי היחידי הוא הנפילות אך מצד שני יש מועדונים שמתרגלים את הפעילות בצורה שאני חושב שהיית מתארת כויטאלי. בטאי-צ´י יש לא מעט מורים שמלמדים טאי-צ´י בעיקר כשיטת מדיטציה בתנועה, בריאות ורגיעה. בגישה הזו יחסכו ממך גם הנפילות. בן טל שחר מלמד קונג-פו לאו-חה, הוא יותר אגרסיבי מהמתוארים לעיל, אך הפילוסופיה שהוא עוקב אחריה היא מאוד "ניו-אייג´" באופייה. שווה לך לבדוק גם אותו. פרטים ורשימות טלפונים תוכלי למצוא גם במסגרת העוטפת את הפורום (לוח מורים) וגם באתר וושו www.wushu.co.il כמובן שהמתוארים לעיל אינם היחידים, אלה רק הכיוונים שאני חשבתי עליהם.
ואם לא הבנתי נכונה את הכיוון שאת מחפשת, אנא מסרי יותר פרטים. אמיר