עוץ לי גוץ לי

lexigali

New member
עוץ לי גוץ לי

בעקבות ההודעה הזאת בפורום השכן - מישהו מכיר גרסה שקוראים לו "טום טיטום"? כל מי שסיפרתי לו על זה לא שמע.

פּלפּל

New member
!Tom Tit Tot

מתוך הספר הצהוב של אוריאל אופק על ספרות הילדים העברית: "המעשיה על בת הטוחן שנישאה למלך, אולצה לטוות למענו זהב מאניצי קש וזכתה לסיועו של יצור פלאי בעל שם מוזר, שאותו אמורה היתה לנחש, היא מן הקדומות והנפוצות ביותר בפולקלור האירופי. גירסה מרומזת שלה מצויה כבר בחלק א של גַרגַאנטוּאַ' מאת רבּלֶה (1575; השעשוע ה-363 בתרגום גרמני קדום של הספר). הנוסחים המפורסמים ביותר של האגדה הם 'טוֹם טִיט טוֹט' האנגלי ו'רוּמפֶלשְטִילְטְסְקִין' (Rumpelstiltskin) של האחים גרים, שעל פי עיבודו הרוסי כתב שלונסקי את 'עוץ לי גוץ לי'."

lexigali

New member
מעניין, אבל לי יש "תום תי-תום"

(מצאתי אותו! לגבי הכתיב - תעיטי) הנה

lexigali

New member
אה, וכמעט כמו במקור האנגלי,

זה מסתיים במילים "נימי נימי נום, שמך הוא תום תי-תום!"

פּלפּל

New member
איזה יופי, לא הכרתי

נדמה היה לי שקראתי שעוץ לי גוץ לי נכתב כבר ב-1958 (דהיינו, לפני תום תי תום זה של יצחק אבנון, שיצא, לפי הרשומות, ב 1959), אך לא הצלחתי למצוא כל סימוכין לכך: בכל מקום (וגם בכל הקישורים הרבה שבכתבה של אשד) כתוב שגרסת שלונסקי התפרסמה ב 1966. אגב, יש עוד עיבוד עברי קצרצר לבת הטוחן מאותה השנה (1966) בשם "פֶּלִיגֶמֶד".

מוגג

New member
ממש אוצר בלוס!

תביאו עוד! (איך אתה וגלי מצליחים להפוך כל קש לזהב?
)

פּלפּל

New member
הם היו חמישה

כמו סופרים אחרים לילדים באותם שנים, שכתבו סיפורים "פשוטים" לפעוטות וגם דברים "רציניים" למבוגרים, יצחק אבנון חתם את שמו על מרבית ספריו, אאך השתמש גם בפסדונים הבאים: - יצחק נון - א"מ נון - יצחק וסרשטיין - י. בן פנחס במשך עשרות שנים תרגם, ערך, קיצר וכתב מאות ספרים: ספרי חגים לגיל הרך, מבחר אגדות האחים גרים לילדים, קלאסיקות לנוער (אוליבר טויסט, אי המטמון ואפילו אמיל והבלשים), ספרי מסעות ("בארצות רחוקות"), אוריגמי ("קיפולים ובניות בניר"), ערך את אנציקלופדיה "מכלל", ועוד ועוד.

mucool2

New member
חשבתי שהתכוונת לפסוודונים השני

כלומר אם היה צריך להיות א"ב במקום א"מ (זה נראה לי יותר "הגיוני").

אם הזכרתם את אבנון

באחד מקובצי הסיפורים שלו, אינו זוכר אם זה "אבא מספר", "סבתא מספרת", "הדוד מספר" או אחר ישנו סיפור בשם "יללת בנות ישראל מחצביה". מישהו מכיר? (שאלתי בפורום אחר ומישהו שם ענה לי בסיפור שהוא ראה בסרט (חזיון אורקולי עלק) שראה בראש הנקרה- ממש לא זה) בתודה מראש.

למעלה