תגובה לאלי
תראה אלי, אני לא מגיב בפורום הזה באופן קבוע. אני גם אתוודה ואומר שאת שנתי השביעית בתיכון כבר סיימתי, אבל ידידה טובה שלי סיפרה לי על הדיון, ועלייך בין השאר, ואני חייב להגיד לך שאני לא מסכים איתך באף אספקט. אל תבין אותי לא נכון, אני האחרון שאטיף להרג, לשנאה או לגזענות. אני פרו סובלנות, אני לא חושב שיש שוני כלשהו בין בני האדם פרט לתרבות שהם מייחסים לעצמם, וכאן הנקודה. אתחיל ואומר שאני בעד המבצע. אני חושב שאחרי 8 שנים שבו בכל יום ויום אנשים נפגעים, הן מנטלית והן פיזית, ממטחים של טילים, התגובה הראויה היא פעולה מקיפה ומרתיעה. אני רוצה גם לסבר לך את האוזן במספר: 7%. זהו אחוז החפים מפשע שנפגעו במבצע עד עכשיו. קודם כל ארצה לשבח את צה"ל על האחוז הנמוך - שכן כולנו יודעים שבלחימה בתנאי שטח עירוניים בלתי אפשרי לקיים מבצע ללא פגיעה בחפים מפשע, אבל הצבא שלנו קיים את המבצע הזה תוך כדי שמירה על סטנדרטים גבוהים ופגיעה מינימלית בחפים מפשע. זה ראוי להערצה. בנוסף, כמות הפגיעות המדויקות הייתה אדירה. המנהרות שהופצצו היו כולן כלי להעברת נשק, טילים ושימשו פושעים. אני מתלבט אם להשתמש במילה 'רוצחים'. אני רוצה לשבח גם את עבודת המודיעין המדהימה שנעשתה לפני המבצע הזה. ההצלחות רובן ככולן הן הצלחות תודות למודיעין מוצלח, משתפי פעולה (ועל כך אנו חייבים להם תודה, אף כי עשינו להם טובה) ולידיעות מכוונות הייטב. גם זה תרם לכמות האזרחים הנמוכה שנהרגו במבצע הזה. כרגע אני לא מהסס להגיד שהצבא שלנו הוא הצבא ההומניטרי בעולם. אני לא ארחיב בנקודה הזו כי צריך להדגים לפרט ולנמק, ולזה אין לי זמן וכוח. אני אמשיך ואומר שאין מקום להשוות, כמו שאמרת "בין 1 ל250" מהסיבות הבאות: 1. ההרוג הוא רק אחד מלמעלה מ300 הרוגים במשך השנים האחרונות. 2. 250 ההרוגים היו רובם ככולם אשמים בצורה זו או אחרת. הם היו רוצחים משלחי טילים, מפעילי פיגועים ונמצאו אשמים, לכן צה"ל יצא להרגם. לעומת זאת, כל ההרוגים ממטחי הטילים היו חפים ומפשע. יתרה מזאת! בעוד שאנחנו נזהרים שלא לפגוע בחפים מפשע, לפגוע רק באלו האשמים - החמאס משלח טילים אל עבר אוכלוסייה אזרחית בידיעה ברורה ומתוך כוונה להרוג אזרחים חפים מפשע!!! אין לך אפשרות להתעלם מהעובדה הזו (הם מודים בעצמם שזו הכוונה שלהם, יחד עם השמדת מדינת ישראל) אני גם רוצה לצאת נגד השימוש שלך במונח שואה. ממש עצבנת אותי כאן. המינוח שואה הוא מונח קיצוני ביותר, והוא אינו משמש לתיאור הריגה (לא רצח ולא טבח) של מאות אנשים. גם לא אלפי. יש סיבה למה אנחנו מכחישים באופן רשמי את שואת הארמנים - והיא הסכם השלום עם טורקיה, שאינה מוכנה להכיר במעשה. כמות הקורבנות בשואת הארמנים ובשואה היהודית נאמד במיליונים. השוואה לפעולה מבצעית שגוררת הענשה של פחות מאלף אנשים גובלת בזילות השואות. בנוסף, אל נא תשכח שהיהודים והארמנים נרצחו בשיטתיות על רקע מוצאם האתני - ולא בגלל מעשיהם. במבצע הצבאי הייתה סיבה (מוצדקת לחלוטין, לדעתי) להרוג את האנשים הללו. צורת כתיבת ההודעות שלך העלתה בי את הרושם שאתה ערבי ישראלי. האם אני צודק? מצפה בכנות לתגובה ממך, ולדיון פורה אלון